Casopis CS fotografie

Moderátor: Moderátoři

Libi se vam casopis CS fotografie?

Ano
13
39%
Ne
20
61%

Celkem hlasů: 33

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 11 říj 2010, 16:32

A proto se říká i negativní reklama je reklama i já si ho asi koupim, což bych normálně neudělal :).
Naposledy upravil(a) Alf dne 11 říj 2010, 16:33, celkem upraveno 1 x.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 11 říj 2010, 16:35

Je fakt, že omlouvat se nemusí i když za ty hrubé urážky by měl. Ale to je na každém člověku, jak ho rodina a společnost vychovala. Pro někoho je urážení natolik běžné, že mu přijde podivné, když se někdo s jeho chováním nestotožní.
Fakterm zůstává, že příspěvky, které jsou v rozporu se slušným chováním editovat budu. Jestli si chce sprostě zanadávat může kdekoliv, ale ne tady.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Mr.Tonny

Příspěvek od Mr.Tonny » 11 říj 2010, 16:46

Nechci nikterak přilévati oleje do ohně, ani odklánět diskuzi, ale můj osobní dojem je, že časopisů s klesající úrovní je více a v různých oborech.
Možná za to může, celkem paradoxně internet, že už autoři nemají potřebu tak precizně informovat, možná už bylo téměř vše napsáno a co si stále vymýšlet, možná ...nevím, ale myslím, že měly dříve odborné časopisy větší informační hodnotu...

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 11 říj 2010, 16:50

mazec, to asi nemyslis vazne se nekomu, kdo tu ani nenapise radku a jeste k tomu bonzuje omlouvat.

cport: hlavni problem je v tom, ze malokdo ted vi, co jsem napsal a ver, ze jsem zcela spisovnym slovnim spojenim vyjadril toto:
ma problem ustat konstruktivni kritiku, ma problem se vyjadrit verejne k verejne probiranemu problemu, misto toho zakerne intrikuje,zrejme nejaka krivda z mladi a tudiz bychom ho meli litovat.

Asi jsem spatne vychovany, ale tohle neni urazka. Urazka by byla,kdybych lhal ci sproste nadaval. Tohle divadlo kolem ve me nezadrzitelne zvetsuje odpor k casopisu CS fotografie. No jedine, co me tesi je, ze jsem v zivote za casopis, ktery mel co docineni s Karbusickyma neplatil a jenom prohlizel v knihovne :)

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 11 říj 2010, 17:09

Bohuzel Bena smazl nebo byl donucen smaznout to, proc tu tak vyvadim a to jsou uryvky z komunikace Karbusickeho s Benou, kdy K se nemistne obouva do prace Beny(kterou nevidel a zrejme o ni nic nevi), ktere tak trochu rozumim a vim, co to vsechno obnasi a hlavne jak nevdecna prace to muze byt, pokud se neco osidi/pokazi. Co me jeste a zdaleka vice namichlo bylo, ze se K ohanel jmenem nadrizeneho Beni,coz je prezevsechny meze! Jak si muze nekdo, kdo dela ve srovnani s Benou nepodstatnou a nedulezitou praci toto dovolit? To jsou veci, ktere me dokazou namichnout.
Misto toho aby si z kritiky K neco bral, tak jenom kope kolem sebe a to je spatny pristup.

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 11 říj 2010, 17:13

No vidíš že to slušně jde. Až příště budeš chtít někomu nadávat do hovad použij radši text, který jsi uvedl výše.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 11 říj 2010, 18:05

Citace z mailove komunikace jsem odstranil z fora, protoze jsem byl k tomu vyzvan druhou stranou. Nechtel jsem zbytecne rozdmychavat ohen. Fakt je, ze muze mit pan Karbusicky spatnou zkusenost s nejakymi diskuznimi fory a nechce se tudiz vyjadrovat ani zde. Myslim si ale, ze pokud je forum dobre moderovano, tak by nemusel mit strach jit se obhajovat sam. Znam dokonce pripad diskuzniho fora, kde lide z mestske casti souhlasili, ze budou odpovidat na dotazy lidi online pres forum. A verte nebo ne, lide se chovaji slusne a nikomu nenadavaji. Vse funguje tak jak ma. Mozna je to proto, ze ty lidi, kteri tam diskutuji neco spojuje (misto bydliste a snaha neco vylepsit ve svem okoli). Tady nas taky neco spojuje, laska k foceni. I tady to forum je, rekl bych stale na vysoke urovni. Rekl bych: nejsme Idnes :).
Nemam rad silnejsi slova co pouzil ggrand, ale on se vyjadroval k vecem, ktere uz tu nejsou a ani nebudou. Ted to vypada ze on je ten spatny... ale souhlasim ze to mohl napsat slusneji ...

