Galerie v novém
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Galerie v novém
Už se to tu řešilo dřív:
viewtopic.php?f=55&t=1512
Ted je všechno nové a musí se udělat znovu všechna nastavení, nejde to tak rychle a postupně se to dolaďuje takže na to není ani nikde upozornění, ale většina uživatelů je tu už dýl tak to ví.
Většina uživatelů má stejně ještě svoji galerii kam si může dávat třeba všechny svoje fotky, tady to berte prostě jako prezentaci vašich nejlepších fotografií, případně pokud chcete komentář k fotce atd. Je v zájmu všech aby to tu nezaplnilo pár lidí hromadou fotek, které jsou navíc stejné.
Už se tvoří i pravidla pro galerii, takže jakmile budou hotová objeví se tu.
viewtopic.php?f=55&t=1512
Ted je všechno nové a musí se udělat znovu všechna nastavení, nejde to tak rychle a postupně se to dolaďuje takže na to není ani nikde upozornění, ale většina uživatelů je tu už dýl tak to ví.
Většina uživatelů má stejně ještě svoji galerii kam si může dávat třeba všechny svoje fotky, tady to berte prostě jako prezentaci vašich nejlepších fotografií, případně pokud chcete komentář k fotce atd. Je v zájmu všech aby to tu nezaplnilo pár lidí hromadou fotek, které jsou navíc stejné.
Už se tvoří i pravidla pro galerii, takže jakmile budou hotová objeví se tu.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak.
Navíc galerie potřebuje tedka zaplnit, takže na limit bude tak na týden výjimka.
Navíc galerie potřebuje tedka zaplnit, takže na limit bude tak na týden výjimka.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Neslo by zrusit na hlavni strance v galerii ty popisky? Nechat jen nazev fotky a datum? Docela me to tam rusi a myslim ze uz to tady taky nekdo zminoval. Veslo by se tam potom i vice novych fotek (treba 4x5)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
mi trochu schází to, že když otevřu fotku na hlavní straně, tak nemůžu přeskočit na vedlejší, pokud není ve stejném tématu...ale jinak je to fajn
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky souhlas, je to ostatně napsáno (+ pár dalších nápadů) v příspěvku kterým toto vlákno začíná (a je tak nějak shodou okolností můj). Však nechme našim admimům čas, neb jak se tu u nas pravi, tuž roboty s tym maju isto jak na kostele ...
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Popisky odstraněny... omlouvám se nemam ted tolik času
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Diky, je jasny ze nez se vse doladi, tak to bude chvili trvat ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
asi mam len zly pocit ale komentuje to tu len admin a moderator ? Sledujem tuto webstranku uz asi rok a nedavno som sa zaregistroval aby som mohol pridavat fotky a dostat k nim nejaky koment, alebo aspon hodnotenie podla hviezdiciek. Necakal som ze mi bude kazdy clen komentovat fotku,alebo ze budem mat vsetky hviezdicky, ale vyznam, funkciu a ciel toho vsetkoho trosku postradam, vacsinou si uzivatelia fokty len pozru ale nekomentuju ani nehodnotia ziadnym bodikom a to je ten problem !!!
Ci sem pridam 1 alebo 10 fotiek bude to jedno lebo ohodnotit len dobru foto nema vyznam samozrejme potesi, ale vediet ze ta foto neni dobra a preco je uz lepsie. Je to smiesne a smutne ak u niektorych fotiek je zobrazenie napr 58 krat ale nemaju ziadne hodnotenie ani koment. Tazko sa moze niekto zdokonalit alebo aspon uvedomit a posunut sa dalej ak nevie ako su na tom jeho fotky a co ma urobit preto aby nerobil znova tu istu chybu.
Ak by to islo ,nastavil by som galeriu tak aby pri kazdom zobrazeni fotky bolo povinne pridat hodnotenie podla hviezdiciek, bez toho by nebolo mozne proste ist na dalsiu foto,alebo opustit stranku, kazdy mame vlastny nazor a ked uz foto hodim do galerie chcem ju mat aspon ohodnotenu, je to o jeden klik navyse, ak uz si dam namahu nieco si pozriet tak uz to mozem aj ohodnotit.
A myslim ze urcite by sa tomu potesilo vela ludi, aj tak je tu viac fotografov zaciatocnikov a amaterov ktory na to cakaju, nez tych profesionalov ktory su si viac menej isty ze ich fotky su uzastne.
