Odcházím od pentaxu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 30 srp 2010, 10:23

Jak už bylo někde uvedeno: " Kecy, prdy beďary". Všichni co tu plyvou na přechod na FF či za jinou technikou z vyšší kategorie, kterou Pentax nenabízí je jenom a prosté brblání kvůli finanční naročnosti(což se má často číst jako závist). Kdyby všecko stálo stejně, neříkejte mi, že byste FF nechtěli. Nevím, proč by přechod na lepší techniku měl automaticky znamenat lepší fotky? Co takle větší radost z focení? Menší starosti atd?

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 30 srp 2010, 10:39

Přesně tak... kluci. Na všechny kecy maňťáků se vykašlete a pořiďte si to, co prostě chcete. Někdo Pentax, někdo Canon, někdo Nikon a někdo dírkovou komoru. Ty neuvěřetlné žvásty o kvalitě fotek klidně hoďte za hlavu... nejúsměvnější je, že přichází většinou od lidí, kteří na ně mají nejmenší morální právo (tady bych doplnil k FJO, že 25let nejen stejně, ale i stejně mizerně).

Focení je pro profesionála živnost (=potřebuje co nejlepší techniku) a pro amatéra radost. A ta radost dost často pramení i z techniky a práce s ní... a jestli má někdo radost z toho, že má méně zašumělé fotky, že lépe zaostřuje, že si na FF může pořídit přesně skla co chce... absolutně netušim, proč by měl procházet nějakou inkvizicí kvality, kde bude kdejakej internetovej matlal dle jeho fotek porovnávat, jestli má na přechod výše morální nárok.

A už dost :-).

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 30 srp 2010, 11:50

miky_lbc píše: A už dost :-).
Jeste ja :) Fjo kup si samozrejme co chces, je to jen tvoje vec jak nalozis se svymi penezi.
Jen si pri koupi toho 5Dcka zkontroluj FF a BF s konkretnimi skly, ktere chces pouzivat. Co vim tak 5D totiz nema moznost teto korekce. Znam cloveka ktery s tim ma obcas problem a radeji si vzdy fotku zkontroluje jestli je spravne zaostrena ... tak jen abys pak nelitoval... ono se sklem 85/1,4 neni HO zrovna velka :)

Osobne, kdyz by byl FF o neco mensi (jako ze cekam ze jednou u P bude mensi nez ma konkurence), tak to bude pro me velke lakadlo. Hlavne pro HO.
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 30 srp 2010, 14:55

FJO: taky se přidávám s přáním úspěchů a radosti z focení...

a jen tak na odlehčení - zkoušeli jste foti na krabičku od mýdla? já teda jo a musím říct že to je mazec. Sice se mi nic krom jedné mazanice nepovedlo, ale jinak parádní zábava - za chvíli bude zima a je to lepší než porovnávat MTF na webu a pročítat recenze :-P nebo psát nasrané příspěvky na PF !

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 30 srp 2010, 14:56

uray píše:...nebo psát nasrané příspěvky na PF !
...s tím souhlasím... :-)
Pentax

Mr.Tonny

Příspěvek od Mr.Tonny » 30 srp 2010, 16:36

Fjo, člověče, ty se tady zpovídáš a obhajuješ jako kdyby tě někdo načapal "za školou"...
Je to tvoje rozhodnutí, tvoje prachy, ty se s tím budeš tahat... a všem nám je do toho úplně prd.
Jóóó, kdyby jsi na to chtěl přidat peníze, tak ti to začnu rozmlouvat i já :-)))

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 30 srp 2010, 16:42

...sakra... :idea: no vidíš tóó...

...hele, nechcete si zopakovat sbírku na ND...?? :lol: :lol: :lol:

...aha, chápu, nechcete.... no nic...
Naposledy upravil(a) fjo dne 30 srp 2010, 20:46, celkem upraveno 1 x.
Pentax

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 30 srp 2010, 19:29

Tak jsem se horko těžko probojoval tou haldou stránek plné dohad, pravd, polopravd, vzteku a jiných lidských emocí. Sem tam jsem zaslechnul nebo spíš spatřil a přečetl i normální blahopřání ... Připojuji se k nim. Fjo - tvé fotky si zasluhují dobrý přístroj. Sám vím kde má PX chyby - fotím svatby a děti a nějak si uvědomuju že na toto focení to jaksi není. Na krajiny a inscenované foto ano, na to další - no nevím ... sám se dívám jinam ... Tvůj krok k FF je dobrý - pokud tě to posune dál a já věřím že ano. Znám spoustu těch kteří si mysleli že s FF přijde posun automaticky a on nepřišel ... je to v lidech ... a vždy to tak bude. A věř mi že jak to finanční situace dovolí tak tě budu následovat. Má K-7 bude jako druhé tělo ... jj ... držím pěsti ať máš štěstí ... a tu sbírku - no klidně ... ale šábnem se ju ? :D
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 30 srp 2010, 20:43

