Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
Tak presne to mohu potvrdit...ostry jak britva a ten kontrast je uzasny...bokeh se zase tolik lidem nelibi, protoze je mnohem "tvrdsi" oproti F1,4 verzi, ale to me vubec nevadi. Jediny problem je protisvetlo...tam proste ztraci kontrast a vse je jak v mlze
Jinak prekvapive hodne rychly objektiv, takze bezproblemu pouzitelny na sport (brzdi ho asi jen AF v tele fotaku)
Jinak prekvapive hodne rychly objektiv, takze bezproblemu pouzitelny na sport (brzdi ho asi jen AF v tele fotaku)
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Tokina AT-X 840 AF II
Dnes mi dorazila tato 80-400mm Tokina. Prvy dojem: marketinkovy slogan "Built like a tank" moc neprehana. Casom pridam fotky a porovnanie s DA50-200 a DA18-250
Mne dnes konečne dorazil Pentax 17-70 F4 SDM, proti seťáku je to obor, kúpu ani trochu nelutujem, aj ked som váhal či vydražiť 16-45 alebo 17-70 a ked sa objavila 17-70 za super cenu tak som neváhal. Vedel som že SDM je tiché , ale netušil som že je vlastne bezhlučné, ono to pri ostrení nevydáva vôbec žiaden zvuk
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Flirt s brunetou jednatřicítkou s jedanosmičkama
Drazí spolupentaxáci, i poštěstilo se mi dostat do brašny opravdový kus. A umí;-) Jelikož bokeh u mě rozhoduje, jediným Záklaďákem pro aps-c mi tak může být právě 31/1.8. Byť jsem chviličku pomyslel i na Zeiss 2/28. Jednatřicítka však natolik kouzlí se světlem a protisvětlem, že rozhodnutí bylo srdečně jednoznačné. Ta čistota barev a průzračnost a cosi nepopsatelného v obrazu nechává strnout v němém úžasu! Toto sklo je pádným důvodem proč v případě potřeby rok či dva zapomenout na "chlast a děvky"..
Moje nadšení je unlimited. Třebaže taková 15/4 je moc krásná a pořídil bych si ji zas, vedle jednatřicítky zůstálá limited. V duchu toho jak tu podobně už někdo poznamenal. Co mě vnitřně uklidňuje, při pomyšlení na cenu, je možnost použití s filmem. Byť mě silně oslovuje 6x7, někam je lepší brát s sebou lehčí aparát.
Velice zajímavou schopností tohoto objektivu je dělat obrázky podobné jako ze středoformátu. Časem bych přispěl osobní recenzičkou s průvodními snímečky.
Moje nadšení je unlimited. Třebaže taková 15/4 je moc krásná a pořídil bych si ji zas, vedle jednatřicítky zůstálá limited. V duchu toho jak tu podobně už někdo poznamenal. Co mě vnitřně uklidňuje, při pomyšlení na cenu, je možnost použití s filmem. Byť mě silně oslovuje 6x7, někam je lepší brát s sebou lehčí aparát.
Velice zajímavou schopností tohoto objektivu je dělat obrázky podobné jako ze středoformátu. Časem bych přispěl osobní recenzičkou s průvodními snímečky.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
31/1.8
Gratulace k 31/1.8,, taky je na mým buy listu,ale až po DA55/1.4 a K-7. Ta 31čka je opravdu dreamlens, co jsem z toho viděl obrázky třeba malejch dětí, no paráda. Určitě se těším na tvojí recenzi a obrázky brzo nějaký nahoď!
Btw. na kolik tě přišla a kde jsi kupoval?
Mám ještě Kiron 28/2,taky super MF, ale asi ho prodám,nemám na něj filtry 55mm a počkám si na tu 31čku.
Btw. na kolik tě přišla a kde jsi kupoval?
Mám ještě Kiron 28/2,taky super MF, ale asi ho prodám,nemám na něj filtry 55mm a počkám si na tu 31čku.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Čau aCIDfire! No nějaký dětičky už mám domluvený. Ono je toto skleněný očko dobrý snad na všechno, kromě tele jasně.. Zatím pro něj mám filtr Pentax Cloudy, kvůli modři na čipu a do nehostinných míst k ochraně a taky jsem k němu pořídil Hoyu HD CLP ač jsem doteď dával přednost B+W MRC. Stál mě 29,12 kKč ve VKfoto.cz, kde jsou příjemní a vstřícní, s dobrými cenami. Překvapilo mě, že po Evropě nebývá zřetelně levnější, spíš naopak.
Jináč nemyslím už na nic než jak rychle spacifikovat nutnosti na pc a šup s 31 mm do víru extáze.. Konečně mám taky dokonalý svatební objektiv, těším se s ním v létě na Štiřín. Obry a recenzi s potěšením dodám.
Pravděpodobně vyrazím též na ty motýly, zatím nevím kdy.
Jináč nemyslím už na nic než jak rychle spacifikovat nutnosti na pc a šup s 31 mm do víru extáze.. Konečně mám taky dokonalý svatební objektiv, těším se s ním v létě na Štiřín. Obry a recenzi s potěšením dodám.
Pravděpodobně vyrazím též na ty motýly, zatím nevím kdy.
31/1,8 je krasny sklicko. Fotka vlaku vypada dobre. Tesim se na recenzi a na ukazkove snimky. Jen nas dlouho nenapinej...
