Údržba starých krásek
Moderátor: Moderátoři
Údržba starých krásek
Zdravím,
poradíte prosím, kde si lze nechat vypucovat, promazat a hlavně seřídit, co nejlevněji, staré kinofilmové Pentaxy (K2 DMD a ME Super)?
Díky
poradíte prosím, kde si lze nechat vypucovat, promazat a hlavně seřídit, co nejlevněji, staré kinofilmové Pentaxy (K2 DMD a ME Super)?
Díky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Údržba starých krásek
zkusil bych buď fotoškodu nebo český pentax servis na Dejvický
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Pan Kautsky v oficialnim servise je urcite dobry, ale asi neni nejlevnejsi. Dobre reference mam na 3k foto servis na vinohradech, ale osobni zkusenost nastesti zatim ne.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kamarád si tam nechával spravovat Flexaretu a naprostá spokojenost, stálo ho to pár stovek.
Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
podle toho odkud jsi
pan blažek v novém jičíně
peťa ošťádal z postřelmova
vladík ucekaj ze zábřeha
pavel francírek z pardubic
pan ulman z náchoda
a další
pan blažek v novém jičíně
peťa ošťádal z postřelmova
vladík ucekaj ze zábřeha
pavel francírek z pardubic
pan ulman z náchoda
a další
-
- Uživatel
Neporadím, ale zato se zeptám Jak jsi na tom s přesností měření u K2 DMD? Některé modely řady K disponovaly CdS odporem a některé měly fotodiodu. Co z toho má K2 DMD? Ptám se, protože je mi to sympatický přístroj a až se někde objeví, tak bych si ho celkem rád pořídil.J.Honcu píše:Zdravím,
Díky
Chvíli mi trvalo, než mi to došlo, ale můj Pentax SuperProgram má backfocus. A značný. Našel jsem návod jak vyndat matnici, ale co s ní, podložit, nebo naopak nějakou podložku vyndat? A o kolik přibližně? Jestli s tím má někdo zkušenost, prosím poraďte.
Měl jsem stejný problém u LX a nebylo to matnicí.Způsobovaly to gumové dorazy zrcátka-byly věkem a opotřebením pryč.Zrcátko po návratu do spodní polohy nebylo kde mělo a výsledkem byl ukázkový BF.Naštěstí u LX se i tohle dalo poštelovat,ale dlouho trvalo,než jsem na to přišel.