Za začátku jsem se tím zabýval, ale později již ne, proto jsem také napsal, že mě nebaví na jakémkoliv fóru o digi tyto věci
číst, nikoliv řešit.
Asi jsem to špatně napsal, nebo nevím... já na analog dřív dělal, pak jsem objevil digi a jeho kouzlo okamžitých fotografií, přičemž analog šel maximálně do ústraní, ale fotit jsem na něj nepřestal. No a teď se k analogu, konkrétně ke středoformátu vracím, chtěl bych si potom zkusit i velkoformát,ale na to je ještě čas. Takže vím o co jde, nevstupuji do úplně tak nové vody
Pokud jde o promeškání nějakého záběru.... i s filmem můžeš být rychlejší než s digi, na to nezapomenout. Konkrétně Pentax MZ-S, Z1p, Nikon F3-F6 a spousty dalších, takže to není o rychlosti k výhodě digitálu. Ale to by byla ta poslední věc která by mě trápila, nejsem reportér ani nefotím street, natož lidi. Jsem krajinář, potůčkář, prostě statická fotografie a tam nějaká půlhodinka sem, půlhodinka tam vůbec nevadí. Hlavně už nechci nikam pospíchat, chci si u fotografie odpočinout, né se uhnat...
Zároveň ani nechci aby to tady teď vypadalo, že obhajuji svůj postoj vůči svému rozhodnutí, to rozhodně ne. Je to hlavně mé rozhodnutí
Prostě tadle skutečnost, že jsem se v souvislosti s digi opět potkal s podvodníkem a těch jak na Paladixu i na těchto fórech (poctivci nebrat osobně
), jak tak pozoruju, přibývá, padlo to rozhodnutí definitívně. Chystal jsem se k tomu cca rok, todle byla prostě jen poslední kapka které mé rozhodnutí poposunula k cíli. Rozhodně na Pentax nechci zanevřít, obvzlášť na jeho starou Takumaří optiku, jen je škoda, že dělá největší formát jen 6x7...
Kdo by měl zájem o moje vybavení ať si napíše SZ, pošlu mu seznam. Je možná i výměna.