645D, K-m2, DA*10-16/4 SDM, DA*20/2 SDM, DA*28/2 SDM

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 10:06

To zní krásně... ale u Pentaxu mi přijde už zvyk, že když zní něco moc krásně, nebude to pravda :-).

Každopádně dnes odesílám zpět svou K7 v rámci 14dní možnosti vrácení, bez udání důvodu.

Teď jsem jí měl doma 8 dní a ten stroj mi totálně nesedl, takže jsem se ho rozhodl vrátit (spolu s objednanejma 2x DA LTD). V podstatě mě nepřesvědčil ničím... jeho IQ je maximálně průměrná (někdo na to můžete mít jiný názor, já se nehádám... ale pro mě je subjektivně horší než jeho konkurenti, se kterými mám možnost porovnat). Jeho AF je mizerný (s porovnáním s konkurencí) a co je hlavní. Absolutně mi nesednul do ruky. Ani za ten týden jsem si na něj nezvykl a doslova jsem se těšil, kdy zase budu mít v ruce 5D (což je smutné, když s K10D to bylo přesně naopak). Nevejde se mi na něj ruka a vždycky ho držím 3ma prstama... prostě je úplně mimo můj záběr. Není to stroj, se kterým bych si sednul. Asi se to občas stává, jenže vzhledem k tomu, že Pentax nenabízí jiný stroj než K7 (narozdíl od konkurence, kde si může člověk vybrat), znamená to tedy můj odchod :o(.

Takže bolestné rozhodnutí bylo takové, že za vrácenou K7 + Grip + 2x DA LTD budu mít novou 5D II s gripem. Fakt nevim, proč bych měl dokolečka podporovat Pentax, když dlouhá léta jen žvaní a slibuje a pro uživatele, jako jsem já, za poslední roky nic neudělal.

Ale když se ty drby takhle pěkně honěj, asi ještě chvilku počkám. Měsíc - dva to už neuspěchá. A třeba mezi tím vyjde 1Ds M4.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 10 úno 2010, 10:11

Mě pentax taky někdy sere :) .. Ale zatím seru na konkurenci :) .. Dle stejného člověka, co nyní avizoval 645 + ty skla mám info, že letos bude ještě buď k-8 jako nástupce k-7 nebo FF. Vše se bude odvíjet od situace na trhu, s čím vylezou dřív. Je to stejný člověk, který dal přesné info o K-7, když se jen spekulovalo o novém modelu. Takže já si asi ještě počkám tak rok a uvidíme :)
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 10:16

kolouch píše:Mě pentax taky někdy sere :) .. Ale zatím seru na konkurenci :) .. Dle stejného člověka, co nyní avizoval 645 + ty skla mám info, že letos bude ještě buď k-8 jako nástupce k-7 nebo FF. Vše se bude odvíjet od situace na trhu, s čím vylezou dřív. Je to stejný člověk, který dal přesné info o K-7, když se jen spekulovalo o novém modelu. Takže já si asi ještě počkám tak rok a uvidíme :)
No mě se to taky moc nehodí :o(.

Zatím mi Pentax fotí a stačí mi to... je (dle mého) i blbá doba na přechod. Po prázdninách přijde 1Ds M4, která bude znamenat zase boom. A budou na ní reagovat i nižší modely (5DIII?, D900?). Takže dneska přecházet na konkurenční full frame s tím, že za 1/2 roku tu bude FF nové generace a za 2/3 roku dostupný FF nové generace (který se zase bude držet +- 3 roky), mi přijde jako dost nerozumný nápad.

Jenže moje K10D má nalítáno 85tis cyklů závěrky a další stroj prostě potřebuju. A kupovat K7 jen z nutnosti, když mi fakt ani trochu nesedí mi přijde už jako druhej extrém :o((.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 10 úno 2010, 10:37

mne ta ich nova ponuka nejak vobec nesedi.. ani prinajmensom.. :-(
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 10 úno 2010, 11:12

miky_lbc píše:To zní krásně... ale u Pentaxu mi přijde už zvyk, že když zní něco moc krásně, nebude to pravda :-).

Každopádně dnes odesílám zpět svou K7 v rámci 14dní možnosti vrácení, bez udání důvodu.

