...a mas stazeny a nainstalovany Camera RAW? Je to ve forme plug-iny a je volne stazitelny ze stranek Adobe a je u toho i popis, kam s tim: http://www.adobe.com/support/downloads/ ... rm=Windows ..je tam i DNG Converter... to je programek, ktery prevede vsemozne RAWy od ruznych znacek do Adobe formatu DNG, coz mi prijde docela sikovne, protoze mas jistotu, ze Adobe tento format bude podporovat velmi dlouho.. narozdil od nestandardnich RAW formatu od ruznych vyrobcu...sixi píše:Ahojte priatelia Pentaxaci Ked ste tu uz zacali debatu o RAW, mam na Vas aj ja jednu otazku. Na upravu fotografii pouzivam aj program Adobe Photoshop CS 8.0. Nedokaze mi vsak otvorit RAW DNG z mojej K10D. Musim si subor najskor konvertovat na JPEG v inom programe a az potom mozem ist do Photoshopu. Velmi by mi pomohlo, keby mi RAW otvaral aj Photoshop. Pravdepodobne sa to da, lem tam treba nieco doinstalovat. Vedeli by ste mi niekto poradit co a akym sposobom? Ak by sa dalo, tak prosim polopatisticky aby som to pripadne dokazal nainstalovat aj ja Vdaka za Vas cas a pripadnu odpoved...
...ale jeste me napada... Ty fotis s K10D do RAW formatu PEF? Pokud ano, proc? U K10D si muzes nastavit primo foceni do formatu DNG... pak uz nemusis nic prevadet... a otevres to jak v Adobe Photoshopu, tak i v Adobe Lightroomu...