PENTAX FRIENDS SITE - tak sa priatelia posnazme a urobme vsetci nieco pre vsetkych a nie len pre seba.
Dakujem a sorry za take dlhe rozpisovanie a este bez diakritiky
Ci sem pridam 1 alebo 10 fotiek bude to jedno lebo ohodnotit len dobru foto nema vyznam samozrejme potesi, ale vediet ze ta foto neni dobra a preco je uz lepsie. Je to smiesne a smutne ak u niektorych fotiek je zobrazenie napr 58 krat ale nemaju ziadne hodnotenie ani koment. Tazko sa moze niekto zdokonalit alebo aspon uvedomit a posunut sa dalej ak nevie ako su na tom jeho fotky a co ma urobit preto aby nerobil znova tu istu chybu.
Ak by to islo ,nastavil by som galeriu tak aby pri kazdom zobrazeni fotky bolo povinne pridat hodnotenie podla hviezdiciek, bez toho by nebolo mozne proste ist na dalsiu foto,alebo opustit stranku, kazdy mame vlastny nazor a ked uz foto hodim do galerie chcem ju mat aspon ohodnotenu, je to o jeden klik navyse, ak uz si dam namahu nieco si pozriet tak uz to mozem aj ohodnotit.
A myslim ze urcite by sa tomu potesilo vela ludi, aj tak je tu viac fotografov zaciatocnikov a amaterov ktory na to cakaju, nez tych profesionalov ktory su si viac menej isty ze ich fotky su uzastne.
PENTAX FRIENDS SITE - tak sa priatelia posnazme a urobme vsetci nieco pre vsetkych a nie len pre seba.
Dakujem a sorry za take dlhe rozpisovanie a este bez diakritiky
K-20D; SMC DA 18-55 II; TAMRON 70-300; CAMLINK TPPRO 28A; GIOTTOS MH 7002-652
Význam stránok ako je táto nieje primárne v hodnotení fotografií.A to ani nejde a nebolo by správne nútiť hodnotiť každú fotografiu.Množstvvo pozretí tiež nemusí byť vždy ukazateľom kvality fotografie.Poväčšinou je to tak že hodnotia sa fotky ktoré za niečo stoja,prípadne majú potenciál.Hodnotiť fotku štvornohého mazlíka cvaknutého blekom nikomu nič neprinesie.Žiaľ,takýchto fotiek tu,ale aj na iných serveroch,je najviac.Na hodnotenie sú primárne určené iné stránky,napríklad http://www.photobox.sk/.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
já bych byl třeba rád, kdyby mi někdo podal kritiku k fotce, nemusí to být vyčerpávající ale stačí pár slov...
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dik za odpoved aj ked trosku nesuhlasim, galeria je o tom aby sa tam davali fotky a hodnotili sa.
Vulgarne komenty a rasisticke narazky a podobne veci sa tu netoleruju, musis alebo mal by si pridavat max 1-2 foto za den, vsetko ma svoje pravidla co sa moze, musi, slusi, a pod. NUTIT NIEKOHO hlupost to kazdy kto sem pride a chce si nieco pozriet to robi z vlastnej dobrovolnej vole a len ak ma cas a chut, tak nevidim dovod preco by nemohlo byt aj hodnotenie fotografii jednim kliknutim za bezne a normalne, nech sa ludia ucia a zvykaju si a mozno tu potom bude vazne menej tych stvornohych psikov(nic proti nim nemam tiez som mal psa) co budu mat len jednu hviezdicku. Mozno si ludia vsimnu ze prave fotky podvecer alebo tie ciernobiele su tie fajn, aj ked je to o PENTAXE a priateloch a fotkach. je tu cca 1541 uzivatelov myslis ze vacsina by sa nepotesila keby vedela ako su na tom ich foto ? aby to neskoncilo tak ze tu budu pridavat siesti ludia fotky len preto ze su profesionali a ich fotky su uzastne.
