Odcházím od pentaxu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 20 čer 2010, 20:52

ady píše:ani neviem kde zacat....

niekto tu odporucal poslat fotak do servisu lebo je nieco s AF, pochybujem ze by to bolo naraz v K10 aj K20D ktore mam :wink:
Tak to by si sa cudoval, ze co som zazil s Pentaxom ja a stale som pri Pentaxe. Mal som K100D, K10D, K20D a kopec vseliakych objektivov. DA18-55AL, Sigma APO DG 70-300, Tamron 28-75 f/2.8, Sigma 24-70 f/2.8, DA*16-50 f/2.8, DA*50-135 f/2.8 a samozrejme aj ine prislusenstvo ako napr. AF360FGZ, AF540FGZ a pod. Teraz mam 31/1.8, 50/1.7 a 77/1.8. Teraz pride Ta sokujuca pravda. Jedina vec od Pentaxu, ktora bola v poriadku bol snad len DA18-55AL objektiv!!! Vsetko som kupoval vacsinou nove s obchodou. Telo K100D, K10D, K20D mali vsetky daco s AF a bolo ich treba zostelovat. Teraz lutujem vobec, ze som K10D predal, lebo bola prefektne zostelovana. Kupil som cisto novu K20D min. rok a pred par dnami som zistil, ze ma daco s AF. Zistil som to tak, ze som capol 31/1.8 objektiv na znameho K20D a zaostroval uplne prefektne. S mojim telom ma nenormalny BF. Takze telo leti do servisu. Co sa tyka DA* tak ani 16-50 ani 50-135 neboli bez chyby a vyriesilo sa to az vymenou za iny kus. Tiez 31/1.8 mala daku mechanicku zavadu, ktoru opravili az na 2x. AF360FGZ tam sa mi ulomila krytka baterii a na 540FGZ mi vyletelo tlacitko S. Vsetko zarucne opravy nastastie. Az na 31tku. Moje meno uz v Nemecku v servise musia poznat naspamat a aj na SK. Takze nie je to nahoda, ze dve tela mozu mat daco s AF a je to uplne normalne. Naozaj ak je telo a objektivy dobre zjustovane tak by ste sa cudovali, ze co Pentax a jeho AF dokaze. Preto som doporucal servis. Moja byvala K10tka po servise snad bola rarita, lebo perfektne ostrila s DA* sklami aj s inymi, nemala ziaden lag po stlaceni spusti, lebo vnutri vymenili aj daku elektroniku, takze viem o com hovorim. Ostrenie v horsom svetle tiez nebol problem. To iste plati aj o K20D a K-7 nie je vynimkou. Co som si vsimol a co je paradox, ze najkvalitnejsie a najmenej chybne tela boli K200D. Takze u mna bolo aj na mieste rozmyslat o prechode, lenze Pentax je takmer nepredajny a nemam zaujem predavat veci, ktore su vo vybornom stave a takmer nove za bagatel. Preto neriesim zatial ziadny Nikon ani Canon, lebo by som na prechod potreboval majland. Radsej budem bombardovat servis pokym mam zaruku, nech mi vsetko vyriesia a ja sa naozaj uspokojim az s 99% opravou, takze stava sa, ze im tam veci posielam aj 2x. Potom som vsak spokojny a nemusim riesit prechody, lebo vsetko slape tak ako ma, rychlo, presne, spolahlivo a to aj v horsich podmienkach. Len treba dobre zdiagnostikovat problem a im ho aj dobre popisat, aby tomu pochopili a vedeli, co spravit.
Naposledy upravil(a) CyberSammy dne 20 čer 2010, 21:08, celkem upraveno 1 x.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Luboš Hekš
Nový uživatel
Nový uživatel

Pentax K20 vs. "low end" Nikon D5000

Příspěvek od Luboš Hekš » 20 čer 2010, 21:00

je to už tak,technika ale zrovna VČIL ne pokročila,ale poskočila,a "lowendy" Nikon D5000 a Pentax K-x válcují kvalitou snímače mnohem dražší kusy byť vlastních značek a navíc stále v prodeji- i když v případě K20 už jen Samsungova verze téhož
na tomto linku jednomu místy údiv nestačí :o
http://www.dxomark.com/index.php/eng/Dx ... a-rankings
s rychlostí AF to asi bude obdobné- prostě hlavní výhodou K20 natož K10 zůstává už pouze provedení a životnost,být lesní muž,radši bazarovou K10,než kouzelnou krabičku (sám mám K-x a je fakt kouzelný,ale žel krabičkoidní)

