Na novinku celkem ucházející cena.
Víc jsem zvědavý, kdy se K-r dostane zhruba na ceny K-x (a K-5 na úroveň K-7). A taky by mě zajímalo, jestli (a případně za kolik) bude set s tím novým DA 35/2.4.
Moderátor: Moderátoři
Koho tu kromě tebe zajímá kolik stojí Nikon?miky_lbc píše:Za 23 klacků to vůbec nezní špatně... jsem zvědavej, jestli se tahle cena reálně dodrží a kolik bude stát D7000.
EDIT: http://www.megapixel.cz/nikon-d7000-telo
Tak D7000 by měl stát skoro o 2tis bez DPH více... to zní docela zajímavě. Řekl bych, že ta cena by pak docela i odpovídala reálnejm cenám přístrojů.
To by byla skvělá zpráva pro fanoušky značky... skvělá.
Co mám tak s Nikonem zkušenost tak k odstranění náchylnosti k přepalům jim nepomůže ani kdyby expozici měřili ze všech 16ti miliónů bodů snímače.slapr píše:Porovnávám K-5 a D7000 a zaráží mě měření expozice:
měření v 77 segmentech (K-7)
a
TTL měření expozice pomocí 2016pixelového RGB snímače (D7000)
Bude systém měření srovnatelný nebo je Nikon o 1939 kroků dál?
Jak může někdo, kdo si říká fotograf, argumentovat ostrostí v okraji na plnou díru?miky_lbc píše: Jestli narážíš na skla, tak Tě ujišťuju, že ta cena je podložena kvalitou (z mého pohledu nejde srovnávat Canon 24-70 a Nikon 24-70, Nikon je ostrostí od kraje ke kraji už od plné díry úplně jinde)... a to nejsem žádnej velkej Nikon fanda.
Co to tu meleš :-).elho_cid píše:Jak může někdo, kdo si říká fotograf, argumentovat ostrostí v okraji na plnou díru?miky_lbc píše: Jestli narážíš na skla, tak Tě ujišťuju, že ta cena je podložena kvalitou (z mého pohledu nejde srovnávat Canon 24-70 a Nikon 24-70, Nikon je ostrostí od kraje ke kraji už od plné díry úplně jinde)... a to nejsem žádnej velkej Nikon fanda :-).
Nesmysl. Co je třeba na tomhle špatného:miky_lbc píše: Co to tu meleš.
Tady se bavíme o profesionálním reportážním objektivu... kterej je sice možná dražší než konkurence, ale zároveň je prostě i lepší. Snad jediné sklo ve stejném rozsahu, které mu může konkurovat, je Zeiss na Sonce.
Absolutně netuším, co by mělo být špatně na tom, že nějaká skupina fotografů (mezi kterou nepatřím) má zájem mít fotky ostré od kraje ke kraji. Na FF na širokém konci při reportáži, je fakt rozdíl mezi 24-70(105) a 24-70 od Nikonu hodně znát.