Mnoho noveho K20D a K200D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 led 2008, 15:52

fjo píše:
stealth píše:Kedysi som pisal na www.pentaxfoto.eu taky clanocek o idealnej zrkadlovke Pentax...Mam blizko k vyrobkom Sigma a mal som moznost vyskusat SLR Sigma SD 10 a SD 14 s Foveon X3...ta ostrost a reprodukcia farieb je neskutocna...po tychto skusenostiach s foveonom som si povedal ze keby Pentax prisiel s trojvrstvym cipom APS-C a kazda vrstva by mala overenych 6Mpx tak cely full frame moze ist do technologickeho dochodku...ostrost, reprodukcia farieb, sum by boli vynikajuce..o dynamickom rozsahu je uplne zbytocne sa bavit...keby taketo nieco dali do K20D tak predavam aj K10D :)

tu je link na foveon..pozri galeriu :)

http://www.foveon.com/

tady je galerka od beznych uzivatelu Sigmy SD14 http://www.pbase.com/cameras/sigma/sd14

...teda... na Pentax Friend Site skoro agitujeme za Sigmu :-D))) tou jseou tedy roupy z cekani na milacka... :-D
...a jeste jedna galerka... http://www.sigma-sd14.com/sample-photo/portrait/

...jj, kdyz koukam na obrazove pojeti Sigmy, tak si myslim, ze by ve spojeni s Pentaxem hodne potrapili dnesni jednicky... :-D ...a opet, zvetseniny maji tak prijemny, prirozeny charakter...
Pentax

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 12 led 2008, 15:52

Ja neagitujem za Sigmu ako taku...skor toto cele je o zoznameni sa s technologiou Foveon...Sigma je zatial jedina ktora sa odvazila ten cip vrazit do fotaku...vsetci moji pentax milacikovia odpocivaju v ruksaku a brasi :) zajtra idem prevetrat ME super s manualnymi sklami a BW filmom CN 400 od Fuji...nikde som nenasiel info cim fotis ty...prezradis? :)

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 led 2008, 15:58

stealth píše:Ja neagitujem za Sigmu ako taku...skor toto cele je o zoznameni sa s technologiou Foveon...Sigma je zatial jedina ktora sa odvazila ten cip vrazit do fotaku...vsetci moji pentax milacikovia odpocivaju v ruksaku a brasi :) zajtra idem prevetrat ME super s manualnymi sklami a BW filmom CN 400 od Fuji...nikde som nenasiel info cim fotis ty...prezradis? :)

kdyby jsi narazil na me fotky, tak by jsi to odhalil... K10D... ale to je bohuzel minulost.. meli jsme koncem roku neprijemnost v rodine a protoze to bylo o penezich, dosla o na milacka No.1 ...tak i proto ted hodne cekam na to, co bude K20D zac, protoze milacek No.2 bude pravdepodobne prave K20D ...a k nemu premyslim o DA*16-50/2,8 a pak Sigma 50-500mm f/4-6.3 EX DG a casem rozsiril o Ltd. skla... hlavne 40 a 70mm... ale to je dlouhy vyhled...
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 led 2008, 16:02

stealth píše:ono Foveon by opat na nejaky cas vyriesil honbu za Mpx bez znizovania kvality obrazu...teraz je APS-C s Bayerovou maskou na 10-12 Mpx na vrchole...pokracovat dalej je uz o znizovani kvality..4/3 Olympus system sa zastavil na 10 MPx...Foveon by by bola idealna technologia pokial by Pentax chcel zostat pri velkosti APS-C...otazka znie ci cena tela s foveonom by nebola rovnaka alebo drahsia s FF s Bayer. maskou...za becelych 12 dni sa dozvieme co Pentax upiekol a budeme mudrejsi :)

cena Fevoen: Sigma SD14 - Megapixel cca 31000,- Kc a Pixelmania dokonce 24500,- Kc
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 12 led 2008, 16:06

hmmm..to ma mrzi ze momentalne nemas cim fotografovat..ale o 12 dni uz budes vediet cim :) co sa tyka skiel...vyber mas pekny...ja som nakupil Sigmu postupne...Pentax mal vsetky zakladaky zoomy od 28mm a tele v 2,8 bol tiez celkom problem vybrat..na 16-50/2.8 ti prajem vela trpezlivosti...su prakticky vypredane daleko dopredu...som predajca fototechniky a obsluha minilabu v jednej osobe a mam informacie o technike z prvej ruky..o pentaxoch a sigme hned :) a vsetci z zaviazany mlcanlivostou do 24.1..Sigma ma nejake nove fish eye 4.5 ale to je uz zname...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 12 led 2008, 17:11