Rostislav.Linda
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Rostislav.Linda » 20 čer 2010, 21:00

ady píše:
peppe píše:
ady píše:... verim tomu,ze ma nova technika moze posunut ani nie dalej ale dat mi istotu,ze nebudem doma 50% fotiek hadzat do kosa
Posobi zvlastne ten prispevok ... s pentaxom 50% odpad...hmmm.
Osobne si myslim, ze pokial je technika spravne postelovana, nefotis hovadiny, neostris na problemove body bez kontrastnych hran, tak nemozes mat zo svadby 50% odpad (bez ohladu na znacku). Leda, ze je problem aj medzi spustou a hladacikom, a to je potom jedno co mas na tej masinke vytetovane.
Pochopitelne, ze ta potesi co najpresnejsie a rychlejsie AF vyssieho modelu konkurencie. Ale zaruka kvalitnejsich fotiek to urcite neni.
Taka prupovidka na zaver...mna na Pentax zlomili fotky jedneho nemenovane clena Pentaxfriends (pozdravujem Cikorskeho), ten tu nikdy ziadne AF moc neriesil, ani znacku, ale fotky ma uzasne. Aj tie svadobne by urcite mal.
:D
mam toho nafoteneho dost ... kopa objektivov mi presla rukami a posledna akcia ma vytocila dokonale, zo 152 fotiek ktore su kompozicne aj obasahovo je 78 pouzitelnych, ostatne odpad kde af totalne uletel....v uplne nepochopitelnych situaciach

tak mi porad ako vyriesit to medzi hladacikom a spustou? usetris mi vela prace a penazi :-D
No, ten kdo se tím živí potřebuje na práci spolehlivý stroj, který nezklame. Že Pentax není v tomto ohledu ideální vím i já, a to svatby nefotím, a netroufám si o sobě tvrdit, že jsem dobrý fotograf, ale zas nejsem úplný začátečník.
Říkám na základě porovnání s Nikon D300 (s objektivem 16-85, půjčený na 3 dny, Canon 5D mkII s 24-105 na týden a to samé s 1d mkIII. Já vím že to nejsou modely srovnatelné kategorie, ale na práci prostě skoro nutnost. Ale tohle vše tu již bylo řečeno.
Ruce a pravé oko ... :-)

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 20 čer 2010, 21:07

tak na toto by som teda nemal nervy a paradoxne to teda ani pentaxu dobre meno nerobi, by som toho asi vela nestihol nafotit kebyze mam fotak stale niekde v oprave.

ak by mal pentax fotak o level vyssie, mozno o dva mal by som to vsetko jednoduchsie...lenze nema,teda ma 645D ale to by som si velmi nepomohol fotit s tym akcie a tak pod :-)

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 20 čer 2010, 21:49

Co toto vlákno přinese členům PFS ? Asi nic. Informaci, že kolouch a ady mají nové stroje ? Hmm, to ale patří do "Mám nový xx a chci se pochlubit" sekce.
Oběma přeju hodně zakázek a spokojených zákazníků. Určitě jim to ulehčí práci a o to jde.

Když na Olympusáckém fóru, došlo ke stejnému a pár lidí šlo k FF Nikonu, stávající členové jim jenom pogratulovali k dobrému nákupu a bylo. Nebylo a není co řešit (a ani tady na PFS není co řešit).

Jakákoli srovnání jsou nesmyslná, je to jiná kategorie. Je naprosto zbytečné vynášet argumenty na obhajobu toho či onoho přístupu oba vedou do cíle, jen jeden je snadnější.

Když si váhající zákazník (nováček) otevře PFS a uvidí týden mezi top tématy "Odcházím od PX" moc důvěry ve značku to asi nevzbudí. Navíc do doby než se naučí fotit natolik, aby mu toto mírné AF nepohodlí začlo vadit, může být všechno jinak.

Pokud se výše zmínění chtěli jen podělit o radost z nákupu, tak osobně jejich radost sdílím, jen nevím proč kvůli tomu zakládat nové vlákno.

