bezdrátový wireless blesk
Moderátor: Moderátoři
bezdrátový wireless blesk
Pentax K-x * bezdrátový blesk
prosím o radu, názor
rád bych okusil slasti na dálku ovládaného P-TTL blesku
našel jsem tři kandidáty
PENTAX AF-540FGZ za největší peníz
METZ 58 AF-1 pro Pentax za podobně velký peníz, který např. (dle jakés recenze) vypne malý reflektorek, když nesedí na těle
SIGMA EF-530 DG SUPER pro Pentax, který podle jiné recenze nasadí 50 mm zoom, když nemíří rovně (je vyklopen či pootočen), ale ale je v přijatelné cenové skupině
prosím o případné poznatky, názory, zkušenosti
(aj osobně u píwa BM, PV, VY, OL, KM )
karel
prosím o radu, názor
rád bych okusil slasti na dálku ovládaného P-TTL blesku
našel jsem tři kandidáty
PENTAX AF-540FGZ za největší peníz
METZ 58 AF-1 pro Pentax za podobně velký peníz, který např. (dle jakés recenze) vypne malý reflektorek, když nesedí na těle
SIGMA EF-530 DG SUPER pro Pentax, který podle jiné recenze nasadí 50 mm zoom, když nemíří rovně (je vyklopen či pootočen), ale ale je v přijatelné cenové skupině
prosím o případné poznatky, názory, zkušenosti
(aj osobně u píwa BM, PV, VY, OL, KM )
karel
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sám o něčem takovém uvažuji, chtěl bych k M48 nějakého "velkého bráchu"
Sigmu jsem vypustil rovnou, nemá dobrou pověst a co jsem ji měl v ruce, taky jí moc nevěřím.
Ovšem M58 a P54 jsou jiné kafe, viděl jsem je sice zatím jen za sklem, ale vypadají oba velmi solidně, solidněji asi P.
Důležité jsou pro mě především rychlost znovunabití a spolehlivost (u mě = odolnost), pak možná i ovládání, u M48 si nějak pořád nemůžu zvyknout, je to dost pomalé.
Přinese mi Pentax proti Metzu za ten o něco větší peníz v těchto ohledech zásadní plus?
PS: má někdo srovnání, o kolik jsou rychlejší než M48?
Sigmu jsem vypustil rovnou, nemá dobrou pověst a co jsem ji měl v ruce, taky jí moc nevěřím.
Ovšem M58 a P54 jsou jiné kafe, viděl jsem je sice zatím jen za sklem, ale vypadají oba velmi solidně, solidněji asi P.
Důležité jsou pro mě především rychlost znovunabití a spolehlivost (u mě = odolnost), pak možná i ovládání, u M48 si nějak pořád nemůžu zvyknout, je to dost pomalé.
Přinese mi Pentax proti Metzu za ten o něco větší peníz v těchto ohledech zásadní plus?
PS: má někdo srovnání, o kolik jsou rychlejší než M48?
-
- Významný člen
u PENTAX AF-540FGZ je nastavovanie počas fotenia ešte celkom reálna vec ( a to je na tom najlešie čo som videl ) u ostatných to bude asi tak, že najprv nastavýš a potom s tým už fotíš doknca.
edit: Dobýjanie asi najviac záleží od (blesku=chyba)---> malo tam byť od bateriak!
edit: Dobýjanie asi najviac záleží od (blesku=chyba)---> malo tam byť od bateriak!
Naposledy upravil(a) majster333 dne 05 dub 2010, 09:12, celkem upraveno 1 x.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
Na hrani s wireless P-TTL docela doporucuji Pentax AF360.
Nabizi stejnou plnou skalu funkci jako AF540, ale je mensi a lehci. Pri wireless pouziti neni neotaciva hlava na zavadu. Mam dojem ze umisteni prijimace signalu pro W/L P-TTL je u nej lepe vyreseno nez u Metzu (vpredu vs na boku).
Blesky AF540 a M58 nebudou mit nejake extra rychlejsi nabijeci casy bez externiho battery packu. Trochu pomuze pouziti NiCd baterii - ale zdaleka ne tolik jako zvyseni citlivosti ISO, diky kteremu se pak nemusi blyskat tak silne.
Nabizi stejnou plnou skalu funkci jako AF540, ale je mensi a lehci. Pri wireless pouziti neni neotaciva hlava na zavadu. Mam dojem ze umisteni prijimace signalu pro W/L P-TTL je u nej lepe vyreseno nez u Metzu (vpredu vs na boku).
Blesky AF540 a M58 nebudou mit nejake extra rychlejsi nabijeci casy bez externiho battery packu. Trochu pomuze pouziti NiCd baterii - ale zdaleka ne tolik jako zvyseni citlivosti ISO, diky kteremu se pak nemusi blyskat tak silne.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No v interiéru je celkem jedno, kam buňka směřuje, ale v exteriéru je třeba ji mít vždy přímo k vysílači (aspoň moje zkušenost) a k tomu je otáčecí hlava nutnost.elho_cid píše: ..Pri wireless pouziti neni neotaciva hlava na zavadu. Mam dojem ze umisteni prijimace signalu pro W/L P-TTL je u nej lepe vyreseno nez u Metzu (vpredu vs na boku)..
