SIGMA 70-200 APO DX II HSM servisni manual

Vše o sklech

Moderátor: Moderátoři

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 13 led 2010, 10:18

TomášFencl píše:
miky_lbc píše:...mam svou v reklamaci už třetí měsíc...
Sice nejsem právník a neznám obchodní zákoník, ale mám pocit, že reklamace by měla být vyřízena do 30 dní od předání vadného výrobku na reklamaci. Mrkni se někde, řekl bych, že tři měsíce už je na vrácení peněz...
Já právník shodou okolností (skoro) jsem... za pár měsícu snad úplně :o).

To máš samozřejmě pravdu, ale problém je v tom, že je to dáno OZ.

Tedy pro mě (firmu) to neplatí a navíc to tak jako tak platí jen v ČR. Ale já měl objektiv z Megafota (německo), kde žádná maximální doba stanovená není.

Nicméně se zdá, že na mě bylo nějak zapomenuto... když jsem to znovu urgoval, byl mi obratem dodán nový kus (který už mam dávno doma). Takže vše snad OKi.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 13 led 2010, 17:10

Mam ho taktez z megafota.cz tak to tam skusim poslat a uvidim, snad to nebude tak dlouho trvat. Jen je skoda, ze jsem uz tamrona 70-300 prodal :(
cim ja ted budu fotit... bueee
...K10+K5...
a rozne serepeticky

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 13 led 2010, 17:28

bigfoot píše:Mam ho taktez z megafota.cz tak to tam skusim poslat a uvidim, snad to nebude tak dlouho trvat. Jen je skoda, ze jsem uz tamrona 70-300 prodal :(
cim ja ted budu fotit... bueee
Já bych jim to poslal... až na to šílené zpoždění zrovna u tohodle skla jsem tam nikdy neměl problém.

Třeba Metz 58 (prasklá výbojka asi po roce používání) mi byl vyměněn během týdne za úplně nový kus.

Šedivec
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šedivec » 13 led 2010, 22:16

Já bych ho poslal přímo do AWH do Prahy. Teď jsem tam měl na reklamaci Sigmu 70-200 podruhé a oprava trvala 9 dnů. První byla taky necelé dva týdny...
Objektiv jsem kupoval u Megafoto a nechal si u Sigmy.de prodloužit záruku na 3 roky. To se mi zrovna u této druhé reklamace hodilo, protože to už je po dvou letech :-)
To, že tam má někdo objektiv na reklamaci tři měsíce mně připadá divné...
Takové zkušenosti mají spíš majitelé Nikonů.
K 10,Sigma 17-70, DA 18-55, Sigma 70-200/2,8HSM, Sigma 28-80, Metz 48 AF-1, Sandisk Extreme III 2GB, Tamrac Velocity 8

jkonicek
Nový uživatel
Nový uživatel

Sigma 70-200 vs Tamron 70-200

Příspěvek od jkonicek » 09 úno 2010, 20:45

Dovolím si přispět se svou zkušeností. Hledal jsem světelný teleobjektiv a jako většina majitelů Pentaxu jsem volil mezi T 70-200/2.8 a Sigma 70-200/2.8 HSM. Nejprve jsem koupil T70-200. Obrazová kvalita byla velmi dobrá, ovšem pouze v případě, že se mu (samozřejmě ve spolupráci s tělem) podařilo správně zaostřit. To se dařilo cca ve 30%. Prostě je to macek a jeho vůle v převodech s kombinací klasického pohonu způsobuje problémy při ostření. Za dobrých světelných podmínek mu šlo ostření o něco lépe. Není to žádná katastrofa, ale je to určitý limit. Nicméně se mu začala zasekávat clona a tak jsem ho vrátil.
Jsem z Brna, tudíž jsem skočil do Hamy na Kšírově (distributor značky Sigma v ČR). Nechal jsem si přinést 2 kusy a po půlhodině testování jsem jeden vzal.Musím říct, že HSM je jiné kafe. Kde Tamron selhával, tam Sigma ostřila bez problémů. HSM není nijak dramaticky rychlejší, ale určitý rozdíl tam je (subjektivní pocit). Ale co považuji za velmi zásadní je fakt, že se Sigmou tělo přeostřovalo i v případě, že se zaostřená rovina posunula byť jen o 1-2cm. Na ohnisku 100 jsem fotil syna-detail hlavy, vzdálenost cca 2-3 m. Pokud jsem se Sigmou ostřil na pravé oko, bylo prostě ostré pravé oko, Pokud jsem zaostřil na levé oko, bylo ostré levé oko. S tím měl Tamron neskutečné potíže, často tělo vyhodnotilo situaci tak, že je prostě ostro a není třeba přeostřit. To při DOF 1 cm je dost zásadní problém. Kam namířím Sigmu, tam je prostě ostro v 90% případů, kam jsem namíříl Tamron tam bylo ostro občas a to považuji za naprosto zásadní rozdíl v duelu Sigma/Tamron.
Obrazově je Sigma asi kapku slabší než Tamron (opět subjektivní pocit), ale není to nic dramatického, když Tamron díky nespolehlivému ostření produkuje 2 ze 3 obrázků na vyhození.
Problémy s BF/FF u Tamronu vylučuji, prováděl jsem v rámci amatérských podmínek testy a posun AF byl naprosto minimální, spíš daný nepřesností použité metody. Pokusy jsem rovněž prováděl na stativu a na statických objektech.
Má rada tedy zní: raději 9 zaostřených obrázků z 10 s kvalitou obrazu 85 % u Sigmy, než 3 zaostřené obrázky z 10 s kvalitou obrazu 100 % u Tamrona

Rava
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Rava » 10 úno 2010, 13:50

Se Sigmou 70-200 jsem byla maximálně spokojená až do včerejška. Po roce
a půl přestal fungovat AF. Opravdu paráda, když jedete 200km, organizujete lidi a nic. Teď jdu volat do servisu

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 10 úno 2010, 20:23

já v žádném případě na tamrona 70-200/f2.8 nemůžu naříkat. krásně a přesně ostří a fotí - jen rozsah mi vadí a proto měním za sigmu 100-300/f4.

k ostření - při opakovaných testech bf/ff jsem zjistil, že jaksi to sklo, co tam mám z minula neostří přesně, ale to druhé už jo. již jsem s megafotem domlouval seřízení skla, když jsem si toho všimnul. teď před focením sundám sklo, nasadím sklo a je to ok. asi mám na těle volnější, méně doléhající kontakt.

vaše problémy se sigmou 70-200/f2.8 mně děsí, bral jsem jí jako výběrovou řadu o něco kvalitnější než běžné sigmy :oops:
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 10 úno 2010, 22:37

ake problemy? Ked v 0°C das 9hod turu po slovenskom raji ked sa topi sneh a fotak s objektivom mas 50% casu cez rameno tak sa nemozes cudovat ze sa ti zapari ako mne ;)
inac ostrenie rychle a presne, obcas niekomu odide motor, ale neverim tomu ze len tak. Ja ju mam od vtedy co je na trhu hned z prvej varky a HSM stale v pohode. O inych problemoch neviem.

edit >> takze vycistenie v poriadku, nemci sa posnazili. Trvalo to presne mesiac - od odoslania do megafota po obdrzanie, samozrejme zaslane kurierom, odo mna Toptrans, ku mne DHL, platil som len dopravu odo mna, vsetko ostatne v ramci zaruky.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Odpovědět

Zpět na „Objektivy“