vjacesslav píše:Prepac, ze som sa Ta chcel spytat tuto, ale pocitujes nejake spomalenie pri praci v lightroome, ci ta nieco zrdzuje, ale to ide pekne plynule a nemusis na ic cakat? Dikybigfoot píše:i7@4GHz
6GB RAM (tripple ch.)
WD Caviar Black 1 TB
ati radeon HD 4870
Win 7 64bit
testovacci subor od CyberSammy - 1s? neviem, nedokazal som to zmerat... (od kliknutia na EXPORT do konca exportu)
treba aspon 20suborov, lebo to nikam nepovedie...
Lightroom
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Mne pre urychlenie prace v LR2.6 pomaha defragmentacia disku na ktorom je LR nainstalovane, na ktorom ma katalogy a export. Po defragu sa mi s nim pracuje ovela lepsie a sviznejsie. Nemusim prilis dlho cakat na vykonanie jednotlivych operacii. Najviac u mna trvaju exporty
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- Pokročilý uživatel
Rozdily v rychlosti jsou propastne, co mi vsak nejvic urychlilo praci bylo pouziti stolniho PC, misto notasu a to ne ve smyslu vykonu, ale ergonomie.
To co jsem na notasu mastil 3 hodiny, to jsem mel na stolaku v praci za hodinu a bez unavy. (monitory 21"+17", plnohodnotna klavesnice a mys, kvalitni zidle a nerusive osvetleni.)
Mimo to LCD na notasu je opravdu nepouzitelne, kdyz se podivam ted na stolaku na fotky, co jsem delal na notasu, tak ty barvy jsou jinde, nez mely byt...
To co jsem na notasu mastil 3 hodiny, to jsem mel na stolaku v praci za hodinu a bez unavy. (monitory 21"+17", plnohodnotna klavesnice a mys, kvalitni zidle a nerusive osvetleni.)
Mimo to LCD na notasu je opravdu nepouzitelne, kdyz se podivam ted na stolaku na fotky, co jsem delal na notasu, tak ty barvy jsou jinde, nez mely byt...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
- jedine co nemam okamzite je zvacsenie obrazu na 1:1 - najprv mam stvorceky a do sekundy uz je to v poho... na starom pocitaci (notebook sempron 3000+ 1GB RAM, 7200 ot. disk) to trvalo ovela dlhsie.vjacesslav píše:Prepac, ze som sa Ta chcel spytat tuto, ale pocitujes nejake spomalenie pri praci v lightroome, ci ta nieco zrdzuje, ale to ide pekne plynule a nemusis na ic cakat? Dikybigfoot píše:i7@4GHz
6GB RAM (tripple ch.)
WD Caviar Black 1 TB
ati radeon HD 4870
Win 7 64bit
testovacci subor od CyberSammy - 1s? neviem, nedokazal som to zmerat... (od kliknutia na EXPORT do konca exportu)
treba aspon 20suborov, lebo to nikam nepovedie...
- ked hybem ktorymkolvek hejblatkom hocako prudko efekt na fotke je okamzity
- import fotiek - zavisi od disku
- export fotiek - disk stiha, takze este by to chcelo rychlejsi procesor...
teraz som skusal testik, tu su vysledky:
testovacie fotky - 490snimkov z K10-PEF, cca 50% uz upravenych (nepozoroval som rozdielny cas pri upravenych a neupravenych)
zostavu uz poznate
nastavenie pre export som nechal z predosleho testu
pouzity LR 2.5
od stlacenia EXPORT do ukoncenia - 9min12sec
cize priemerne 1.127s/snimok
male zistenie - treba povysavat v PC, hlavne chladic na procesore, teplota stupla az na 84°C (ale drzala)
oumik >> s tymi farbami mas pravdu, tiez cumim co som to s nimi kedysi dokazal narobit. Nehovorim o zobrazeni rovnakeho snimku na zkalibrovanom monitore (XL20) a vedla notebook ... clovek sa nestaci ucdovat preco tam niesu takmer ziadne farby
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A co udelat nejaky srovnavaci test, Lightroom ma free trial, nahrat nekam na web potrebne mnozstvi podkladu, stanovit presny postup zpracovani, nechat to prechroupat na vice kompech s ruznymi konfiguracemi a hned by bylo jasno :]
Nabizim srovnani na ctyrech kompech, od ULV 1GHz notasu, po i7/8GB stolni komp.
