Pentax 645D

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 15 bře 2010, 07:53

miky_lbc píše:
bigfoot píše:Len mi pride divne, ze by chceli tak drahym aparatom oslovit amaterov...
Je spousta lidí, pro které není ani 300tis za koníčka mnoho peněz. Většina lidí, co hrají golf, by Ti o tom mohla vyprávět :-).
Citas ty vobec co pisem? Alebo si vyberies jednu vetu a na ostatne mas zahmlenie?
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 15 bře 2010, 09:00

bigfoot píše:
miky_lbc píše:
bigfoot píše:Len mi pride divne, ze by chceli tak drahym aparatom oslovit amaterov...
Je spousta lidí, pro které není ani 300tis za koníčka mnoho peněz. Většina lidí, co hrají golf, by Ti o tom mohla vyprávět :-).
Citas ty vobec co pisem? Alebo si vyberies jednu vetu a na ostatne mas zahmlenie?
Čtu samozřejme všechno a na všechno i reaguju... jednu větu do citace dávám jen proto, aby byl post kratší (vyberu větu, která se mi zdá nejdůležitější).

miak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od miak » 16 bře 2010, 08:13

Jsem objevil první "osahání" Pentaxu 645D ( i s jinými objektivy než jen nově představeným 55/2,8). Je tam pár hezkých detailů, kterých jsem si zatím nevšiml. Je to pěkná mašinka, ale u mě rozhodně neplánovaná...
http://dc.watch.impress.co.jp/docs/revi ... 53742.html
Tělo: Pentax K10D
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58

Petr
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Petr » 17 bře 2010, 18:03

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 17 bře 2010, 22:11

Pěkný den přeji.

http://www.luminous-landsca...tax645d-1st.shtml
No konecne nieco rozumne na temu 645D. Pevne verim,
ze sa novy "wide high-end lens" Pentaxu podari.
Staci ak sa vyrovna kvalitou ,doposial nikym neprekonanym,
FA645 35/3.5 . To bude silna kombinacia 8O
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

Jan Hrubý
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Hrubý » 17 bře 2010, 22:20

No, zajímavý rozhovor, na L.L. byly vždycky zajímavý věci :). Ale nějak mi z toho vychází, že moc nových objektivů nebude (vzhledem k tomu, že doporučuje používat stávající FA skla) a tak jediným utěsněným sklem po nějakou dobu bude ta 55mm, akorát brzy přibude DFA širokáč... navíc že to směřujou na krajinářskou fotografii, tak ani moc nevěřim v nové (D)FA L.S. objektivy.
Naopak docela potěšující mi přijde informace, že nechtějí, aby tohle bylo poslední tělo 645D :wink:.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 29 bře 2010, 22:08

Ked sa teraz s odstupom casu a ustupom nadcenia nad tym zamyslim, tak ma napada jedine... Pentax vrazil privela penazi do vyvoja aby to len tak nechal v policke, tak novy fotak pustili do sveta v nadeji, ze sa aspon cosi z vyvoja vrati.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 30 bře 2010, 07:48

bigfoot píše:Ked sa teraz s odstupom casu a ustupom nadcenia nad tym zamyslim, tak ma napada jedine... Pentax vrazil privela penazi do vyvoja aby to len tak nechal v policke, tak novy fotak pustili do sveta v nadeji, ze sa aspon cosi z vyvoja vrati.
To si nemyslím. Vývoj není tak drahý jako jsou náklady spojené s uvedením na trh. Měli to velmi dobře rozmyšlené.

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 30 bře 2010, 16:03

Mam trochu pocit, ze Pentax vydal dve verze 645D. Jedna je opevovana na vsemoznych diskuzich, jakozto odvazny pocin, ktery zpristupni spickovou profesionalni SF techniku sirsim sferam.
No o druhe se pise tady ve foru. A podle lidi, kteri ji nedrzeli v ruce a vetsina z nich s ni ani fotit nikdy nebudou je k nicemu.