Tady se casto nevida 4,5 hvezdicek za optickou kvalitu ... http://www.photozone.de/pentax/122-pent ... rt?start=2
Tady se casto nevida 4,5 hvezdicek za optickou kvalitu ... http://www.photozone.de/pentax/122-pent ... rt?start=2
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem koukal na BHčko,odkud mám 15ctku, mají tam 31/1.8 black za $964.95 + : $73.50 (International Express Mail)=$ 1,038.45 (19722 Kč) ,, na celnici x 1,26 == 24850 Kč. To je o 4 litry míň než tady,zase se zárukou by byl problém, s tím už si ale hlavu moc nedělám. Tak holt počkám na někoho kdo pojede do USA aby něco přivezl za provizi z BH
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
BenaCZ, na photozone.de jsem samo všechno o Pentaxu nasosnul, považuji tamní testy za hodnotné, ale varuju před rozhodováním hlavně podle MTF50 a počtu jejich hvězdiček. To by bylo fatálně falešné. V kategorii těch lepších skel se jednotlivé modely odlišují podle věcí těžko měřitelných a hlavně těch úplně neměřitelných. A jsou to právě tyto vlastnosti, dávající obrazu něco navíc, které nesou tu skutečnou hodnotu vyjímečných skel.
Třeba 43/1.9 a 77/1.8 mají míň hvězd za obraz než 40/2.8 a 70/2.4 a to hlavně pro nižší rozlišení v kraji zorného pole na plnou díru, což je parametr v praxi nesmyslný. Hvězdičky jsou blud protože není řečeno pro jaký účel objektivu se vztahují a kdyby šlo o obecné použití, tak dám jistě přednost 43 a 77 před vícehvězdovými 40 a 70. Prostě je to od testerů marná snaha porovnávat neporovnatelné. Co třeba takový kontrast a protisvětlo Pentaxu vůči jiným se stejnou křivkou MTF50 kterážto dává větší váhu rozlišení. V reálu má pak Pentax navrh právě o ten nezohledňovaný ždibec kontrastu (zkoumatelný jinou úrovní MTF než 50).
31-ku jsem si vybral podle fotek, ty říkají všechno. Testy jsou spíš pro srandu:-) Jinak dík za pochvalu lokotky, ale bylo to jen tak picnuto cestou z obchodu. Další budou převážně ze stativu. A zajdu s ní i na koncert.
Třeba 43/1.9 a 77/1.8 mají míň hvězd za obraz než 40/2.8 a 70/2.4 a to hlavně pro nižší rozlišení v kraji zorného pole na plnou díru, což je parametr v praxi nesmyslný. Hvězdičky jsou blud protože není řečeno pro jaký účel objektivu se vztahují a kdyby šlo o obecné použití, tak dám jistě přednost 43 a 77 před vícehvězdovými 40 a 70. Prostě je to od testerů marná snaha porovnávat neporovnatelné. Co třeba takový kontrast a protisvětlo Pentaxu vůči jiným se stejnou křivkou MTF50 kterážto dává větší váhu rozlišení. V reálu má pak Pentax navrh právě o ten nezohledňovaný ždibec kontrastu (zkoumatelný jinou úrovní MTF než 50).
31-ku jsem si vybral podle fotek, ty říkají všechno. Testy jsou spíš pro srandu:-) Jinak dík za pochvalu lokotky, ale bylo to jen tak picnuto cestou z obchodu. Další budou převážně ze stativu. A zajdu s ní i na koncert.
aCIDfire, no neřikám, když je možnost pověřit spolehlivého kurýra pro USA, je to dobrý. Dokonce snad by mohla platit roční záruka v ČR neb nejde o šedý dovoz, ale nákup v cizině. Jeden známý to vyřešil tak, že si za rozdíl ceny udělal nákupní výlet právě do USA:-) Po Evropě, kam bych si zajel, je to s cenou bídné, alespoň co jsem tak naslepo googloval.
Přeji Ti šťastný nákup těch optických skvostů. Čím víc se bude fotit fajnovýma Pentaxama, tím dřív se třeba klienti konkurence zamyslí;-) :-)) Do budoucna mám velký dilema 77 Ltd nebo 100 WR? Oba by se hodily, ale chci mít co nejmíň kusů a hlavně s nima umět tak, aby se vhodně doplňovaly, což je úkol na mnoho měsíců až let. Takže možná slevím a vezmu na milost zoom 50-135/2.8.
Přeji Ti šťastný nákup těch optických skvostů. Čím víc se bude fotit fajnovýma Pentaxama, tím dřív se třeba klienti konkurence zamyslí;-) :-)) Do budoucna mám velký dilema 77 Ltd nebo 100 WR? Oba by se hodily, ale chci mít co nejmíň kusů a hlavně s nima umět tak, aby se vhodně doplňovaly, což je úkol na mnoho měsíců až let. Takže možná slevím a vezmu na milost zoom 50-135/2.8.
No tak Ti závidím. Ja čakám na moju Ltd 15-ku od 6-teho apríľa. Dnes mi chlapík povedal, že objektív nikde nie je na sklade. A teda dodávka sa odkladá na neurčito. Čo majú vo Vietname sviatok všech bicyklov či čo, že nemakajú.
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
-
- Pokročilý uživatel
Ja som o tomto skle uvazoval uz davno, definitivne ma zlomil kordoz (hlavne zavazili jeho argumenty v diskusiach na tomto fore).
Ak by som ho nedavno nenasiel na paladixe za dobru cenu, tak by som o nom mohol dalej len snivat, lebo 600eur za novy by som urcite nevysolil.
Ak by som ho nedavno nenasiel na paladixe za dobru cenu, tak by som o nom mohol dalej len snivat, lebo 600eur za novy by som urcite nevysolil.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8