klebety o novych modeloch K-5, K-r, EVIL
Moderátor: Moderátoři
Domnívám se, že pokud K-5 bude používat tento senzor, vymáčkne z něj Pentax ještě o něco víc. Mějme na paměti, že tahle alfa 55 je postavená tak, že na senzor dopadá jen 70% zachyceného světla, tzn. u klasických SLR s tímto senzorem by se dalo čekat zlepšení obrazové kvality o významný kus.
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších
...stále asi jen Rumour, ale....
K5:
16 MP APS-C
Citlivost: ISO xxx-25600
Souvislé fotografování: 7 fps
Spuštění: 20 září?
Dostupnost: říjen 2010
1600 USD
K-r:
12 MP APS-C
až 120 barevných kombinací
Souvislé fotografování: 6 fps
875 USD
http://ylovephoto.com/en/cat/slr/pentax/pentax-k-5/
K5:
16 MP APS-C
Citlivost: ISO xxx-25600
Souvislé fotografování: 7 fps
1600 USD
K-r:
12 MP APS-C
až 120 barevných kombinací
Souvislé fotografování: 6 fps
875 USD
http://ylovephoto.com/en/cat/slr/pentax/pentax-k-5/
Pentax
OT k 60D... když už se o ní bavíte tak já osobně z ní taky úplně na první pohled nadšenej nejsem. Ten výklopný display na mě taky nepůsobí 3x nejlépe (byť je jasné, že to je jen psychologickej "problém" a reálně to může být uděláno hodně kvalitně).
Spíš ale úplně nerozumim Canonu a jeho přístupu k 60D po příchodu 7D. Myslim, že by bylo rozumnější se k 60D postavit trochu jinak... nehnat se tolik za rychlostí, ale naopak přidat třeba nějaké vyloženě studiové funkce, jako je Wifi popř i GPS (oboje by si pak vzal nový Ds Mark4).
Nebo jinak přistoupit k 7D... myslim, že by bylo docela logické ten foťák udělat s APS-H jako odlehčenou 1D (obdobně jako má 1Ds "svou" 5D). Nebo dělat 5D 5Ds... takhle mi přijde, že tu je 7D, odlehčená 7D s výklopným display (60D) a +- jsou navzájem suplementovatelné...
Spíš ale úplně nerozumim Canonu a jeho přístupu k 60D po příchodu 7D. Myslim, že by bylo rozumnější se k 60D postavit trochu jinak... nehnat se tolik za rychlostí, ale naopak přidat třeba nějaké vyloženě studiové funkce, jako je Wifi popř i GPS (oboje by si pak vzal nový Ds Mark4).
Nebo jinak přistoupit k 7D... myslim, že by bylo docela logické ten foťák udělat s APS-H jako odlehčenou 1D (obdobně jako má 1Ds "svou" 5D). Nebo dělat 5D 5Ds... takhle mi přijde, že tu je 7D, odlehčená 7D s výklopným display (60D) a +- jsou navzájem suplementovatelné...
Vyhozené peníze? Já bych teda vůbec neřekl... čip SIRF stojí výrobce 7 USD (takže reálně by to foťák +- moc neprodražilo). A tahat GPS a pak k tomu přiřazovat souřadnice v SW, když by to foťák rovnou bouchal do EXIF... to teda fakt dík :-)).duves píše:GPS funkcia vo foťaku su vyhodene prachy. Aspon pre tych, čo maju GPS-ky čo urobia zaznam. Cez zoner sa da do každej foto priradiť GPS suradnica. Akurat treba mať zosuladeny čas na oboch prístrojoch.
Ale btw... já GPS vůbec ve foťáku nepotřebuju. Jen si myslim, že by to pro některé mohla být zajímavá funkce a zase by se to "boom" marketingově komunikovalo.
Já neříkám, že to bude za 7USD... v té ceně to nebude znát vůbec.
Dnes má GPS každej slušnější mobil a jejich ceny začínají už pod 4tis Kč. Přitom před pár lety to byly telefony 15tis+ a před tím si ji lidé kupovali jako externí moduly apod. Takže rozhodně nemam pocit, že by měla GPS zařízení prodražit. Je to prostě pokrok a výrobci musí do zařízení dávat nové technologie, aby zařízení prodaly... ostatní technologie jim jdou cenou dolu, takže to nemusí znamenat automatické zvýšení ceny.