Vulgarne komenty a rasisticke narazky a podobne veci sa tu netoleruju, musis alebo mal by si pridavat max 1-2 foto za den, vsetko ma svoje pravidla co sa moze, musi, slusi, a pod. NUTIT NIEKOHO hlupost to kazdy kto sem pride a chce si nieco pozriet to robi z vlastnej dobrovolnej vole a len ak ma cas a chut, tak nevidim dovod preco by nemohlo byt aj hodnotenie fotografii jednim kliknutim za bezne a normalne, nech sa ludia ucia a zvykaju si a mozno tu potom bude vazne menej tych stvornohych psikov(nic proti nim nemam tiez som mal psa) co budu mat len jednu hviezdicku. Mozno si ludia vsimnu ze prave fotky podvecer alebo tie ciernobiele su tie fajn, aj ked je to o PENTAXE a priateloch a fotkach. je tu cca 1541 uzivatelov myslis ze vacsina by sa nepotesila keby vedela ako su na tom ich foto ? aby to neskoncilo tak ze tu budu pridavat siesti ludia fotky len preto ze su profesionali a ich fotky su uzastne.
K-20D; SMC DA 18-55 II; TAMRON 70-300; CAMLINK TPPRO 28A; GIOTTOS MH 7002-652
Neviem, či to píšem do správneho vlákna, no ja by som uvítal, keby sa po kliknutí na GALERIE zobrazili Najnovšie obrázky trebárs 12 foto (voliteľné napr.20), ako teraz, no s možnosťou prejsť na ďalšiu stranu predchádzajúcich 12 fotiek, žeby tie strany boli očíslované, tak ako je to u albumov uživateľov, proste chcem vidieť v nadhľade aj staršie fotky ako posledných 12. To isté by sa hodilo pri Najnovších komentároch. Náhodné obrázky v galérii podľa mňa nemajú opodstatnenie. Vadí mi, že nedokážem jednoduchým spôsobom, vlastne, ani komplikovaným dokopať sa k svojím všetkým fotkam t.j. fotky som pridával jak do svojej galérie, tak do Tématickej a vidieť ich naraz v nahľadoch by ma potešilo, vlastne načo by bola táto galéria, keď ku komentom - kritike uživateľov ktorí boli ochotní zanechať nejaký koment mojím fotkám sa nedostanem jednoduchým spôsobom, skôr náhodou, keď sa rozpamätám, že som niečo vložil asi tam, alebo tam. Nič v zlom, ale keď porovnám ine portály podobného charakteru, tak tu s galériou riadne bojujem asi som len rozmaznaný, alebo niečo robím zle. Aj v staršej u verzie stránky som nebol jediný čo s tým bojujoval-bojuje.
Edit počas písania článku: tak už mám "najrýchlejší" spôsob, ako na všetky svoje fotky. Pôjdem do galérie a tam buď mojej, alebo hoci kde kde mám aspoň jednu fotku, kliknem na fotku, v popise pri fotke na svoj vlastný nick a potom Klikni pre zobrazenie všetkých pridaní od užívateľa xy.....uf, povedzte, že som riadna lama a poradte iný normálny jednoduchý spôsob, alebo povedzte, že nematurujem, že je to tak, lebo je to dané stavbou stránky a ja si zvyknem
Edit počas písania článku: tak už mám "najrýchlejší" spôsob, ako na všetky svoje fotky. Pôjdem do galérie a tam buď mojej, alebo hoci kde kde mám aspoň jednu fotku, kliknem na fotku, v popise pri fotke na svoj vlastný nick a potom Klikni pre zobrazenie všetkých pridaní od užívateľa xy.....uf, povedzte, že som riadna lama a poradte iný normálny jednoduchý spôsob, alebo povedzte, že nematurujem, že je to tak, lebo je to dané stavbou stránky a ja si zvyknem
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nevim jestli je to obecne ve vsech prohlizecich, ale ve firefoxu tohle resi kliknuti koleckem mysi na nahled fotky (na ten, ktery jeste neni v lightbox ramecku), pripadne klik pravym a otevrit v novem panelu/okne = zobrazi se cilovy soubor bez lightboxucport píše:...casem by se mi treba libilo, kdybych si tu fotku mohl prohlidnout i trosku podrobneji, tzn. v plne velikosti. Pokud je neco odfocene na vysku, ma to nejaky ramecek, kolem ramecku je ramecek Lightboxu s tlacitky, tak ve vysledku i 100% velikost je hodne malinka ... a to je u nekterych fotek skoda
Pentax K10D; DA 18-55/3.5-5.6 WR; Sigma 70-300/4-5,6; A100/4 Macro; A50/1,4; A50/1,7; A28/2,8; M40/2,8; Helios 44K-4 (58/2); Vivitar 2x Macro Teleconverter PKA; Mezikroužky PK; Metz 48 AF-1; brašna Lowepro Inverse 200AW; stativ Fancier; Pentax ME Super