Cemu se divim, vzdyt takto je to skoro s kazdou novinkou (DA 17-70, DA* 16-50, K-7 a co ja vim co jeste?) Vlna extaze vystrida vlnu deprese a nakonec se ukaze, ze v rukach dobreho fotografa z toho lezou pekne fotky :lol:

Voloda
Nový uživatel
Nový uživatel

MF 645D

Příspěvek od Voloda » 30 bře 2010, 17:59

To že PENTAX prešiel rovno na stredný formát bol najvyšší čas. Cez 10 rokov som robil vývojového technológa v oblasti mikroelektroniky a vie, že ľahšie sa dolaďujú väčšie súčiastky ako malé. Nyvyše sa mi zdá, že väčšina pentax friends sú milovníci prírody a aj ja čo som teraz veľmi poškuľoval po FF Canon Mark 2 som radšej prikúpil smc PENTAX DA 4/15mm ED AL Lim., smc PENTAX FA 1,8/31mm AL Lim. a skúsim naplno využiť možnosti ktoré mi K20 dáva. Už cez 10 rokov som vydal viacero kníh, pohľadníc, slideshow DVD fotovideí, novín a viem, že v praktickej rovine dnes, aby vám niekto zaplatil za metrovú fotku sa nájde málokto (počítavo spracovanie fotiek mám vynikajúco zvládnuté, počítače stačia, monitor EIZO, pigm. A3 tlačiareň EPSON 2100). Dušou som najmä krajinár a až potom fotoreportér preto schvaľujem počíňanie pentax a verím, že kým úplne zvládnem fotoremeslo v praktickej rovine fotenia v extrémnych podmienkách, tak pentax odladí stredný digi-formát a zlacnie čím sa stane dostupným vyspelým naozajstným fotografom, pretože pre tuctových nikdy nebude.
Čítal som spústu recenzií, fór o Canone Mark II - jeho fotky sú oproti pentax takmer vždy moc vyžehlené a chyba mi tam vizuálna bohatosť. Najväčší problém však vidím v ostrení na FF a objektívoch pre FF.
Veľmi sa podceňuje zmekčenie kinofilmových objektívoch - každý sa nadchýňa aká je úžasná FA 1,8/31mm AL Lim. - áno je, ale nie vždy protisvetle, tam posledná DA úprava zadnej šošovky je nevyhnutná.
Môj názor je, že pentax sa vráti za niekoľko rokov aj k FF zrkadlovke, vtedy, ak sa vyriesi zníženie odrazivosti čípu a tým aj použitie kinofilmových objektívov. A KRAJINÁR POTREBUJE DIGI STREDNÝ FORMÁT, ak chce urobiť fotku ktorá ho prežije nielen čo do kvality ale aj veľkosti.
PENTAX 67 klasiku by som chcel, ale už nechcem zažívať problémy s prachom na diapozítivoch, dĺhé a nie ľahké skenovanie na filmovom skeneri.
PENTAX FRIENDS FOR VISUAL 3D FOTO: K20, *istD, FA 1,8/31mm AL Lim., DA 4/15mm ED AL Lim., FA 1,9/43mm Lim., DA*2,8/50-135 ED AL (IF) SDM, DA 4/16-45 ED AL, blesk AF360FGZ

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 30 bře 2010, 18:16

Já mam pocit, že je jen jedna verze... jen na ní reagují odlišné skupiny lidí.

A jako o převratném přístroji o ni mluví spíše lidé, kteří nejsou jeho potenciální zákazníci. Jedna věc je mluvit a druhá věc je jít a za 250tis si to zařízení koupit. Člověk, který není potenciálním zákazníkem tohodle produktu ten produkt nemůže ani kritizovat. Je to dáno tím, že neví co kritizovat... nikdy o podobném produktu neuvažoval, takže se nemá na co zaměřit. Vidí jen pozitiva...

Naopak lidé, kteří už třeba nějaký digi SF v ruce drželi a o jeho nákupu uvažují, už vidí konkrétní věci, které jim vadí nebo vyhovují.

Já osobně jsem třeba nikdy nenapsal, že by 645D byl špatný produkt. Věřím, že to je úžasný nástroj, který v šikovných rukou udělá i úžasné fotky. Co jsem psal je to, že NECHÁPU pro koho je v téhle podobě určen.

95% současných uživatelů Digi SF systémů jsou profesionálové, kteří fotoaparát potřebují primárně k fashion a produktovým fotkám. Jenže pro ty 645D rozhodně určený není. Takový fotograf si za stejnou cenu vybere H3D-39, které je sice vývojově mnohem starší, ale s H objektivy s vysokým Xsync a závěrkou s několika milionem životních cyklů, pro něj bude lepší volbou.