Nevím, u P36/M48 u mě byl metz jasná volba - prostě více muziky. Ale u té vyšší třídy už bych docela rád originál, ale zase připlácet jen za značku není zrovna můj styl. Tak poraďte, co aspoň ta konstrukce/odolnost? Případně zkušenosti se servisem?
-
- Významný člen
tiež mám tú skúsenosť, v exteriery je problém aby to vôbec odpálilo cez W/pttl - keď tam musí byť priama viditeľnosť a snímač natočený k druhému blesku ( aj v noci)ByWondra píše:elho_cid píše:
No v interiéru je celkem jedno, kam buňka směřuje, ale v exteriéru je třeba ji mít vždy přímo k vysílači (aspoň moje zkušenost) a k tomu je otáčecí hlava nutnost.
a v tom predchádzajúcom príspevku som sa pomýlil pardón samozrejme záleží najviac na baterkácha
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
Ja jsem šel trochu jinou cestou. Mám doma asi 3 blesky různé kvality a tak jsem koupil za pár stovek od Čínana tuhle sestavičku... Signál projde přes 2 zdi naprosto bez problémů. Pravda není to TTL....
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWNX:IT
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWNX:IT
www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner
K7-
K 10D už je moje druhá kamera
Nikon je moje 3 kamera
www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner
díky = zvolil jsem Metz MB 48
za 5 litrů bez desetikačky
http://www.afoto.cz/prodej/Metz-MB-48-A ... ess-models
zatím dělá co jsem čekal
karel
http://www.afoto.cz/prodej/Metz-MB-48-A ... ess-models
zatím dělá co jsem čekal
karel
Re: bezdrátový wireless blesk
Nevíte někdo kolik tyhle odpalovače snesou napětí na kontaktech blesku? Zkoušel jsem to rozebrat a podívat se co je tam za tranzistor, abych případně z katalogu zjistil co snese, ale je to všechno v SMD a na tranzistoru nejde žádné označení přečít.
Mám doma starý metz 23CB4 a chtěl bych ho použít na osvětlení vlasů shora, když už doma je, tak ať jen tak nezahálí. A ten metz má na kontaktech cca 130V.
Mám doma starý metz 23CB4 a chtěl bych ho použít na osvětlení vlasů shora, když už doma je, tak ať jen tak nezahálí. A ten metz má na kontaktech cca 130V.
K-1: Px DA 10-17, Tam 17-35/2.8-4, Px DA 35/2.4, Px FA 50/1.4, Px DA 70/2.4, Tam 90/2.8, Px 135/2.8, Tam 70-200/2.8
https://adamkovi.com
https://adamkovi.com
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K tomuhle tématu bych něco měl.
Metz 48 i Pentax 540 funguje ve wireless perfektně, ovšem jen samostatně. Když odpaluju oba na slave, odpálí se jenom Pentax.
Když nastavím oba na slave a manuál, odpálí se zase jen Metz.
Když dám pentax na Master, musím v menu K5 nastavit, aby se odpálil i hlavní blesk (tj. se odpálí i interní). Pak se odpálí oba, ale kvůli vlivu interního blesku na expozici je mi to k ničemu.
Rád bych v určitých situacích využil TTL bez nutnosti mít nějaký drahý krabičky, bohužel to u Pentaxu asi funguje jen se stejnými blesky, což jsem ještě neměl možnost vyzkoušet.
Takže stále řeším vše těma číňanama na obrázku výše, zatím fungují dobře v exteriéru i interiéru, bez problémů tak do 20 metrů, což většinou stačí.
Metz 48 i Pentax 540 funguje ve wireless perfektně, ovšem jen samostatně. Když odpaluju oba na slave, odpálí se jenom Pentax.
Když nastavím oba na slave a manuál, odpálí se zase jen Metz.
Když dám pentax na Master, musím v menu K5 nastavit, aby se odpálil i hlavní blesk (tj. se odpálí i interní). Pak se odpálí oba, ale kvůli vlivu interního blesku na expozici je mi to k ničemu.
Rád bych v určitých situacích využil TTL bez nutnosti mít nějaký drahý krabičky, bohužel to u Pentaxu asi funguje jen se stejnými blesky, což jsem ještě neměl možnost vyzkoušet.
Takže stále řeším vše těma číňanama na obrázku výše, zatím fungují dobře v exteriéru i interiéru, bez problémů tak do 20 metrů, což většinou stačí.
-
- Pokročilý uživatel
alda78 píše:Nevíte někdo kolik tyhle odpalovače snesou napětí na kontaktech blesku? Zkoušel jsem to rozebrat a podívat se co je tam za tranzistor, abych případně z katalogu zjistil co snese, ale je to všechno v SMD a na tranzistoru nejde žádné označení přečít.
kvůli tomuhle jsem si musel koupit blesk. Taky jsem měl doma jednoho stařičkého Metze (teda doufám, že tam ještě někde je) a naivně jsem si myslel, že ho budu moct odpalovat čínským odpalovačem (JJC). A nic. Tak jsem si hned koupil nového Metze (48). To byla hurá akce a pak jsem skoro neměl na rohlík. Ale kdybych ho nekoupil hned tak asi nikdy.
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30