stealth píše:hmmm..to ma mrzi ze momentalne nemas cim fotografovat..ale o 12 dni uz budes vediet cim :) co sa tyka skiel...vyber mas pekny...ja som nakupil Sigmu postupne...Pentax mal vsetky zakladaky zoomy od 28mm a tele v 2,8 bol tiez celkom problem vybrat..na 16-50/2.8 ti prajem vela trpezlivosti...su prakticky vypredane daleko dopredu...som predajca fototechniky a obsluha minilabu v jednej osobe a mam informacie o technike z prvej ruky..o pentaxoch a sigme hned :) a vsetci z zaviazany mlcanlivostou do 24.1..Sigma ma nejake nove fish eye 4.5 ale to je uz zname...

...i kdyz to jako prodejce asi neslysis rad, s nejvetsi pravdepodobnosti budu techniku porizovat venku... vim, ze riskuji ohledne zaruky, ale celosvetova plati a ve Vidni, ktera je od Brna kousek by s tim nemel byt problem... stejně se to vetsinou z CZ servisu posila do nemecka...

...a na foto si jeste pockam... nejdrive je potreba domu poridit jablicka :-) kvuli skole (pritelkyne) a kvuli rychlejsi prace (ja :-)) a az pak se bude porizovat kun v podobe fototechniky... ono to nebude na skodu, mezitim se ukaze, co to je zac nejen papirove, ale i provozem...
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 12 led 2008, 17:20

Som sice predajca techniky ale chapem vsetkych co chcu kupit novu techniku...pre mna to az take bolestive nieje lebo uz mam zasobu objektovov z filmov :) a aj tak ked som si pre seba objednal K10D a grip k nej, DA 16-45/4, blesk 540 FGZ, kablovu spust, dalsiu bateriu do gripu a pamatove karty tak som investoval takmer 70 000 Sk...je v tom kopa penazi a aj ked sa snazim o navratnost investicie podnikanim tak to este ma daleko ku ziskovosti...ale K10D vydrzala fotenie rallye a motocrossu tak aj to moje poloprofesionalne fotenie zvladne lavou zadnou..len aby som to zvladal ja :D

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 13 led 2008, 13:25

koukam panove ze jste tady rozjeli velice zajimavou debatu a dobre uvahy. Sem by mel Pentax chodit cerpat informace o tom kam dal s vyvojem :-D
Tak pravil Dr.Chocholousek

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 13 led 2008, 18:53

Tazko povedat co si na nas Pentax chysta :) CMOS vlastnej konstrukcie a neznamej vyroby je asi len zaciatok..ale su to technologie...Foveon je skvely a ma velke nadeje do buducnosti pokial si ho konecne vsimnu vyrobcovia DSLR a nielen Sigma...osobne na Pentaxoch ocenujem uplne ine veci ako je cip a alebo rychlost snimania...to ako skvele dotiahli aj najmensie detaily ovladania K10D je neskutocne...len si pozrite moznosti bracketingu alebo jemneho doladenia vyvazenia bielej..v inych DSLR aj tych najlepsich som take nieco nenasiel...Zatial co Canon vchadza do slepej ulice a Nikon je na technologickom vrchole tak nas Pentax si pomaly vyvija spickove SLR ktore predbiehaju vo svojej triede celu konkurenciu...ten priklad s pocitacmi Apple je uplne presny...su na technologickom vrchole ale ludia kupuju Apple kvoli jeho jednoduchemu ovladaniu a spolahlivosti...tesim sa rovnako na novinky Pentaxu a Applu...
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 led 2008, 11:21

stealth píše:Tazko povedat co si na nas Pentax chysta :) CMOS vlastnej konstrukcie a neznamej vyroby je asi len zaciatok..ale su to technologie...Foveon je skvely a ma velke nadeje do buducnosti pokial si ho konecne vsimnu vyrobcovia DSLR a nielen Sigma...osobne na Pentaxoch ocenujem uplne ine veci ako je cip a alebo rychlost snimania...to ako skvele dotiahli aj najmensie detaily ovladania K10D je neskutocne...len si pozrite moznosti bracketingu alebo jemneho doladenia vyvazenia bielej..v inych DSLR aj tych najlepsich som take nieco nenasiel...Zatial co Canon vchadza do slepej ulice a Nikon je na technologickom vrchole tak nas Pentax si pomaly vyvija spickove SLR ktore predbiehaju vo svojej triede celu konkurenciu...ten priklad s pocitacmi Apple je uplne presny...su na technologickom vrchole ale ludia kupuju Apple kvoli jeho jednoduchemu ovladaniu a spolahlivosti...tesim sa rovnako na novinky Pentaxu a Applu...
...jinak Apple... jiz zitra :wink:
Pentax

stealth
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od stealth » 14 led 2008, 18:48

fjo:

Cakaju nas same pekne veci :) zajtra Macworld a 24.1 nove Pentaxy..tak neviem na co sa mam tesit viac :) nejake kusky z oboch stajni mam doma :D
MZ-5n s MF matnicou, Tokina 35-200/3.5-4.5

sharkman
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sharkman » 16 led 2008, 16:16

karak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karak » 17 led 2008, 09:24

Je pekny, jak si nikdo ve svete netroufne zverejnit podrobnosti, koukam ze na novinare je s pohledu mlcenlivosti spolehnuti :).

Jsem zvedav, jestli mezi klicove oznameni bude patrit i vyrazne navyseni vyrobnich kapacit objektivu, tak aby se citelne zvetsila dostupnost stavajici rady.
Dale ze jsou s okamzitou platnosti dostupne tyto skla 17-70, 55-300 (kvalitativne stredni rada zumu citelne chybi) , 60-250 + aspon jeste jedno z pevnych.

Jinak si myslim, ze i kdyz budou jejich novy tela mit vse o cem se spekuluje
(myslim tim samosebou rozumny spekulece a ne treba to, ze tam bude tlacitko National Geographic :)), tak bez rozsireni nabidky a hlavne dostupnosti objektivu, to bude jenom boj o to, aby Pentaxe nezadupalo Sony a Oly do zeme.
O nejakym zvysovani podilu na trhu nemuze byt rec. Drive jsem cetl smele plany na obsazeni 20% podilu trhu a hadam, ze je na tento vysledek pomysleni neopustilo. Jenze tohle si muze dovolit rici, tak nanejvyse Sony.

Osobne doufam jeste v jednu vec, ale tu se za tyden nedovime, a tou je to, ze nedojde k vyrobe vsech budoucich objektivu pro Pentaxe, take pod znackou Tokina. To, ze se nektere zumy objevuji u obou mi ani tak nevadi, je to uspora penez a to je vec, kterou Pentax potrebuje jako sul, ale na dpreview byla zminka o tom, ze Tokina prichazi na trh s 35 f2,8 Macro, coz je u P. uvadeno jako sklo z Limited rady. Limited ma byt podle me, kdyz uz se to STAR rady netyka, exkluzivne jen pro Pentaxe.
Desi me realnost hrozby, ze si majitele N a C budou moci koupit jakykoliv Pentax sklo pod etiketou Tokiny a navic za cenu o tretinu nizsi.
Pentax K10D

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 17 led 2008, 09:48

No me by tlacitko National Geographic nevadilo.

No podleme i kdyz to bude Tokina tak nebude mit pentaxacky emulze. Takze Pentaxacky skla budou porad o malinko lepsi. Ikdyz taky me to netesi spis se jen chlacholim.
Tak pravil Dr.Chocholousek

karak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karak » 17 led 2008, 12:05

Dr.Chocholousek píše:No me by tlacitko National Geographic nevadilo.

No podleme i kdyz to bude Tokina tak nebude mit pentaxacky emulze. Takze Pentaxacky skla budou porad o malinko lepsi. Ikdyz taky me to netesi spis se jen chlacholim.
Tak timto bych se moc neutesoval. Svetu vladnou penize. Aby byl zisk co nejvyssi, tak se musi optimalizovat. Na tohle bude Hoya 100% poradne tlacit, Pentax je moc maly hrac a K100 a K10 jen posunulo jeho budoucnos k nadejnejsim zitrkum, ale rozhodne ho nevysvihlo do nebes uspesnosti. Podil Pentaxu se pohybuje tak do 6% trhu. A tak muze dekovat bohum za to, ze trh zrcadlovek celosvetove „zatim” rapidne stoupa, takze i pri takovem malem podilu na trhu, muze vykazovat rust. Az se trh stabilizuje, tak tady zacne poradny horko a kazda kacka se bude pocitat.

Podle me je temer jiste, ze se cocky budou vzdy vyrabet na jednom miste, stejnym procese pro oba „vyrobce” a nanejvyse se budou jen jinde montovat.
Pentax K10D

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“