645D je prostě pro úplně novou třídu uživatelů, která do teď prakticky ani neexistovala. Třeba Pentax objeví zlatý důl, jako Steve s iPhonem. Já osobně si ale myslím, že na to je 645D stále moc drahá. Lidí, kteří mají 300tis na systém, se kterým budou lítat po kopcích je hodně málo. Navíc tito lidé ještě musí být ochotní koupit právě 645D.

Ale nechme se překvapit... v této podobě ale 645D není aparátem pro mě (a v ČR jsem věděl ještě o 3 dalších lidech, kteří smýšlí podobně jako já a přitom byli na jeho nákup již v letošním roce připravení).

Voloda
Nový uživatel
Nový uživatel

Pre koho je 645D

Příspěvek od Voloda » 30 bře 2010, 18:52

Trafili ste klinec pro hlavičke!
Nejde o to koľko nový digi SD foťák stojí ale kto a čo nám zaplatí jeho cenu plus niečo navyše. Pentax potrebuje čas, ide o reklamný ťah. Len, aby ho to nepotopilo, pretože si myslím, že najväčie príjmy získaval z bežných crop digi zrkadloviek a objektívov. Pentax musí ešte vylepšiť vyššiu citlivosť a AF ostrenie, kde NIKON kráľuje, ak nechce stratiť svojich väčšinových fanúšikov.
Už viac rokov sa venujem slideshow web, dvd, pdf fotoprezentáciam a viem , že pomaly ale iste najmä kvôli zníženiu nákladov aj na fotografistov všetko prechádza na web čo tlačenú fotku iste nenahradí - ale na nafotenie budú viac využivať NO FOTOGRAFOV, kvalita pôjde síce dole ale to dnes málokoho trápi.
Hrdíme sa (nedotiahnutou digi) technikou, ale úroveň fotiek je čoraz horšia a platiť za ne - toľko - veď na to stačí mobil, či kompakt.
Mne je to jedno ja chcem už konečne začať fotiť nie pre to, že musím zarobiť na ďalšiu techniku ale pre seba,aby som fotil to čo chcem ja. Obsah a kvalita sa skôr či neskôr presadí.
PENTAX FRIENDS FOR VISUAL 3D FOTO: K20, *istD, FA 1,8/31mm AL Lim., DA 4/15mm ED AL Lim., FA 1,9/43mm Lim., DA*2,8/50-135 ED AL (IF) SDM, DA 4/16-45 ED AL, blesk AF360FGZ

Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bukic » 01 dub 2010, 10:35

Toto je az neskutocne fantazirovanie, tu je snat niekto riadny vestec, alebo ma ma lepsie infotmacie ako ostatny?
Podla mna, najdolezitejsi perameter fotoaparatu je vysledna fotografia.
Len nedavno sa tu objavilo par fotiek z Leica S2 a okamzite prepuklo obrovske nadsenie z tohoto fotoaparatu a to ani nikto nevedel, kolko zaostrovacich bodov ma. Tu mi zdravy rozum napoveda, pockajme si na fotky a potom sa uvidi, kto dostane chut si takyto pristroj kupit.
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 01 dub 2010, 11:18

Bukic: jj... přesně takhle píše člověk, který si systém za 300 tis rozhodně nepořídí :-).

Protože člověk, který o něm opravdu uvažuje, ví už přesně co od foťáku chce... a také ví, že čekat na nějaké fotky nemá žádný smysl. Protože ty dělá z 95% fotograf a ne přístroj.

Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bukic » 01 dub 2010, 12:29

miki_lbc: Po dlhom case si napisal spravnu uvahu, aj to len ciastocne. Nekupil by som si ho.
Za druhe.... pokial sa bavime kvalite fototechniky, tak 99,99% fotografie dela pristroj a ostatne nastavenie (clona, cas, spust...atd) je praca fotografa( obsluhy):)).

V pripade ze by to bolo presne tak ako vravis ty, mohol by ti teoreticky stacit hodne funkciami nadupany ,, mobil ,, o com teda silne pochybujem.
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“