Nabizim srovnani na ctyrech kompech, od ULV 1GHz notasu, po i7/8GB stolni komp.
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
To je teplota jak na starych atlonech Dlouho jsem to nesledoval ale mam pocit ze mi teplota na CPU nikdy neprekrocila 50°C nebo jeste min... mam tam tusim velkeho Heatpipe Zalmanabigfoot píše: male zistenie - treba povysavat v PC, hlavne chladic na procesore, teplota stupla az na 84°C (ale drzala)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
.. protoze mi to na cs:s staci ;] a protoze vykonostni rozdily mezi osazenim dual a tripple jsou okolo dvou procent :]. A to mi za nakup alespon 1600Mhz verzi a dalsich 4GB pameti nestalo za to, zase o tolik ty virtualni masiny rychlejsi nebudou ;))
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
spachal >> no zeby ti pomohlo 8GB ramky miesto 6GB by som tiez netvrdil (vidim ze ty mas radcej o nieco vacsie, ja o par percent vykonnejsie, ale obaja sme rovnaki uchili ) robim s grafikou a cad velmi dlho a este som v zivote neprekrocil 4GB ... nepocitam umysel, vtedy sa to da zvladnut. Nieco podobne mas so snimacmi. 10Mpix a 15Mpix a v skutocnosti tych riadkov a stlpcov nedostanes o 1/2 viac ale len o cca 1/5 i ked sa to tak pri pohlade na udaj o pixeloch nezda.
ale dost bolo somarin, natahovanie sa co je v bedni lepsie ma nebavi, nato su ine fora ... vsetko to vzniklo dajakym clankom v casopise a tvrdenim isteho pana ze ti v LR grafika nieco urychli.
Ak v Adobe tvrdia, ze LR nepouziva pre vypocty podporu grafickej karty, tak to urcite LR nerobi a z toho plynie ze pre rychlu pracu s programom treba rychly procesor, disk a primeranu ram - neteba extrem, fotka to nikdy nezaplni. Graficka karta ti staci taka, aby zvladla rozlisenie tvojho monitoru.
LR3 si mozno skusim, ale az ostru verziu ked bude vychytana.
Peace
ale dost bolo somarin, natahovanie sa co je v bedni lepsie ma nebavi, nato su ine fora ... vsetko to vzniklo dajakym clankom v casopise a tvrdenim isteho pana ze ti v LR grafika nieco urychli.
Ak v Adobe tvrdia, ze LR nepouziva pre vypocty podporu grafickej karty, tak to urcite LR nerobi a z toho plynie ze pre rychlu pracu s programom treba rychly procesor, disk a primeranu ram - neteba extrem, fotka to nikdy nezaplni. Graficka karta ti staci taka, aby zvladla rozlisenie tvojho monitoru.
LR3 si mozno skusim, ale az ostru verziu ked bude vychytana.
Peace
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
potřebuji radu, mam svoje logo jako obrázek (png), a potřebuji aby se mi to pri exportu s LR hodilo do fotky, jak na to? Popřípadě když exportuji galerku abych to tam měl. Ví někdo jak na to?
potřebuji radu, mam svoje logo jako obrázek (png), a potřebuji aby se mi to pri exportu s LR hodilo do fotky, jak na to? Popřípadě když exportuji galerku abych to tam měl. Ví někdo jak na to?
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
16 bit ma vyznam jen pokud hodlas fotku nadale upravovat. Pridavat kontrast saturaci barev atd. Nejvetsi vliv to bude mit v cernobile nebo tonovane fotografii. Tam by pak mohly po upravach byt videt ostre prechody mezi tony.
Pokud uz fotku dal neupravujes, tak 8 bit bohate staci... Tiskarna to stejne neni schopna vytisknout...
Pokud uz fotku dal neupravujes, tak 8 bit bohate staci... Tiskarna to stejne neni schopna vytisknout...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8