Pro truchu širší pohled na věc musím doporučit http://www.pentaxforums.com/forums/ , protože hodně lidí tam má stroje více značek a širší rozhled.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 20 čer 2010, 21:56

ggrand píše:Pepasan: hergot, to je for dne :wink:

Jinak nechapu ostatni, kdyz nekdo si sam vyzkousel, ze v dane situaci mu nynejsi reseni nevyhovuje, tak mu ostatni zacnou podstrkovat ze to prece musi jit!
Asi bych k tomu vsemu rekl asi tolik: pro jedno kviti slunce nesviti, takze nac si pestovat znackysmus kdyz jde o foceni.
Na tom co psal Pepasan není nic směšného, prostě to tak je.

A obávám se, že se částečně mýlíš. Slepé uznávání značky je sice nanic, ale nakonec nejde o focení, ale o fotku.
A bohužel hodně obrázků na webu nemá s fotkou vůbec nic společného.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

Arty
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Arty » 20 čer 2010, 23:24

Já teda musím taky částečně souhlasit co se týče AF. mám tu starýho "blbýho" analoga Nikon F50 s obyč seťákem s min. clonou 4 a taky ostří v šeru na huře viditelný detail(škvíra tmavých parket) daleko lépe a rychleji než moje K20D (nekdy proti F50 nezaostří vůbec dokud nepřisvětlím) a F50 je i v ostření jistější.K20 chvikama jakoby váhá, ale i přesto po zvážení pro a proti jsem šel do Pentaxu.Naproti tomu stejný příklad..F50 zase nezvládnul absolutně zaostřit na škvíru v žaluziích nebo zeď a K20 sice pomaleji, ale zmákla to dejme tomu v pohodě :) a na přesnost si nemůžu absolutně stěžovat leda sám na sebe. Jenže to se bavíme o jiné třídě. Jinak taky nechápu tuhle diskuzi... a proč je to tu takhle blbě založeno. Být správcem přehodím to kam to patří.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 21 čer 2010, 00:05

Mam F50/1.7 a momentalne je to najlepsie ostriaci objektiv na mojej K20D. Objektiv mi prisiel s UV filtrom. Ja UV filtre uz nepouzivam, ale hned po prichode este s nasrobovanym filtrom som chcel vyskusat objektiv a zaostrit na velmi male velkonocne sliepky vysiace na lampe v protisvetle. Jasne, ze nezaostrilo. Dal som dole ten sprosty filter a ZAOSTRILO BEZPROBLEMOV. Take iste skusenosti mam s DA* sklami, kde som mal dokonca aj kvalitnejsie UVcka za nemale prachy. 16-50tka sa mi nechytala na tvar cloveka, za ktorym bol vysvieteny vianocny stromcek. Dal som dole UV a opat bez problemu. To iste 50-135, ked som chcel fotit lietadlovy majak, za ktorym zapadalo slnko. S UV sa AF nechytal a bez no problemo. Zvykol som si teda uz UV vobec nepouzivat. Cize asi takyto efekt mozu mat UV na AF. Tot vsio :) Ako som uz napisal vyssie. Skalibrovane objektivy a AF je 100 a 1 no a taky fotak by sa mal porovnavat s konkurenciou. Myslim, ze rozdiely by boli minimalne. Taktiez aj AF-C+seria nie je az tak na zahodenie. Napr. na tej foto bezi k nam a skocili. Ja viem, ze je to uplne na prd, nie je rozostrene pozadie a nebola tma, ale svetlo, ale aj tak.. po citani kritiky na AF-C Pentaxu som myslel, ze take nieco mozne nebude a na prvy pokus a aha.. lietajuci zenich aj s nevestou.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 21 čer 2010, 07:13

zkus tyto letajici lidi na clonu 2,8 a uvidis ze to nebude stihat. AF-C je aspon teda u K20 temer k nicemu... Na tvych fotkach bylo uplne jedno kam to zaostrilo. Je ostry vsechno. Kdyz mas ale HO 10cm tak mi standardne ostri cca 0,5m za :(
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 21 čer 2010, 08:25

to bola clona 5.6 a 50mm.. myslim, ze by sa dalo aj na 2.8, ale chcel som mat ostru aj nevestu.
Naposledy upravil(a) CyberSammy dne 21 čer 2010, 08:34, celkem upraveno 2 x.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 21 čer 2010, 08:26

BenaCZ píše:zkus tyto letajici lidi na clonu 2,8 a uvidis ze to nebude stihat. AF-C je aspon teda u K20 temer k nicemu... Na tvych fotkach bylo uplne jedno kam to zaostrilo. Je ostry vsechno. Kdyz mas ale HO 10cm tak mi standardne ostri cca 0,5m za :(
Pravda, pravdoucí...