Pohoda a dobrá nálada, hned sa to lepšie číta :wink:
Ked som dva roky dozadu prvý krát objavil túto stránku, vravel som si toto je to pravé, tu zaparkujem.
A bolo to vďaka takým členom ako je fjo a jemu podobní.
fjo, Tvoje príspevky patrili k tým najhodnotnejším a verím, že sa aj naďalej budeš s nami delit o svoje názory.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 30 srp 2010, 20:58

Ja som sa našťastie ešte nedostal tak daleko aby som vôbec vlastnil poloprofi... Ja vidím výhodu FF hlavne v presnom a rýchlom AF, myslím že by ani niektorý nemali potrebu presedlávať keby bol AF spolahlivejší a to nehovorím len o Pentaxe, je pochopitelné že AF lowendu sa nebude nikdy rovnať highendu bez rozdielu značky... Než sa ja dopracujem na vyšší level , tak AF bude u nového modelu určite o poznanie lepší...
Ludia ako fjo či Cybersammy boli povedzme na vrchole toho čo ponúkol Pentax a ked im nemá ponúknuť to čo im chýba tak inú cestu nemajú a tým som nemyslel FF, ale jednoducho super rýchle a presné ostrenie, aby neutiekol žiaden moment... :wink:
Pre človeka čo sa fotením živý si nemôže dovoliť aby mu utiekli napr. klúčové momenty zo svadby...
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 31 srp 2010, 08:56

Fjo: fot si s cim chces, hlavne kdyz ti to udela radost. Doufam ze pak nahodis nejake fota.

Pozn.: Kdyztak sleduju Cechy, tak dneska ma kazdy druhy doma profika, jelikoz ma zrcadlovku. A cim vetsi zrcadlovka= vetsi profik a na fotkach to neni videt. Abyste tak nedopadli. :wink:
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 31 srp 2010, 09:00

Jen mimochodem - pročítal jsem si názory "Canoňáků" na nový 60D, spousta z nich byla zklamaná se závěrem: "buď si rychle seženu starou 50D nebo přejdu k Nikonu" :D Takže já bych to střídání značek neviděl tak tragicky...
Pentax jsem si koupil kvůli poměru cena-výkon... Líbila se mi taky celková filozofie Pentaxu - kvalitní ergonomie, hledáčky, o Limited sklech ani nemluvě :D Ale i tak jsem to bral hlavně po finanční stránce - peníze jsou pro mě dost důležitý...protože jich v současnosti zrovna moc nemám :?
Zatím jsem s K-x naprosto spokojený (a určitě mě neomezuje)... A co bude za pár let nevím - třeba se vrátím k Nikonu - měl jsem kdysi FM3a a dodnes na něj vzpomínám, nádhera... :D
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

aCIDfire
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aCIDfire » 31 srp 2010, 22:14

Mě se na pentaxu vždycky líbilo, že na něj jde pomalu nasadit sklo od pulitru:)
Pomalý a nepřesný AF, FF/BF,občas problémy s SDM, synchro jen 1/180s- to jsou hlavní věci co mi u pentaxu vadí, naopak mě moje první digizrcadlovka K10D padla krásně do ruky, byla to jasná volba a radost z každýho focení. Hlavně naprostá volnost i ve výběru starých krásných skel, některé mají svojí duši,specifickou kresbu,bokeh,to je pro mě vždycky radost fotit, což mi u jiných značek dříve vadilo, adaptery sice byly,ale podpora třeba u Nikonu pro tyhle skla tenkrat od D200 výše,ale na D200 jsem neměl peníze. FF taky nezavrhuji, ale třeba zrovna 5D mi ergonomicka tak dobře nesedla.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 02 zář 2010, 06:53

Já si vždycinky myslel, že tahle stránka je "Pentax friends".. ..a ne "Pentax owners" neřkuli "Pentax fanatics".. :D

Asi by to chtělo jako protiváhu téma "Přicházím k pentaxu", aby se vyžila i "druhá strana" (natož stínadla)
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 02 zář 2010, 22:08

...nebo nepoužívám jen Pentax :-) to by asi prošlo snadněji ;-)
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“