Stejné platí i o Wifi... myslim, že velmi brzy to bude standard i u kompaktů. Moc nechápu, proč třeba s Wifi výrobci zrcadlovek tak čekají, někdo mohl být první (kdo to dá integrovaně do cenově dostupného těla).
Dnes má GPS každej slušnější mobil a jejich ceny začínají už pod 4tis Kč. Přitom před pár lety to byly telefony 15tis+ a před tím si ji lidé kupovali jako externí moduly apod. Takže rozhodně nemam pocit, že by měla GPS zařízení prodražit. Je to prostě pokrok a výrobci musí do zařízení dávat nové technologie, aby zařízení prodaly... ostatní technologie jim jdou cenou dolu, takže to nemusí znamenat automatické zvýšení ceny.
Stejné platí i o Wifi... myslim, že velmi brzy to bude standard i u kompaktů. Moc nechápu, proč třeba s Wifi výrobci zrcadlovek tak čekají, někdo mohl být první (kdo to dá integrovaně do cenově dostupného těla).
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Až skončí hon na megapixely, tak to výrobcovia začnú implementovať. Najprv do jedneho modelu, potom do všetkych. Kedze nejake kompakty už maju GPS (a sú o dosť drahsie), tak tie prve modely s modulom GPS si priplatime. Ja to vidim tak v horizonte 3-4 rokov, že budu už nove modely zrkadiel a bezzrkadiel s tym vybavene.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
GPS
No já si spíše myslím, že problém nebude v ceně GPS, složitosti implementace apod, ale:
1) výdrž akumulátoru, který bude muset zvládat napájet i interní GPS čip
2) všichni víme jak dlouho trvá fixace GPS ... zapnu foťák hodím záběr, vypnu foťák ... no nevím jak to stihne změřit, kde jsem )))
1) výdrž akumulátoru, který bude muset zvládat napájet i interní GPS čip
2) všichni víme jak dlouho trvá fixace GPS ... zapnu foťák hodím záběr, vypnu foťák ... no nevím jak to stihne změřit, kde jsem )))
K5 / Px 18-55 II / Px 55-300 / Px DA* 50 - 135
Px 15mm Ltd / Px 35 macro ltd. / Px FA 100 macro
Px AF-360FGZ / Manfrotto 055XPROB + 804RC2 / Lowepro Flipside 200
Px 15mm Ltd / Px 35 macro ltd. / Px FA 100 macro
Px AF-360FGZ / Manfrotto 055XPROB + 804RC2 / Lowepro Flipside 200
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: GPS
1.Nerieši nahodou nova generacia čipov na GPS aj znížený odber energie?
2. mno...jedine to zapinat samostatne. Neviem si inak ani predstviť situacie, že GPS naozaj netreba zapinat (svadba, rodinna udalosť...).
2. mno...jedine to zapinat samostatne. Neviem si inak ani predstviť situacie, že GPS naozaj netreba zapinat (svadba, rodinna udalosť...).
Sa tu trapite s GPS a WiFi. Este pockajte par rokov a potom to bude uplne ine. Google pracuje na rozpoznavani obrazu. Potom bude stacit len poslat nahlad do vyhladavaca a na mape sa zobrazi miesto fotenia.
Som zvedavy, ci rozpozna aj moje motyle (samozrejme po mene)
Ja by som typoval, ze do fotakov zacnu davat GSM/GPRS modem, aby nas bolo mozne vystopovat ked odfotime nieco ne-poctatne.
Som zvedavy, ci rozpozna aj moje motyle (samozrejme po mene)
Ja by som typoval, ze do fotakov zacnu davat GSM/GPRS modem, aby nas bolo mozne vystopovat ked odfotime nieco ne-poctatne.
Pentax K20D; K-3; DA18-55/3.5-5.6; DA35/2.4; DA50/1.8; AF-540FGZ;Tamron 90mm/F2.8; 17-50/F2.8; 70-200/F2.8;Sigma AF 10-20/F4-5.6; Samyang 8mm/3.5; Kenko 1.5x; Zomei Z668C ...