----------------------------------------------------------------

Dnes (před pár minutama) mi volali z krámu, kde jsem si začátkem roku koupil K7 + 2x LTD sklo. Protože mě K7 moc nepřesvědčila, vrátil jsem jí během lhůty 14 dní (i s těma sklama, které naopak byly docela fajn). A dneska mi volali, jestli si je fakt nechci vzít... že jim leží od té doby na skladě a nikdo je nechce. A že se zároveň bojí, že je neprodají už na Pentax nikdy. Údajně se v jejich obchodě za poslední rok na Pentax neprodalo žádné lepší sklo... loni na podzim prý jedna Sigma 70-200 a loni v létě jedna 16-50. Prodává se prý docela dobře Kx a jednou za čas K7 se setovým WR. Ale dražší skla prý už vůbec a stejně je na tom údajně skoro celá ČR i německo (zkoušeli prý obvolávat různé obchody a nabízet svá Pentax skla za nákupky ostatním, ale všichni řeší stejný problém).

A to je přesně to, o čem mluvím už od K7 a každý mi za to nadává. Značka jde k lowendu a drahé věci se prostě už neprodávají a jestli nepřijde pořádný nový model, tak už ani nebudou.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 21 čer 2010, 08:33

2 miky_lbc: Pentax si vacsinou kupuju ludia, ktory nemaju $$$ na drahe fotaky. Preto sa od Pentaxu predavaju najviac len zakladne modely a setaky. Na mne aspon zarabaju na servise, lebo v sobotu mi drbol na zem 77Ltd. a je suci do servisu :-D sa budu zas tesit, ked im odo mna nieco pride.. a mna z toho uz asi tiez porazi :-D

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 21 čer 2010, 08:34

Nesyckuj, znam osobne 2 lidi co si nedavno koupili novou DA*200
Spousta lidi co znam ma kvalitni skla.
Nesmis kupovat objektivy ve firme "jouda a syn" :) Ber to z trochou nadsazky
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

AF-C

Příspěvek od uray » 21 čer 2010, 08:46

BenaCZ píše:...AF-C je aspon teda u K20 temer k nicemu...
s tím si dovolím nesouhlasit, AF-C používám u K20D v 90%, ale je fakt, že se zoomy (18-55WR a Sigma 24-70/2,8) někdy zlobilo. Mám i stejnou zkušenost jako CyberSammy co se týká filtrů - ostření v protisvětle s UVčkem je někdy problém - asi kvůli odleskům, a to i něm co nejsou vidět na první pohled. AF senzory nejsou jak víme ideální a např. s lin. polarizákem je problém ještě větší. Bohužel u cir. polarizáků je "depolarizační" fólie pro obraz degradující - pokud nemáte filtr za 5 tisíc...
ostření bez AF-C si neumím ani představit -používám u FA35 a DA300. Někdy je spíš problém udržet objekt v oblasti ostřícího bodu. Je ale pravda, že svatby netofím, nefotím ani za peníze - takže mi stačí i jedna povedená fotka z celodenního snažení.

V rámci mých keců bych chtěl ještě podotknout, že většina fotografů má problém úplně z jiné oblasti než se tady kritizuje - náměty, nápady, kompozice. Každý si sám vybral značku a pokud zjistil po pár letech, že mu nevyhovuje, může ji svobodně změnit (nebo zatnout zuby a vydržet co se bude dít.), je to lepší než nadávání na Pentax.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 21 čer 2010, 08:52

suhlasim s uray :) a to UV moze byt problem napr. aj pri foteni skupiny ludi v umelom osvetleni. Ak svetlo svieti napr z boku alebo z uhla, ktory nezatieni slnecna clona a pripadne aj ak je velmi silne. Vtedy sa tazko chyta AF ak je nasrobovany UV. Ak sa da dolu je to bezproblemove.

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“