Vic uz se k tomu vyjadrovat nebudu. Svuj nazor jsem napsal sem i do mailu, treba to k necemu bude. Slabe svetlo nadeje v lepsi casopis (pro me) vysvitlo, tak uvidime, nechame se prekvapit...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 11 říj 2010, 18:15

Taky patřím k těm, kteří začali PL kupovat ještě v malém formátu a přestali někdy během loňského roku. ČS fotografii jsem viděl a vidím v ní určitý náznak zlepšení a snahu o návrat k původnímu obsahu. Ale pořád to není to, co byl PL někdy před dvěma lety.
Každopádně redakci držím palce a snad si mě a další čtenáře získají zpět.

jzdenka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jzdenka » 11 říj 2010, 18:46

Zajímavá debata. Dlouho jsem tu nebyla a tak mi unikla :-)

Ve PL mi vadila část, která se věnovala počítačům. Prostě technika mi pod nos moc nejde.
Co mi dál vadilo na tomto časopise je příliš "intimních" věcí. Vidím přece, že paní Karbusická je krásná žena a nepotřebuji to číst ať už otevřeně nebo skrytě napsáno. Nepotřebuji vědět, jak milý a hodný manžel je pan Karbusický. Je mi to šumafuk.
Nějaké recenze objektivu či fotoaparátu - tohle mne zajímá jen do doby než si nějaký ten kousek koupím, pak je mi to ukradené a to je tedy lepší najít si recenze na netu.
Chci vidět zajímavé fotky.
Chci se dozvědět něco nového o focení nebo úpravě fotek v pc.
Chci se něco dozvědět o uznávaných a dobrých fotografech.
Chci se dozvědět něco o lokalitách krásných pro focení v naší zemi.
Chci víc poznávat svět alespoň prostřednictvím fotek...
To bude asi tak všechno...
Moc mi vyhovoval PhotoArt. Když jsem se konečně rozhoupala k předplatnému, skončil a to je mi líto.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 11 říj 2010, 20:41

PhotoArt, to je presne ten casopis, co tu chybi. Ten resil fotografii, snazil se do ni proniknout a ucil, jak se na fotografie divat. Technika je dulezita, ale ne nejdulezitejsi, navic webovych stranek a tiskovin na toto tema vzniklo a stale dokola vznika dost a dost.
Je skoda, ze se z PL ucitele a pruvodce stal rekrutujici platek. I technika muze byt... Vzpominam, jak jsem hltal recenzi K10D... A jak jsem byl zklaman, kdyz se neco podobneho neopakovalo s K7 a predpokladam, ze se K5 nedockame...
Pentax

irys
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od irys » 11 říj 2010, 20:57

Nedá mně, abych také nenapsal pár slov. Čtu místní fórum rád a myslím, že docela pravidelně, i když nejsem přispívající člen posílající sem své příspěvky či fotky. Proč to tu mám rád? Protože sem píší lidé, kteří mají rádi fotografování, Pentax :-) a nemusím se tu probírat tunami nesmyslných a agresivních žblebtů. Dnes mě ale pan Karbusický namíchnul. V práci jsem četl citaci z jeho emailu Benovi a přišlo mně to hodně podpásové. Dělat statiku stavebních konstrukcí není žádná sranda, živím se tím už 18 let a vím, jaké nervy to občas obnáší. Od března jsme u nás přešli na nové Eurokódy, evropské normy a vstřebat je, zabírá momentálně skoro veškerý můj čas. Bohužel, když jsem chodil do školy, vládly tu ještě ČSN. Při hledání informací jsem našel i Benovy stránky a chtěl bych mu tímto poděkovat za jeho "statické" prográmky, které mně také pomohly. Díky Petře! Lidí, kteří dají nezištně k dispozici svoji práci není mnoho. A zpochybňovat jejich práci, o které nemám ani páru...?
Co se týká PL, byl to časopis, který přispěl k tomu, že jsem si koupil svou 1. zrcadlovku MZ-6 a stal jsem se tímto přítelem Pentaxu. Před léty jsem časopis kupoval rád a v mnohém mně pomohl, pak se ale objevily i lepší zdoje, jak na netu, tak odborné knihy a já jsem časopis přestal kupovat. A musím říci, že k tomu přispěly i některé články editora, kde jsem trochu postrádal nadhled a respektování jiného názoru. Vlastně i zrušené diskuzní fórum na stránkách Photorevue o něčem vypovídá...

jabra54
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od jabra54 » 11 říj 2010, 20:59

PhotoArt, proč asi skončil ?

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 11 říj 2010, 21:17

Já jsem se rozhod, že si příští časák Cs Fotografie koupim a udělám si názor svůj.
Jinak mluvil jsem s paní Karbusickou opět, možná jsem jí předtím špatně pochopil ale cenzuru po mě nepožadovala, jak to možná z mého příspěvku vyplynulo. Ohrazovala se proti nadávkám co tu padli a měla pravdu.
Také vyplynulo, že o našich stránkách má vysoké mínění, proto jí mrzely ty osobní urážky na stranu jejího manžela.

BTW. Napadlo by vás, že šéfredaktorka jakéhokoliv časopisu sleduje naše fórum? Takže je příjemné slyšet, že se o nás ví i mimo naše pentaxácký kruhy.

Já pořád žiju v tom, že Pentax v čechách nikoho nezajímá, zdá se že tomu tak není a to je jistě dobrý znamení :)

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 11 říj 2010, 21:22

maZec : myslim si, ze na to jakou delaji nebo delali Karbusicti tlacenku Pentaxu bych se divil, ze by o tehle strankach nevedeli.

Jinak naprosto se stotoznuji s nazorem irys.

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 11 říj 2010, 21:25

No jestli dělali Pentaxu "tlačenku" nevím, ale jestli ano není to snad dobře? :)

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“