Pentax K-x

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
bjan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bjan » 01 bře 2010, 13:58

Dal bych šedý filtr (D2-ISO100 nebo D4-ISO50) a D-range zůstane funkční (zvýšený dynamický rozsah jasů cca o 1EV).
K10D

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 01 bře 2010, 14:10

Ide o funkciu v menu -D-range, nie o šedy filter. Ja som to po zapnuti aktivoval.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 01 bře 2010, 20:33

Duves >> prosimta, v popise mas ze si z BA ale nemyslim si, ze to ospravedlnuje tvoju blbost. Nejedna sa len o tvoje prispevky v tejto teme, ale vsimol som si to aj inde. Naco davas otazku na ktoru poznas odpoved? opytas sa ci sa da nastavit citlivost iso100 natrvalo a potom si sam odpovies ze treba vypnut D-range. Vysvetli mi prosim o co ti ide? Bud si hlupy, alebo trpis dajakou poruchou vdaka ktorej nevies o com tocis.
Ved si precitaj manual a mas pokoj!

ospravedlnujem sa za OT, ale uz ma to fakt stvalo.
Duves neber to osobne, ale fakt mi to pride blbe...
...K10+K5...
a rozne serepeticky

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 01 bře 2010, 20:39

bigfoot píše:Duves >> prosimta, v popise mas ze si z BA ale nemyslim si, ze to ospravedlnuje tvoju blbost. Nejedna sa len o tvoje prispevky v tejto teme, ale vsimol som si to aj inde. Naco davas otazku na ktoru poznas odpoved? opytas sa ci sa da nastavit citlivost iso100 natrvalo a potom si sam odpovies ze treba vypnut D-range. Vysvetli mi prosim o co ti ide? Bud si hlupy, alebo trpis dajakou poruchou vdaka ktorej nevies o com tocis.

Hodil som otazku na 2 rozne fora a dostal 2 rozne odpovede. To je ako možné?
Samozrejme, že som otazku dal preto, lebo som odpoved nepoznal.
Apropo, ty mas prečítaný manual krížom kražom komplet a cely obsah si pamätáš naspamäť. Je tak?
Že som tvoju odpoved, ale nevidel nikde, inteligente!

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 01 bře 2010, 21:01

duves píše:
bigfoot píše:Duves >> prosimta, v popise mas ze si z BA ale nemyslim si, ze to ospravedlnuje tvoju blbost. Nejedna sa len o tvoje prispevky v tejto teme, ale vsimol som si to aj inde. Naco davas otazku na ktoru poznas odpoved? opytas sa ci sa da nastavit citlivost iso100 natrvalo a potom si sam odpovies ze treba vypnut D-range. Vysvetli mi prosim o co ti ide? Bud si hlupy, alebo trpis dajakou poruchou vdaka ktorej nevies o com tocis.

Hodil som otazku na 2 rozne fora a dostal 2 rozne odpovede. To je ako možné?
Samozrejme, že som otazku dal preto, lebo som odpoved nepoznal.
Apropo, ty mas prečítaný manual krížom kražom komplet a cely obsah si pamätáš naspamäť. Je tak?
Že som tvoju odpoved, ale nevidel nikde, inteligente!
Nechci mluvit za ostatni, ale nekdo si ten manual precist musi a vyzkouset jednotlive funkce, aby mohl odpovidat tem, kteri jsou lini si ten manual precist :-)

Ja mel prectenej manual od K10D driv nez jsem ji drzel v ruce a protoze od objednani do prevzeti to trvalo dele, tak jsem si nepresnosti z ceskeho manualu overoval paralelnim ctenim v anglicke verzi a cesky preklad jsem si podle toho anglickeho opravil (nekolik chyb a nepresnosti tam bylo, nekdy i docela podstatnych). A predem jsem si oznacil, co kde ve kterem menu budu chtit zmenit propti defaultnimu nastaveni. A kdyz fotak prisel, tak jsem manual prosel znovu a kazdou funkci a moznost nastaveni jsem si vyzkousel v praxi jak funguje a jaky ma vliv a poznamenal si to do manualu, co je dulezite a co se muze hodit.
Je fakt ze od te doby jsem do manualu nekoukal, protoze jsem se tim naucil ten fotak ovladat a poznal vsechny jeho funkce. Zabere to sice nejakou dobu, ale misto veceru prosezeneho v hospode se to vyplati a muzes tak odhalit necekane vlastnosti a mnoho sikovnych vychytavek.
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

miro-s
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro-s » 01 bře 2010, 21:13

p_o píše:Ja mel prectenej manual od K10D driv nez jsem ji drzel v ruce a protoze od objednani do prevzeti to trvalo dele, tak jsem si nepresnosti z ceskeho manualu overoval paralelnim ctenim v anglicke verzi a cesky preklad jsem si podle toho anglickeho opravil (nekolik chyb a nepresnosti tam bylo, nekdy i docela podstatnych). A predem jsem si oznacil, co kde ve kterem menu budu chtit zmenit propti defaultnimu nastaveni. A kdyz fotak prisel, tak jsem manual prosel znovu a kazdou funkci a moznost nastaveni jsem si vyzkousel v praxi jak funguje a jaky ma vliv a poznamenal si to do manualu, co je dulezite a co se muze hodit.
Je fakt ze od te doby jsem do manualu nekoukal, protoze jsem se tim naucil ten fotak ovladat a poznal vsechny jeho funkce. Zabere to sice nejakou dobu, ale misto veceru prosezeneho v hospode se to vyplati a muzes tak odhalit necekane vlastnosti a mnoho sikovnych vychytavek.
8O Tak to klobuk dolu.. Ja som sa este k manualu k10d nedostal.. Citim sa fakt trapne. :(

