Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
smc DA 15/4 ED AL Limited
Tak už je tu, krpec jeden. Trvalo to celý mesiac, ale oplatilo sa. S nasadeným filtrom Pentax smc Cloudy a clonou 8 fotí ako divý 8O
PS: tomu sa hovorí že skvelá ukážka japonského inžinierstva
PS: tomu sa hovorí že skvelá ukážka japonského inžinierstva
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
Re: smc DA 15/4 ED AL Limited
Po dlhej ceste dorazila DA15 aj ku mne. Kordoz by mal dostavat provizie za propagaciu
K10D, DA10-17, DA15, DA35, FA43, DA55, DA70, DA18-250
jsem ani nevedel ze se chysta :-)
pro: prima rozsah
proti: Sigma a zoom, radeji bych pevny skla...za cenu tyhle sigmy je u samyangu supina, sirokac a jeste zbyde...
navic si (ale to je asi moje blbost) nedokazu predstavit 8mm rectilinear..aby to nebylo to samy co z 8mm fisheye + postprocess. Kdysi jsem na podobny tema (hodne siroky rectilinear a FE) videl debatu na pentaxforums.com, nebo na dpreview.com, najdu a eventulelne pridam link
pro: prima rozsah
proti: Sigma a zoom, radeji bych pevny skla...za cenu tyhle sigmy je u samyangu supina, sirokac a jeste zbyde...
navic si (ale to je asi moje blbost) nedokazu predstavit 8mm rectilinear..aby to nebylo to samy co z 8mm fisheye + postprocess. Kdysi jsem na podobny tema (hodne siroky rectilinear a FE) videl debatu na pentaxforums.com, nebo na dpreview.com, najdu a eventulelne pridam link
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Už ji otestovali na Optyczne. Nedopadla špatně.
http://www.lenstip.com/246.1-Lens_revie ... ction.html
12mm rectilineary se používaly i na kinofilmu (jeden příklad za všechny: Voigtländer Ultra Wide Heliar 12/5.6 pro M39 nebo Leica M bajonet), tak proč ne ekvivalent na APS-C digi?
http://www.lenstip.com/246.1-Lens_revie ... ction.html
12mm rectilineary se používaly i na kinofilmu (jeden příklad za všechny: Voigtländer Ultra Wide Heliar 12/5.6 pro M39 nebo Leica M bajonet), tak proč ne ekvivalent na APS-C digi?
-
- Pokročilý uživatel
Mám nový objektiv
Po dlhej dobe sa mi podarilo získať Cosinu 100/3,5 macro s adaptérom 1:1 a som vééélmi spokojný.Len začínam,ale farby,bokeh,ostrosť sú pre mna super! AF niekedy blázni,ale ked sa mu pomože ostrí rovnako dobre,ako manuálne. Na toto čudo je Af dosť rýchle-pozor-neporovnávam s inými sklami. Myslím,že aj za málo penazí sa može hrať dobrá muzika! Čo potom Pentax 100/2,8 macro... Chcel som sa s vami podeliť o radosť a zdielať názor,že doležitejšie je vedieť fotiť ako zvalovať chyby na techniku. A na záver prikladám foto-sorry za kvalitu,ale po oslave bez statívu...Chcem ešte podakovať vám všetkým na fore za super rady a trpezlivosť--zvlašť Ivanovi-K za ochotu.
Mám nový objektiv
Diky,nechcem byť múdry,ale momentálne sa ceny na ebay nejako dvihli-čo som počul-kúpiť Cosinu,či to isté s iným názvom za 130-150euro je normálna cena. Mne ju vydražil moj známy,za čo som mu velmi vďačný! Mňa vyšla 140 e a nelutujem,na moje fotenie je super.