Pravda, pravda...Pavel41 píše:No, vedle 17-70 jenom ještě 55/1,4 nemá "vrtulku"... ostatní SDM jsou (zatím?) duál...miky_lbc píše:Jj... úplně všechny :-(.elho_cid píše: Souhlasím, nejlíp by udělali, kdyby uvedli nové verze těch DA* bez podpory vrtulek. Nevíš jak je to s podporou vrtulí u ostatních objektivů? Nebo mají duální náhon všechny kromě DA17-70?
EDIT: Všechny Pentax... Alternativci (Sigma) dělá HSM only. Jinak BTW... HSM mi odešlo na S 70-200 II hned druhé focení. Po reklamaci zatím jak hodinky (už druhej rok).
Nefunkční autofocus Pentax SMC DA 50-135
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
16-50 odešel dvakrát samovolně v záruce.Jednou vypadlý kontakty,podruhé kompletní výměna motoru.Potřetí po záruce rozsekán pádem ze dvou metrů,ale sklo to přežilo a složitá oprava s výměnou motoru byla "jen" za 5 t.50-135 když delší dobu nepoužívám má problém se rozběhnout...už mám ale mantru kterou si vyžaduje a pak to zase jde.Jen mě už rok téměř neznatelně píská při ostření,ale nebaví mě chodit do servisu každý čvrtrok.Už jsem tam byl s různýma "spolehlivýma" px dílama snad dvacekrát a servisák mě pozná už ve dveřích
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
...jo a s některýma nedostatkama nebo nefunkčnostma jsem se už smířil.Např. mě nefunguje dva roky AF u K10....ale dá se s tím žít i fotit. I když si to vyžaduje více přemýšlet + šikovnost.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Tak az to vyresis, dej mi pls vedet. Skloa za 25tacu a po zaruce odejde, ku...!Robo píše:Tak se přidávám k podobně postiženým Právě se mi rapidně zpomalil AF u mého DA 16-50/2.8
Včera jsem jsem po hodně dlouhé době vytáhl svou Ká-dvacítku, a docela jsem se zhrozil, jak objektiv ne a ne zaostřit. Někdy se mu to podařilo, většinou na kratší ohnisko, ale na dlouhém konci se nešlo dočkat. Někdy bylo vidět, že motor jede, ale hrozně pomalu.
Nahodil jsem taky Sigmu 70-200/2.8 HSM, abych zjistil, jestli není chyba v tělu... Není, Sigma ostří jak blesk.
Mám ho ještě půl roku v záruce, takže půjde do servisu.
Řešil již někdo tuto opravu ? Jestli závadu odstranili nebo došlo k výměně objektivu ?
Pentax K-7, SMC-DA* 16-50mm F2.8 ED AL IF SDM, SMC-DA* 50-135mm f/2.8 ED [IF] SDM
hm tak to vam fakt drzim palce... mal som zalusk na niektore to sdm sklo...toto je megapruser degradujuci spolahlivost Pentaxu na uroven Dolnej Hornej. To, ze to neni vraj u N/C lepsie nie je pre mna ziadna naplast a je uplne mimo misu.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
umi to zjistit nemecky program PhotoME http://www.photome.de/ - plus hodne dalsich informaci lepsi je v nem otevrit primo rawko, konverzi do jpg se cast informaci neprevadi (tusim ze prave ani tahle)BenaCZ píše:no kde se to da zjistit? nekolikrat se mi uz pretocilo cislovani, ktere mam nastaveno do 10000. Ale nevim kolikrat