nový K100 super a budu vděčný za rady
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
nový K100 super a budu vděčný za rady
ahoj pentaxisti, od vánoc jsem držitelem k100D super se seťákem 18-55. Mám za sebou 3 praktiky, 2 zenity a olympus c-765 UZ, chystám se na redukci pentax/M42 protože mám 5 objektivů které ještě nechci vyhodit.zatím jsem nafotil asi 150 fotek v JPEG, ale většina je rozmazaná a do červena. jsem sice u návodu tak na straně 120, takže sezatím učím. budu rád za každou radu jak a čeho se vyvarovat v začátcích. díky 

Re: nový K100 super a budu vděčný za rady
přečti si kapitolu o vyvážení bílé barvyJiří Řeháček píše:zatím jsem nafotil asi 150 fotek v JPEG, ale většina je rozmazaná a do červena. jsem sice u návodu tak na straně 120, takže sezatím učím. budu rád za každou radu jak a čeho se vyvarovat v začátcích. díky
Naposled tento vikend
A ty sileny upravy, ktery pak musim u JPG stvaret , na to co v rawu dokazu par tahama mysi me jenom utvrdilo v tom nazoru.
Zrcadlovka i se sklama mi nezlepsi fotografie ani to jestli je vyfotim dobre, ale umozni mi vic si se zaberem pohrat.

Zrcadlovka i se sklama mi nezlepsi fotografie ani to jestli je vyfotim dobre, ale umozni mi vic si se zaberem pohrat.
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400
-
- Nový uživatel
díky všem za rady, RAW určitě nastuduju, ale zatím jsem spíše ve fázi seznámení se plnou výbavou k100D. venku není moc světlo tak trenuji doma s bleskem i bez se stativem. propojil jsem k100 přímo na televizi a tak se učím hned z chyb. jako model mám porcelánovou panenku 60cm, manželka už není ochotna stat modelem. nemám moc jasno na jaký image tone fotit a jaké color space. zdají se mi výsledky trochu moc barevné a tmavé. ale s hloubkou ostrosti se teda dá kouzlit, to mi Olympus 765 neudělala takové fotky nikdy.
novy k100ds
Zdravim vsetkych. Tak som kupil k100ds. Mam kinofilm me-s a nejake objektivy. Ked aparat preklopim, nieco akoby v tom hrkalo alebo sa preklapalo ??? Je to normalne? Trosku ma sklamalo aj to plastove prevedenie. Inak vsetko funguje OK.