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 01 bře 2010, 21:24

Take jsem mel manual ke K10 stazeny jeste davno predtim nez jsem mel fotak u sebe...jenze stejne jsem ho nikdy neotevrel a vse zjistoval az za pochodu pri foceni...
Hlavne mi pomohla diskuze na forech, protoze myslim ze je to mnohem lepsi nez podivne prelozeny manual do cestiny...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 01 bře 2010, 21:27

duves >> prve po rozbaleni krabice som si zbezne precital manual, takze ano manual som cital a cely, pekne postupne. Ked som nieco nevedel, tak som sa pozrel do manualu. ten manual je taky dlhy koli niecomu, nie preto, lebo sa dakto nudil a chcel ukojit svoje beletrialne chutky.
Dokonca som si precital aj manual od blesku, manual od sporaku atd.. najlepsi priatel cloveka - kniha, v mojom pripade manual ;)

Nepochopim ludi ktori si myslia co vsetko vedia a potom kladu uplne zakladne otazky. Pravdaze viem veci pouzivat aj bez manualu, ale v manuali sa takmer vzdy dozvies nieco nove o dotycnej veci. Napriklad v manuali k mikrovlnke som sa dokonca docital ze tam nemam susit domace zvieratka :lol: ... by ma zaujimalo kto tam strci napriklad mokru macku a zapne.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 01 bře 2010, 21:34

p_o píše: Ja mel prectenej manual od K10D driv nez jsem ji drzel v ruce.....
detto, lebo manual už mam 3 mesiace. Lenže bol/je problem u tohoto modelu, že mi stale ponukal rozsah iso od 200 vyssie. A vždy nejaky detail uletí. Nic sa nedeje. Už to viem, kde je problem. Načo to komplikovať.

bigfoot, to je v poriadku, že ten manual je obsiahly. Neviem si predstaviť, že by mal byť ako moj prvy kompakt, na 16 stranach A6.

miro-s
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro-s » 01 bře 2010, 21:59

bigfoot píše: ... by ma zaujimalo kto tam strci napriklad mokru macku a zapne.
Americanos.. :D

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 01 bře 2010, 22:07

bigfoot píše: Napriklad v manuali k mikrovlnke som sa dokonca docital ze tam nemam susit domace zvieratka :lol: ... by ma zaujimalo kto tam strci napriklad mokru macku a zapne.
No tak si predstavže sa to stalo,kde inde ako v Amerike.Istá lady dala sušiť svojho miláčika do mikrovlnky.psík neprežil,ona žalovala výrobcu lebo to nebolo v návode.No a pretože sme v zemi neskutočných možností,súd vyhrala.Len toľko pre zaujímavosť.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

ďaur
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ďaur » 02 bře 2010, 06:26

strecha:
"Hlavne mi pomohla diskuze na forech, protoze myslim ze je to mnohem lepsi nez podivne prelozeny manual do cestiny."

shodou okolností jsem včera zprovozňoval stb, manuál má jen asi 30 stran, ale než jsem podle návodu přišel na to, jak seřadit kanály dle mé představy, uběhla cca půlhodina, v níž jsem autory či překladatele mnohokrát proklel

nevím, jak u k10, ale manuál pro k-x je na rozdíl od výše uvedeného dle mého soudu přeložený do češtiny dobře (když pominu pár gramatických chyb). vlastně se nemohu vyjadřovat k přeložení - neznám originál, mám na mysli "použitelnost" manuálu.

a že je obsáhlý? vždyť těch funkcí je opravdu hodně, tak to ani jinak nejde. jenže pro někoho je zřejmě jednodušší místo listování napsat dotaz do fóra....

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 02 bře 2010, 07:35

Manual je dobre si precist tak po roce pouzivani, to co je vcelku jasne preskocite a doplnite si jen to, co jste neznali. Moje zkusenost, ale doporucuji vsem! :]
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 02 bře 2010, 18:49

ďaur píše: ...
nevím, jak u k10, ale manuál pro k-x je na rozdíl od výše uvedeného dle mého soudu přeložený do češtiny dobře (když pominu pár gramatických chyb).
...
Manual ke K10D neni spatny (jeden z mala manualu, ktery je napsany srozumitelne), ale pri jeho cteni mi nebyly uplne jasne nektere (asi trochu zvlastne prelozene) terminy a nektere formulace take nebyly jednoznacne, tak jsem to pro jistotu vsechno kontroloval v anglicke verzi.
Tech chyb tam nebylo mnoho a nebyly zasadni.
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

Lokaj Stanislav
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lokaj Stanislav » 14 bře 2010, 07:50

Zdravím pánové, někde sem zaratil návod k použití k-x, mám k vám prosbu, nemohl by se někdo mrknout jestli existuje nějaký a popř. jaký nástavec na zvětšení rozsahu dioptrické korekce ? mám dojem, že je to tam někde zkraje napsané s dalším volitelným příslušenstvím. předem dík za ochotu.

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“