Zdravím přátele Pentaxu!
Chtěl bych Vás poprosit o radu, zkušenost, případně Váš názor k danému problému.
Vlastním K10 + 16-45 a cca 1/2 roku zpět pozoruji čas od času problém s poškozením fotek. Nefotím jinak než do RAWu. Problém se projevuje namátkově a má více podob.
1. fotka se po vyfocení (okamžitý náhled) případně znovu zobrazení tváří na fotoaparátu uplně normálně, ale po přehrání čí zobrazení v PC se v prohlížeči (např. Fastone) zobrazí jen jako malý náhled, který je po zvětšení nekoukatelný (přičemž velikost souboru je normální cca 10mb).
2. již po vyfocení případně po zobrazení se objeví hlášení, že kamera nemůže obrázek zobrazit.
Často se také při dodatečném prohlížení na displeji tyto poškozené fotky "zaseknou" a nelze pokračovat (fotoaparát se musí vypnout).
Načetl jsem některé fotky do Lightroomu, buď nejdou vůbec načíst, nebo jsou bez obrazu - pouze barevné čáry.
Zformátoval jsem kartu, ale problém se objevil znovu. Poslední dobou používám jinou kartu a zatím se problém neobjevil, ale nějak moc jsem toho ještě na tuto kartu nenafotil.
Fotoaparát končí se zárukou, tak nevím, jestli to bude spíš kartou (osobně to tak tipuji) nebo bych ho měl reklamovat? O skřípání zubů u poškozených záběrů asi mluvit nemusím :-/
Karta Kingston 8GB SDHC, upgrade firmwaru jsem zkoušel.
Předem děkuji za názory a přeji dobré světlo!
K10 chybné fota
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takto mi zlobil 4GB SD Pretec.
Koupil sem 8GB SDHC SanDisk a je klid. Tipoval jsem to na problém s vysokokapacitními (přes 2GB) SD, které byly stavěny na max 2GB. Ale nevím.
Koupil sem 8GB SDHC SanDisk a je klid. Tipoval jsem to na problém s vysokokapacitními (přes 2GB) SD, které byly stavěny na max 2GB. Ale nevím.
I N S T R U K T O R
Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain
http://petr.ipernity.com
Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain
http://petr.ipernity.com
Neco podobneho se mi obcas take stalo, ale stalo se to vzdy tak ridce, ze jsem tomu nevenoval pozornost...az ted jsem si uvedomil, ze se mi to take stalo s kartami 4GB Kingston SDHC class 6...obe bezely jak snek, takze jsem je moc casto nepouzival...spise jako zaloha. Stale proto fotim jen na Kingston 2GB ultimate...zadny problem s rychlosti ani poskozenim fotek.
Jinak asi vyzkousim ten novy firmware pro K10, protoze jsem si dlouho myslel, ze je problem v kartach, ale na novem notasu uz je asi vylepsena podpora SDHC (v porovnani se starsimi SDHC cteckami...), takze jsem dosahoval kopirovani okolo 10 MB/s...takze treba uz nebudu muset cekat 2 sekundy nez se fotka zobrazi na displeji
PS: vyzkousel jsi detekci vadnych (poskozenych) casti karty nekterym z programu...
Jinak asi vyzkousim ten novy firmware pro K10, protoze jsem si dlouho myslel, ze je problem v kartach, ale na novem notasu uz je asi vylepsena podpora SDHC (v porovnani se starsimi SDHC cteckami...), takze jsem dosahoval kopirovani okolo 10 MB/s...takze treba uz nebudu muset cekat 2 sekundy nez se fotka zobrazi na displeji
PS: vyzkousel jsi detekci vadnych (poskozenych) casti karty nekterym z programu...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Kingston 8GB SDHC mam 2ks a fungují úplně na 1. ... Verbatim SDHC 16Gb ale hodně zlobí (v podstatě jí proto nepoužívám).
EDITACE: Kingston 8GB SDHC mam pouze ve "2" variantě
EDITACE: Kingston 8GB SDHC mam pouze ve "2" variantě
Naposledy upravil(a) miky_lbc dne 28 dub 2010, 12:47, celkem upraveno 1 x.
Děkuji všem za příspěvky. Vypadá to tedy opravdu na chybu karty, takže o foťák se snad bát nemusím.
Teď nevím, jaký CLASS karta Kingston má, ale vím, že jsem vybíral nějakou rychlou a po pravdě řečeno mi moc rychlá nepřijde. Hlavně načítání náhledů je dost pomalé. Tu co používám teď (straší 2GB značku teď nevím, myslím AData) mi přijde, že je při načítání tak 2x rychlejší než Kingston. Může na to mít vliv zaplnění karty? Podle mě ne.
2strecha: Detekci jsem nezkoušel. Tohle mě nějak nenapadlo. Máš nějaký vyzkoušený SW na toto?
Kartu budu každopádně reklamovat.
Ještě jednou díky všem.
Teď nevím, jaký CLASS karta Kingston má, ale vím, že jsem vybíral nějakou rychlou a po pravdě řečeno mi moc rychlá nepřijde. Hlavně načítání náhledů je dost pomalé. Tu co používám teď (straší 2GB značku teď nevím, myslím AData) mi přijde, že je při načítání tak 2x rychlejší než Kingston. Může na to mít vliv zaplnění karty? Podle mě ne.
2strecha: Detekci jsem nezkoušel. Tohle mě nějak nenapadlo. Máš nějaký vyzkoušený SW na toto?
Kartu budu každopádně reklamovat.
Ještě jednou díky všem.
Mne toto urobila najskor Kingston 4G cl.6 len tak z nicoho nic, potom
A-data 8G turbo cl.6 pod vedenim vysokeho napatia. V oboch pripadoch
fotky nenavratne fuc a nepomohol ani Rescue Pro.(Taktiez bolo vidno
v nahladoch iba dake pruhy). Odvtedy pouzivam iba SanDisk Extreme III . A po skusenostiach s nimi uz nikdy nic ine nemienim pouzivat.
Len tak pre porovnanie: A-data 16GB turbo cl.6 v K7 35 sekund videa do zaplnenia bufra a bolo po toceni! SanDisk Extreme III (tiez cl.6) 25 minut!!!
Zjavne nieje 6 ako 6. SDHC pre fotografov maju optimalizovanu rychlost pre zapis velkych RAW suborov a to nieje to iste ako zapisovat dokumenty.
Navyse profesionalne karty su raidovane, takze vlastne kupujete dve v jednom obale(preto taka vysoka cena).A co je najdolezitejsie spolahlivost
je radovo inde.
A-data 8G turbo cl.6 pod vedenim vysokeho napatia. V oboch pripadoch
fotky nenavratne fuc a nepomohol ani Rescue Pro.(Taktiez bolo vidno
v nahladoch iba dake pruhy). Odvtedy pouzivam iba SanDisk Extreme III . A po skusenostiach s nimi uz nikdy nic ine nemienim pouzivat.
Len tak pre porovnanie: A-data 16GB turbo cl.6 v K7 35 sekund videa do zaplnenia bufra a bolo po toceni! SanDisk Extreme III (tiez cl.6) 25 minut!!!
Zjavne nieje 6 ako 6. SDHC pre fotografov maju optimalizovanu rychlost pre zapis velkych RAW suborov a to nieje to iste ako zapisovat dokumenty.
Navyse profesionalne karty su raidovane, takze vlastne kupujete dve v jednom obale(preto taka vysoka cena).A co je najdolezitejsie spolahlivost
je radovo inde.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)