Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Re:
Díky za postup.Mike-K píše:Tak o pár stránek výše jsem psal, že patřím mezi ty šťastnější... Čip jsem kontroloval jen postupem z menu a vše vypadalo OK, ovšem dnes při focení zatmění se ukázalo, že bordel na čipu mám...Takže ohnisko 400mm, zaostřeno téměř na nekonečno, clona 29, spíše podexponováno... ostatně fotky jsou v galerii i když vyretušované... k testování jsem se ještě nedostal a ani nejsem rozhodnutý, jestli se na to úplně nevykašlu, při cloně kolem 16 nic vidět není...
u mě dobrý.
Re: Re:
Tak jsem si po nafocení makra všiml bordelu a tak jsem si čip zkontroloval i já - a návštěva "Dejvic" mě asi nemine - ještě zkusím mokrou cestu - začínám si myslet že jsem na Pentax smolař - přešel jsem od Nikona, ale ač je přístup P servisu perfektní (1 K5 měla se setovými 18-55 takový BF že se měnila za jiný kus - u ní jsem byl bez bordelu na čipu a tak jsem nic krom ostření nekontroloval) tak to vypadá, že na rozdíl od N budu místo focení jezdit do servisu.
sn: 383....
sn: 383....
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
To mě překvapuje, 383 je hodně stará série. Už před vánoci jsem dostal 39...
ja som požiadal o výmenu chybnej k-5 koli flakom na čipe ale tu čo poslali bola ešte horšia ako 1 ,robila to firma Pentec.koli reklamacii musim brat volno a najazdit 180 kma to tam musim ist 2 krat .
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tiež som našiel nepatrné fliačky po zaclonení na 16 a vyššie. Nie sú síce rušivé, ale sú. Chcem sa spýtať, ak mi viete odpovedať. Čo sú to za fľaky? Je to chybný čip, alebo sa to dá očistiť? Nechcel by som kameru meniť, lebo na clony 16 a viac fotím len zriedka a výsledky všeobecne sú výborné. Tie drobnosti sa dajú pri spracovaní ľahko odstrániť. Ak by to ale bola chyba čipu, potom by som ju tiež asi nechal vymeniť.
Zoltan
Lidi, tak už začněte psát, že je vše ok, nebo se nedočkám :-/
K20D
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd
-
- Uživatel
pokud to vypadá podobně jako obrázky dříve v tomto tématu tak se s tím můžeš smíři a pokud budeš fotit nad clonu 16 tak retuš, nebo výměna
No to je jako když řeknou majitelům Ni D7000, že nemaj fotit na dlouhý časy kvůli hotpixlím.
Raděj počkám a třeba mi zatím spadne do brašničky nějaký pěkný sklo.
Raděj počkám a třeba mi zatím spadne do brašničky nějaký pěkný sklo.
K20D
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd
-
- Uživatel
ale jestli se nepletu tak u D7000 je to zatím neřešitelné, pokud najdeš skvrny u K-5 tak jdeš a vyměníš. Pokud bych ji teď kupoval tak si ji vezmu, zacloním vyfotím oblohu a buď bude OK nebo si ji z obchodu neodnesu.
I když je pravda že někteří to objevily až po nějaké době, ale i tak zůstává možnost výměny.
Jinak né že bych měl něco proti D7000 ať tu nespustím nějaký flame, ale tohle mi příjde jako blbé přirovnání
I když je pravda že někteří to objevily až po nějaké době, ale i tak zůstává možnost výměny.
Jinak né že bych měl něco proti D7000 ať tu nespustím nějaký flame, ale tohle mi příjde jako blbé přirovnání
Došiel mi 3 kus k-5 ,tentokrát od exapro ,je v poriadku a je super,človek z exapra kontroluje kazdy kus za čo mu velká vdaka,čislo 394xxx.
Oficiální omluva z Japonska.
http://www.pentax.jp/english/news/annou ... 10126.html
Tak vám, kluci šikmooký, teda odpouštím. Ale jestli budu muset s K-5 do servisu ještě jednou, budu jí chtít vyměnit za stříbrnou variantu...
http://www.pentax.jp/english/news/annou ... 10126.html
Tak vám, kluci šikmooký, teda odpouštím. Ale jestli budu muset s K-5 do servisu ještě jednou, budu jí chtít vyměnit za stříbrnou variantu...
Tak asi u pentaxu přece jen zůstanu, když najdou dost odvahy k tomu, aby se omluvili.
Zdenek