Jak jsem již dříve napsal je naše Galerie jakousi svého druhu výkladní skříní (nebo alespoň já ji takto chápu), neb již v samotném názvu máme že jsme spolek jedinců fotografující technikou made in Pentax (a dovolím si tvrdit že i ve valné většině této značce fandící).
Nevím jak vám ostatním, mně struktura staré galeri vyhovovala, a to hlavně proto že dávala spíše důraz na tvorbu jednotlivých členů, a témata byla jaksi upozaděna. Aneb to, že si každý člen mohl zřídit svou vlastní podgalerii pod svým nickem a v ní podpodgalerie vpodstatě jakékoliv, podle toho co fotí a jak si to chce on sám osobně rozškatulkovat, jsem bral jako velké plus. A tato možnost nám i v nové galerii zůstane zachována (Hosana !).
A teď k tomu přidáme ona Témata. Ty se, jak si možná někteří pamatujete, diskutovali zde:
a zde:
a i já jsem byl v té diskusi také "namočen". Stále si myslím že méně je někdy více, tedy že těch 12 témat je tak akorát. Aneb když z tématu Lidé vydělíme do samostatných témat Akt, Děti, Portrét, tak co nám tam pak vlastně zbude? To samé Architektura vs. Města-obce. Architektura se přece z valné většiny vyskytuje právě tam. Tedy jde mi o to abychom neměli zbytečně moc témat s méně fotografiemi, a něco pak museli hledat tam i onde. Čili abych to nějak uzavřel - tématické galerie ano, ovšem jako podmnožinu galerií uživatelských, přidělování fotek do témat systémem klíčových slov mně připadalo uživatelsky přívětivé. Umístění jednotlivých témat po straně se mi jeví jakožto optimální.
A jak bych asi tak viděl Hlavní stránku Galerie:
V horní části jednoduchá navigace pro vstupy na samostatné stránky níže uvdených třetin a na nejnavštěvovanější a nejlépe hodnocené (pro přihlášené členy by se pochopitelně zobrazili ešče nabídky pro správu a vkládání fotek)
Pod ní pak samostaný řádek pro vstup do galerie členů (tam by pak bylo dobré míti členy seřazeny dle abecedy, jde-li to)
Hlavní část stránky navrhuji rozdělit na nestejně velké třetiny, a to následovně odshora:
1. třetina - Nejnovější obrázky - ty, myslím, zajímají každého nejdříve - 4x4 fotky, pod fotkou jen její název, počet zobrazení a datum vložení, tedy bez doprovodného textu (přece jen je pole pro jeho vložení dosti veliké, a když ho někdo využije celé pak to zbytečně zabere místo na titulní stránce galerie)
2. třetina - Nejnovější komentáře - hned druhá sféra zájmu - 2x4 fotky, pod fotkou opět to co v 1. + 2, max. 3 řádky komentáře
3. třetina - Téma měsíce - snad by toto zvyditelnění pomohlo větší účasti - 2x4 fotky, pod fotkou opět to co v 1.
Náhodné obrázky navrhuji tam nedávat vůbec (neb smysl jejich mi jaksi uniká) případně dole jen 1x4 fotky, jen s názvy a počtem zobrazení.
No a po straně tedy ty Témata.
Víc bych na Hlavní stránku Galerie nedával - mějmě prosím na vědomí že takto ji vidí jakýkoliv návštěvník přicházející odkukoliv z Webu a že méně (v rozumné míře) je lépe nežli (někdy až moc) více.
Dávám tedy výše uvedené jakožto téma k diskusi a doufám že to co jsem navymýšlel je technicky proveditelné. A chápu že toho máte vy Administrátoři fčíl hodně, ale však nehoří …
P.S. jest otázkou zda-li nepočkat s hromadným vkládáním fotografií do Galerie než si tato abych tak řek "sedne". Tož tak.