K7 - prve dojmy
Moderátor: Moderátoři
Lidi, ocekavam balicek s K7 zitra nebo pozitri! Jsem nateseny jak male decko, naposledy jsem byl nateseny u K100D a 42mm Limited, ale tentokrat se to neda srovnat! Omlouvam se, ze tu takhle offtopicuju, ale musel jsem se s nekym podelit. Dlouho jsem tu nebyl a koukam, ze se to tu krasne rozjelo. Vsecky zdravim a preju hezky den!
gratuluju. ja spokojeny nejsem, bo ji nemam
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
tak prozatim je to absolutni masakr! vcera jsem si s aparatem hral tak dve hodinky, vic casu jsem na to nemel. a musim teda rict, ze prechod z k100d na k7 je dost strmy. co me zaujalo je, ze je k7 rozmerove s k100d naprosto srovnatelna, ma akorat malinko "decentnejsi", vice strohy tvary (coz se mi moc libi, ze by se pentax vracel v case s designem?). mozna je k7 malinko mensi. uplne zeru zvuk zaverky, to me na "stovce" dost vadilo (treba pri akustickych koncertech jsem nemohl fotit, jak jsem rusil ). co se tyce ostreni, tak s 40mm limited je to bleskovka, o dost rychlejsi nez k100. zatim jsem si vicemene prosel menu a udelal par testovacich snimku, ale prozatim naprosta spokojenost.
p.s.: zda se mi to, nebo je pomer stran u fotek z k7 a k100 malinko jiny? na karte mam nejake stare fotky ze stovky a pri vykreslovani na lcdcku k7ky je videt, ze upravuje rozmer...
p.s.: zda se mi to, nebo je pomer stran u fotek z k7 a k100 malinko jiny? na karte mam nejake stare fotky ze stovky a pri vykreslovani na lcdcku k7ky je videt, ze upravuje rozmer...
Tak jsem s K7 stravil tyden v Dolomitech. Par fotek jsem hodil do galerie. Foceni je naprosty uzas, potkalo me jen malinke vykolejeni pri sekvencnim foceni (udelal 4 fotky a dost). Po dvou dnech zkouseni a nasledneho vypnuti korekce objektivu vse vrka tak, jak ma. Je to narez a radost s tim fotakem pracovat.
Pentax K-7, 21/3.2 limited, 40/2.8 limited, 70/2.4 limited, Pentacor 130/2.8
První zrcadlovka a hned K7
Zdravím všechny Pentax friends a hlásím se jako čerstvý majitel K7.
Zatím se učím znovu fotit, doposud jsem měl kompakt Panasonic FZ50, ten ale již pomalu přestával stačit a navíc po jednom pádu přestával ostřit.
Focení s K7 je obrovský skok dopředu, ale taky je to hodně jiný způsob práce (v tom hledáčku je všechno jako ve skutečnosti )
Zatím mám v galerii první kapku o kterou jsem se s Panasonicem neúspěšně snažil celou dobu
Zatím se učím znovu fotit, doposud jsem měl kompakt Panasonic FZ50, ten ale již pomalu přestával stačit a navíc po jednom pádu přestával ostřit.
Focení s K7 je obrovský skok dopředu, ale taky je to hodně jiný způsob práce (v tom hledáčku je všechno jako ve skutečnosti )
Zatím mám v galerii první kapku o kterou jsem se s Panasonicem neúspěšně snažil celou dobu
K3 III,