Ešte stále to tak chápeš? ....."Ako inak by sio odpálil externý blesk, keby si nechcel scénu prisvecovať interným bleskom".... Interný-vstavaný-zabudovaný vo wirelles stále svieti, lebo riadi externy, ale riadiace svetlo ide ešte pred uzávierkou, takže neovplivní osvetlenie v dobe expozície, pokiaľ v menu nenastavíš, aby interný v dobe expozície, aj osvelľoval scénu. T.j. ak máš interný nastavený vo wireless, aby aj sám osvetľoval, to znamená, že po stlačení spúšte vyšle interný blesk svetelný záblesk-záblesky asi ich bude viac a z nich externy pochopí čo sa bude diať v priebehu milisekúnd, takže v podstate hneď aj koná a spustí sa, no spustí sa aj interný.....ľudské oko to všetko vníma, ako jeden súčasný záblesk oboch bleskov. Lepšie to opísať neviem.Ivan-K píše:Ja som reagoval čisto na toto:Z tohoto som jasne pochopil že to musí mať radio... Ako inak by sio odpálil externý blesk, keby si nechcel scénu prisvecovať interným bleskomcport píše:ten bezdrat aktivujes v K10D volbou rezimu blesku (Fn - sipka dolu - rezim W). Tou polozkou "Blesk v externím režimu" si jen prepinas, jestli se ta scena ma prisvitit i vestavenym blekem a nebo ma byt uplne bez nej ...
Blesk metz 50 AF-1
Moderátor: Moderátoři
Re: Blesk metz 50 AF-1
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny, přečetl jsem všechny diskuze o tomto blesku, sám jsem ho koupil před 14dny, plná spokojenost, jen jsem nepřišel na to jak ho dálkově odpálit(bez drátu), z mé K100D super která kromě interního blesku nemá žádný odpalovač. Občas toto funkci(odpal interním bleskem na -1EV) používám pro odpal v deštníku. Umíte mi někdo poradit zda to vůbec s K100D Super a MB 50AF-1 jde? Přes sychro kostky to jde v pohodě a na servo čidlo (extérní) taky.
díky za info Jacek
díky za info Jacek
K100D pokud vím ještě neměla plnohodnotný P-TTL wireless. S Pentax bleskem mi to bez P-TTL jde, pokud je přepnutý na manuál. Zkoušel jsi to?
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
manuál jsem zkoušel, ale bleskem ho neodpálím...nevadí zůstanu na tyto účely u svého prvního blesku FOMEI DS 330, tem má servo v sobě a taky přiznám, že pád deštníku s MB 50 AF1 bych asi nerozchodil..
díky za info Jacek
díky za info Jacek
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. I když bezdrátové odpadlování mám vyřešené, mám jednu menší otázku na majitelé tohoto Mecablitze. Jedná se mi o pozici širokoúhlého difuzoru. Jelikož po nedávné koupi blesku a jeho následném testování (bohužel nebyl čas ho odskoušet v prodejně) se po 5 odpáleních odporoučel. Oprava proběhla bez problémů a nyní v pořádku odpaluje . Jenže pozice "zasunutého" difuzoru se mi zdá divná. Není to kvůli dle mého velkému přečnívání, ale kvůli posunutí hlavního reflektoru pokud dojde k zasunutí difuzoru do hlavy. Asi nejlepší bude dát k dispozici video (http://www.youtube.com/watch?v=wTkpz5zC5DM). Takže je to normální?? Přeci jen, po té reklamaci na tom hledám každou chybičku, pro mě to nebylo zrovna levné pořízení. Mockrát děkuji za odpovědi a pomoc zkušenějších, přeci jen s exterňáky nemám moc zkušeností. Mějte se.
Na mojom Metz 48 AF to robi takisto. Nastav na blesku najsirsie ohnisko a potom to nerobi, lebo nemusi zoomovat.Takze je vsetko v poriadku, co sa tyka pohybu reflektoru pri vyberani clony, ktora je urcena len na siroke ohnisko, resp este viac rozsiruje ohnisko.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano, aj 58-ka reaguje na zmenu ohniska objektívu. Posuva sa viac dozadu pri natiahnutí ohniska z 17 mm na 70 mm.
Podla toho videa sa mi však zda, ako by sa reflektor pootočil. Alebo sa mi to iba zdá?
Podla toho videa sa mi však zda, ako by sa reflektor pootočil. Alebo sa mi to iba zdá?
to je asi tou optikou na vystupe blesku. predpokladam, ze vsetko je OK.
Tento blesk mám a dle návodu a vlastním zkoušení difuzní destička funguje tak,že při vysunutí a sklopení k zábleskové hlavě se ohnisko nastaví na,tuším,17 mm napevno.S úspěchem to používám při focení v interieru z blízka.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Předně díky za odpovědi. Vím, že při zoomování se reflektor pohybuje. Co se týče akce při vysunutí difuzoru, tak při jeho použití se reflektor nastaví na 24 mm a ta rozptylka zařídí pokrytí už od těch 17 mm, alespoň, co jsem tak pochopil. To nastavení by mi nepřišlo divné, kdyby k nastavení došlo po vytažení destičky a ne po jejím "zatlačení" do hlavy blesku z pozice, kde je destička "zasunutá" (jak je video). Nevím, jestli jsem to popsal srozumitelně .
Prostě,při vytažení a sklopení destičky se ohnisková vzdálenost nastaví na 12 mm napevno.Tečka.Při zasunutí blesk opět reaguje na změnu ohniska.Takhle to funguje a je potřeba se s tím smířit.Vestavěná difuzní destička nesupluje difuzní rozptilku zvlášť koupenou nebo vyrobenou.
Tá doštička v zasunutom stave je v určitej polohe a pri vysunutí nejakým pravdepodobne mechanickým spínačom sa logike blesku dáva na javo, že ak je hlavica v inej, než najmenšej ohniskovej vzdialenosti, aby ju do tej polohy (celkom vredu) priviedlo z logických dôvodov, ktoré nebudem opisovať. Ten snímač polohy rozptylovej doštičky má určitú toleranciu, tak ako aj pozerám tá doštička, že ide zatlačiť, čiže doštička pri zatlačení opustí svojú kľudovú polohu a snímač-spínač to berie, že ju vysúvame von, aj ked smer je opačný......Trocha komplikovane mnou vysvetlené, no nič zložité....
Já zase prolezl celý návod (tedy jen ten englický, takže je možné, že jsem to přehlédl) a zaboha nemůžu objevit, jak zařídit, aby při odpalování přes radioodpalovač (tedy samozřejmě bez P-TTL) bleskal blesk na plný výkon. Mám nastavený Manuál - 1/1 výkonu, ale stejně si to jen tak upšoukne (hádám tak 1/4 - 1/8 výkonu). Přitom na těle to bleskne normálně, až lidem vypadávají oči z důlků.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
Ahoj, měl bych dotaz, jestli existuje způsob jak zajistit, aby fungovala vysokorychlostní synchronizace i v manuálním režimu (jak blesku, tak těla) při použití M objektivů? Pokládal jsem tenhle dotaz (tehdy jsem se ptal jestli vůbec jde nastavit) na několik prodejců, a dokonce na oficiální zastoupení, a bylo mi řečeno že ANO. Nemile mě však překvapilo, že to prostě nejde... Tělo (k-x) mě nepustí přes 1/180... Díky za rady a postřehy