Nový Firmware pro a K-m/K2000, K20D, K200D and K10D
Moderátor: Moderátoři
Tak dnes večer som natlačil do mojej K10D najnovší update a uvidím pri najbližšej príležitosti čo to robí. Zdá sa mi že problém z FF/BF mám len s objektívom SDM 16-50. SDM 50-135 šlape jednak o poznanie rýchlejšie a aj zaostrovanie je o veĺa presnejšie ako u 16-50. Má niekto tiež takú skúsenosť? Neviem či sa mi podarí niečo nafotiť cez týždeň ale asi až na budúci víkend. Pretože môj zamestnávateĺ potrebuje mať viac a viac euráčikov, no a my zamestnanci mu to nadčasovou prácou "veĺmi radi" umožníme. Ale to len tak na okraj. Potom dám vedieť.
Asi to funguje
Zdravím.
Po nainštalovaní
posledného softwaru sa moja K10D konečne "skamarátila" s SDM 16-50
f2,8. Ostrí oveĺa rýchlejšie, ale hlavne presne tam kam chcem a nie
ako doteraz buď za alebo pred. Pritom ten software primárne asi nebol určený na odstránenie tohoto problému.Takúto skúsenosť mám po asi 120-tich
záberoch. Dúfam že už to tak ostane lebo ako všetci vieme, objektív
neni najlacnejší. S SDM 50-135 f2,8 som ešte neskúšal, ale ten mi
nerobil ani predtým až také velké problémy. Aj keď niekedy zaraploval,
takže dúfam že sa to tiež zlepší. Tolko moja skúsenosť.
Po nainštalovaní
posledného softwaru sa moja K10D konečne "skamarátila" s SDM 16-50
f2,8. Ostrí oveĺa rýchlejšie, ale hlavne presne tam kam chcem a nie
ako doteraz buď za alebo pred. Pritom ten software primárne asi nebol určený na odstránenie tohoto problému.Takúto skúsenosť mám po asi 120-tich
záberoch. Dúfam že už to tak ostane lebo ako všetci vieme, objektív
neni najlacnejší. S SDM 50-135 f2,8 som ešte neskúšal, ale ten mi
nerobil ani predtým až také velké problémy. Aj keď niekedy zaraploval,
takže dúfam že sa to tiež zlepší. Tolko moja skúsenosť.
Po nekonecnych problemoch s ostrenim na K10 som ho pred par mesiacmi nechal nastavit v servise. Teraz je to podstatne lepsie, ale obcas aj tak netrafi. Tak rozmyslam ze ked tam dam ten novy FW ci tie servisne nastavenia nerozhodi. Skusali ste to niekto na aparate s korekciami ostrenia? SDM objektivy nemam.
-
- Pokročilý uživatel