problem pri zaostrovani s objektivom pentax DA* 50-135 f2,8
Moderátor: Moderátoři
problem pri zaostrovani s objektivom pentax DA* 50-135 f2,8
viem že ho tu niekto ma a tak sa chcem spytat ci ma tiez ten isty problem so zaostrovanim pri takej f2,8-f4,0 (priblizne) ze akoby to zaostrovanie bolo posunute dozadu...čiže zaostrim na predmet ale na fotke je zaostrene o taky 1 cm pred predmetom na ktory som ostril...a pri takej f2,8 je to dost vadne
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je problém těla a ne objektivu (pokud se nepletu).
Dá se to napravit dvěma způsoby:
* Opravdu opravit seřízením dorazů.
Musí to dělat servis a málekterý na to má mašiny - např. Fotoservis tohle posílá do Německa, čímž se oprava nemálo prodraží.
* Nastavit korekci v servisním menu.
Někdo tvrdí, že pro různé objektivy je potřeba korekci upravovat, ale mně sedí stejná korekce např. pro setový SMC-DA 18-55 i pro SMC-FA 28/2.8 AL, takže těžko říct, jak to vlastně je. Doporučuju projít si tohle fórum - už se to tu několikrát řešilo.
Dá se to napravit dvěma způsoby:
* Opravdu opravit seřízením dorazů.
Musí to dělat servis a málekterý na to má mašiny - např. Fotoservis tohle posílá do Německa, čímž se oprava nemálo prodraží.
* Nastavit korekci v servisním menu.
Někdo tvrdí, že pro různé objektivy je potřeba korekci upravovat, ale mně sedí stejná korekce např. pro setový SMC-DA 18-55 i pro SMC-FA 28/2.8 AL, takže těžko říct, jak to vlastně je. Doporučuju projít si tohle fórum - už se to tu několikrát řešilo.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
4 sM1so
4 sM1so: tohle je ten odkaz ktery hledas, procti si to je tam spousta uzitecnych rad ohledne problemu ktery resis.
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... ht=korekce
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... ht=korekce
-
- Pokročilý uživatel
A je tu este jedna novinka pre vlastnikov K10D FW 1.3.
Do servisneho menu sa da dostat udajne len pomocou specialneho programu, prevdepodobne z PC, kde sa daju presne nastavit az 4 objektivy(FF alebo BF), alebo jedno jednotne nastavenie pre vsetky objektivy. Da sa povedat ze toto je dalsia vyhoda najnovsieho FW. Kedze tento soft zatial neprenikol na verejnost, je treba zajst so setom do servisu, je to vraj otazka dvoch hodin. Info mam z Exapro.sk, mimochodom velmi ochotny a ustretovy servisak
Do servisneho menu sa da dostat udajne len pomocou specialneho programu, prevdepodobne z PC, kde sa daju presne nastavit az 4 objektivy(FF alebo BF), alebo jedno jednotne nastavenie pre vsetky objektivy. Da sa povedat ze toto je dalsia vyhoda najnovsieho FW. Kedze tento soft zatial neprenikol na verejnost, je treba zajst so setom do servisu, je to vraj otazka dvoch hodin. Info mam z Exapro.sk, mimochodom velmi ochotny a ustretovy servisak
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER
problém s otřením u objektivu pentax 50-135/2.8
Také mám problém s ostřením u objektivu pentax 50-135/2.8 . Jak už tu někdo psal, při clonovém čísle 2.8 to ostří za předmět... ještě jsem to moc netestovala, ale je to docela problém Je nějaká možnost dostat se do servisního menu u firmware 1.30 bez pomoci nějakého speciálního programu? Nebo to musím odnést do servizu?
K10D, Pentax SMC DA 18mm-55mm/3.5-F5.6, SMC PENTAX-DA 50-135mm/2.8, SIGMA 70-300 /4.0-5.6 APO DG MACRO SUPER, blesk AF-360FGZ
do servisniho menu fw 1.3 se da dostat jedine pomoci utilitky pres USB. Zatim se asi nikomu nepovedla najit jiny zpusob. Ale neni to nijak slozite a proces je vratny. Mala potiz je v tom, ze utilita ma veskere hlasky v azbuce a pokud nemate azbuku ve windows nainstalovanou (coz asi nema u nas skoro nikdo) tak uvidite jen hromadu nic nerikajicich symbolu a musite soft ovladat tak trochu "poslepu". Ale sam jsem to pred ctrnacti dny delal a zadna veda v tom neni. Co se bohuzel neda nastavit (aspon jsem na to neprisel) je moznost nakalibrovat AF na kazdy objektiv zvlast (nekdo psal az pro 4). Takze je asi potreba zvolit nejake kompromisni nastaveni. Coz u me nastesti nebyl problem. Servis by teoreticky mel umet zkalibrovat i objektivy, jestli to takhle opravdu delaji to nemam tuseni.
A to se dá někde stahnout? Tedy předpokládám, že je to nějaký prográmek...Milan píše:do servisniho menu fw 1.3 se da dostat jedine pomoci utilitky pres USB. Zatim se asi nikomu nepovedla najit jiny zpusob. Ale neni to nijak slozite a proces je vratny. Mala potiz je v tom, ze utilita ma veskere hlasky v azbuce a pokud nemate azbuku ve windows nainstalovanou (coz asi nema u nas skoro nikdo) tak uvidite jen hromadu nic nerikajicich symbolu a musite soft ovladat tak trochu "poslepu". Ale sam jsem to pred ctrnacti dny delal a zadna veda v tom neni. Co se bohuzel neda nastavit (aspon jsem na to neprisel) je moznost nakalibrovat AF na kazdy objektiv zvlast (nekdo psal az pro 4). Takze je asi potreba zvolit nejake kompromisni nastaveni. Coz u me nastesti nebyl problem. Servis by teoreticky mel umet zkalibrovat i objektivy, jestli to takhle opravdu delaji to nemam tuseni.
K10D, Pentax SMC DA 18mm-55mm/3.5-F5.6, SMC PENTAX-DA 50-135mm/2.8, SIGMA 70-300 /4.0-5.6 APO DG MACRO SUPER, blesk AF-360FGZ