...tak pozor, aby Tě nepřipravila o zbytek.. )))kolista2 píše:No kdybych měl v hlavě rozumy, mohl by je tahat a případně platit to pivo. Momentálně mám hlavu plnou jedné ženské , a před ní tam toho rozumu taky moc nebylo
Poradíte začátečníkovi s Kx
Moderátor: Moderátoři
No to vím. Mělo by se něco naplánovat. Zítra to zkusím probrat s Mirou na fotoklubu a napíšem Romanovi a Zdence jak to vidí oni. Založí se pak patřičné vlákno ve srazech a bude
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
Potřeboval bych poradit se stahováním fotek do PC.
Standartně se fotky ukládají na kartu do složek s označení např. 101-a datum, když naplním (nebo nenaplním) kartu a stáhnu fotky do PC, uloží se fotky v těchto složkách. Po smazání karty a novém focení se složky na kartě označují opět 101-nové datum. Je to hrozně nepřehledné - zejména po stažení do PC. Uvítal bych spíše ukládání po datumu ve formátu třeba rok_měsíc_den.
Nějak jsem nenašel, že by to šlo nastavit jinak. Pokud to jde, prosím, pradíte mi?
Standartně se fotky ukládají na kartu do složek s označení např. 101-a datum, když naplním (nebo nenaplním) kartu a stáhnu fotky do PC, uloží se fotky v těchto složkách. Po smazání karty a novém focení se složky na kartě označují opět 101-nové datum. Je to hrozně nepřehledné - zejména po stažení do PC. Uvítal bych spíše ukládání po datumu ve formátu třeba rok_měsíc_den.
Nějak jsem nenašel, že by to šlo nastavit jinak. Pokud to jde, prosím, pradíte mi?
Pentax K5 II
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dálková spoušť K-x
Procházel jsem to tu, ale buď to ještě nikdo neřešil nebo mi to uniklo: Je možný u K-x používat nějakou dálkovou spoušť, která umí i ostřit?
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: .
Děkuji za odpověď. Asi jsem měl popsat podrobněji, o co mi jde. Používám u K10 a K7 spoušť se dvěma tlačítky - ostření a spoušť. Zaostřím a pak udělám několik snímků bez ostření. Potřebuju, aby to takto fungovalo a technicky není možné, abych v té cvíli mačkal AF tlačítko na těle. Nejde to vyřešit nastavením ostření při dálkové spoušti v menu. O K-x uvažuju kvůli kvalitě čipu. K7 mne v tomto ohledu dost zklamala, ale kvůli sklům se mi nechce přecházet k jiné značce.cport píše:ostreni neni otazkou dalkove spouste! To, jestli fotak bude ostrit po namacknuti dalkove spouste, se da nastavit ve fotaku. Da se nastavit, jestli ostri, neostri a taky zachytne ostreni (tzn. exponuje se az ve chvili, kdy nejaky objekt vleze do "ostreho" mista).
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Co mam ja IR dialkove na K-x, tak tam taka volba nie je a nechce sa mi veriť, že by niečo take bolo možne, čo opisujes. Pretože pri zapnutej volbe AF sa zaostri na ostriaci bod a nasledne urobi snimok, hned ako stlačíš spúšť na dialkovom IR ovladači.havranx píše: Děkuji za odpověď. Asi jsem měl popsat podrobněji, o co mi jde. Používám u K10 a K7 spoušť se dvěma tlačítky - ostření a spoušť. Zaostřím a pak udělám několik snímků bez ostření. Potřebuju, aby to takto fungovalo a technicky není možné, abych v té cvíli mačkal AF tlačítko na těle. Nejde to vyřešit nastavením ostření při dálkové spoušti v menu. O K-x uvažuju kvůli kvalitě čipu. K7 mne v tomto ohledu dost zklamala, ale kvůli sklům se mi nechce přecházet k jiné značce.
Fakt neviem, čo mas na mysli.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, drátová spoušť to umožňuje, neboť má tři vodiče: zem, ostření a spoušť. Tak jsem si to zbastlil na 2 tlačítka. U K-x jsem se někde dočetl, že snad nemá konektor na drátěnku (což mi přijde větší problém než ostřící body). IR spoušť jsem nikdy nepoužíval, tak nevím, jestli to rozhraní Pentaxu umožňuje. Našel jsem spoušť od Pentaxu, která má ovládání zoomu, takže by to snad něco víc umožňovat mohlo... Nemáte náhodou někdo pipis rozhraní na bleskových sáňkách, co tam je za kontakty?duves píše: Co mam ja IR dialkove na K-x, tak tam taka volba nie je a nechce sa mi veriť, že by niečo take bolo možne, čo opisujes. Pretože pri zapnutej volbe AF sa zaostri na ostriaci bod a nasledne urobi snimok, hned ako stlačíš spúšť na dialkovom IR ovladači.
Fakt neviem, čo mas na mysli.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemá, to je pravda.havranx píše:U K-x jsem se někde dočetl, že snad nemá konektor na drátěnku (což mi přijde větší problém než ostřící body).
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenže takhle ostřit nepotřebuju. Potřebuju si zvlášť zaostřit a zvlášť spustit závěrku...cport píše:Ovladani zoomu ti nepojede, ale ostreni jo ... v menu se to da nastavit polozkou "AF in remote control"
ale infráč umí, ne? na "bulb" zálležitosti to asi není, ale většinou postačí.Jenc píše:Nemá, to je pravda.havranx píše:U K-x jsem se někde dočetl, že snad nemá konektor na drátěnku (což mi přijde větší problém než ostřící body).