Tohle je velmi pěkná sekce. Škoda že tady nepřibývají příspěvky. Nevím jak ostatní ale jelikož teď žiju v praze tak mé možnosti udělat nejake foto se redukují na dovolenou a nebo na nějaký street...
Takže tipy pěkných fotovýletů nebo fotodovolenýćh jen vítám...
A teď něco ode mě. Na podzim 2007 jsem vycestoval do Portugalska a mohu hodnotit jen a pouze jako úžasnou dovolenou.
Půjčíte li si auto tak během krátkého času máte možnost navštívit hromadu neskutečných a fotogenických míst. My jsem během 12 dní stihli poznat část od Lisabonu na sever včetně malého přechodu národním parkem Peneda-Geres.
Uděláte-li si na focení trošku více času než já tak se zaručeně vrátíte s neskutečnými snímky...
Srovnávat můžu například s řeckou Krétou která je oproti Portugalsku vyjma soutěsky San Maria dosti o ničem... Takže kdo hledá moře i pěkné focení tak do Portugalska!
Najdete jak krásná místa v přírodě tak kouzelná přístavní městečka spolu s jejich životem. Narazili jsme i na zapomenutou vesničku obrostlou vinnou révou ve které máte pocit že jste 200 let zpátky...
Jako třešnička toho všeho se může stát (jako v našem případě) Porto (kde jsme strávili poslední dva dny) se svou nádhernou architekturou, pestrobarevným nabřežím a samozřejmě vinnými sklepy.
Nutné upozornění nakonec: vaší noční můrou se pravděpodobně stane jen datum na zpáteční letence:) A asi tak jako každému kdo si do portugalska pojede užít pohodu a odpočinek od práce, vám po navratu budou chybět tamější kavarničky - které zjistíte že navštívit dvakrát-třikrát denně v žádném případě není příliš....
Fotky jsem bohužel stále nestihl zpracovat, ale jakmile tak učiním určitě vložím odkaz....
Mějte se, cestujte, foťte...
Roman Kajfosz alias Kajfik:)
Pozvání do Portugalska
Moderátor: Moderátoři
Pozvání do Portugalska
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pekna pozvanka, chvlaaliim Ja uz ani nevim ze tady nejaka takova sekce je jak clovek neprochazi cele forum, tak zapomene co tu vsechno je a pak musi prijit nekdo jako Kajfik a vytahnout tohle tema. To neni spatne se takhle neco dozvedet o zemich nebo lokalitach, a navic od lidi se stejnym pohledem na svet, chili pohledem pres hledacek fotaku Muze to byt i dobra inspirace. Chili ja se pokusim taky neco sesmolit a treba se pridaji i dalsi ...
Takze diky Kajfiku za peknou pozvanku, bylo potreba sem dat taky neco jineho nez jen debaty o tom kterem objektivu, nerikam samozrejme ze je to spatne, to jsou taky uzitecne rady ale je potreba to obcas takhle necim prolozit
Takze diky Kajfiku za peknou pozvanku, bylo potreba sem dat taky neco jineho nez jen debaty o tom kterem objektivu, nerikam samozrejme ze je to spatne, to jsou taky uzitecne rady ale je potreba to obcas takhle necim prolozit
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dovolila bych si taky jednu pozvánku. Byla jsem dvakrát v Tunisku a vždycky jsem byla moc spokojená. Báječní lidé, dobré hotely, krásné čisté moře a krásné koupání. Fotky mám tady: http://www.jzdenka.info/galerie.php?p=1&g=15
fotila jsem je Panasonikem fz30, pod stromeček jsem dostala novou výbavu, takže příští dovolená bude již nafocená Pentaxem.
fotila jsem je Panasonikem fz30, pod stromeček jsem dostala novou výbavu, takže příští dovolená bude již nafocená Pentaxem.