Teď jsem jí měl doma 8 dní a ten stroj mi totálně nesedl, takže jsem se ho rozhodl vrátit (spolu s objednanejma 2x DA LTD). V podstatě mě nepřesvědčil ničím... jeho IQ je maximálně průměrná (někdo na to můžete mít jiný názor, já se nehádám... ale pro mě je subjektivně horší než jeho konkurenti, se kterými mám možnost porovnat). Jeho AF je mizerný (s porovnáním s konkurencí) a co je hlavní. Absolutně mi nesednul do ruky. Ani za ten týden jsem si na něj nezvykl a doslova jsem se těšil, kdy zase budu mít v ruce 5D (což je smutné, když s K10D to bylo přesně naopak). Nevejde se mi na něj ruka a vždycky ho držím 3ma prstama... prostě je úplně mimo můj záběr. Není to stroj, se kterým bych si sednul. Asi se to občas stává, jenže vzhledem k tomu, že Pentax nenabízí jiný stroj než K7 (narozdíl od konkurence, kde si může člověk vybrat), znamená to tedy můj odchod :o(.

Takže bolestné rozhodnutí bylo takové, že za vrácenou K7 + Grip + 2x DA LTD budu mít novou 5D II s gripem. Fakt nevim, proč bych měl dokolečka podporovat Pentax, když dlouhá léta jen žvaní a slibuje a pro uživatele, jako jsem já, za poslední roky nic neudělal.

Ale když se ty drby takhle pěkně honěj, asi ještě chvilku počkám. Měsíc - dva to už neuspěchá. A třeba mezi tím vyjde 1Ds M4.
Škoda že si si nezobral aj grip k tomu setu na odskúšanie, asi by ten pocit s tromi prstami vymizol úplne?
5D II s gripom je zaujímava volba a výborný stroj, ale ja tá ma svoje chybičky, tak dúfam, že ti nebudú tiež liesť na nervy :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 11:33

vjacesslav píše:
miky_lbc píše:To zní krásně... ale u Pentaxu mi přijde už zvyk, že když zní něco moc krásně, nebude to pravda :-).

Škoda že si si nezobral aj grip k tomu setu na odskúšanie, asi by ten pocit s tromi prstami vymizol úplne?
5D II s gripom je zaujímava volba a výborný stroj, ale ja tá ma svoje chybičky, tak dúfam, že ti nebudú tiež liesť na nervy :)
Já jsem měl K7 i s gripem... :o(. Ten pocit tam ale prostě byl.

5DII znám, používám (a aktuálně i mám doma) už velmi dlouhou dobu... takže vím, co od toho těla čekat a co naopak nečekat. Nejsem z něho nějak 100% nadšený (narozdíl od jiných jeho uživatelů) a mnoho se mi na tom tělu nelíbí.

Nicméně asi to pro mě bude jediná volba...

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 10 úno 2010, 11:45

miky_lbc píše:

5DII znám, používám (a aktuálně i mám doma) už velmi dlouhou dobu... takže vím, co od toho těla čekat a co naopak nečekat. Nejsem z něho nějak 100% nadšený (narozdíl od jiných jeho uživatelů) a mnoho se mi na tom tělu nelíbí.

Wau A to aj s gripom ti bola malá? Celkom prekvapivé. Inak neuvažoval si aj o Nikone?
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 12:32

vjacesslav píše:
miky_lbc píše:

Wau A to aj s gripom ti bola malá? Celkom prekvapivé. Inak neuvažoval si aj o Nikone?
Tak nevim jestli malá je správné slovo, ale všechny své foťáky vždycky používám s gripem... mam dost velké ruce a u K7 mi přišlo, že stále tak - nějak nevim, kam dát prsty.

Měl jsem u ní podobný (a snad ještě horší) pocit, jako u Olympusů... mam rád, když je ten foťák za co chytit a tady kromě toho hlubokého gripu v podstatě neexistuje jiná možnost uchopení.

Třeba pro spoušt na ukazováčku jsem musel mít prst úplně ohlej (což v tomhle mrazu nebylo ani trochu příjemné), oproti 5D, kde ho mam skoro nataženej.

O Nikoně bych uvažoval, kdyby tu byla třeba D900 (s čipem z D3X). Jedinej Nikon, kterej pro mě je zajímavej je D3X, ale je za nehorázné peníze. Všechno ostatní s rozlišením 12 MPX mi nic moc nepomůže.

Fotim téměř výhradně na ISO 100, na rychlost snímání kašlu a AF pro mě taky není zásadní. Potřebuju aby mi AF spolehlivě zaostřil v běžném osvětlení a to mi stačí.

U externích generátorů mam super svítivé 20W LED pilotky. Když na ně ale nasadim softbox tak K7 už mi s AF pěkně bloudila (podobně jako K10D) a měl jsem velkej odpad. S 5D to zaostří rychle a přesně. Takový AF mi stačí... (byť má 5D AF dost kritizovaný a většině Nikonů neleze ani po kolena).

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 14:23

Jen BTW... u toho odpočtu na 645D.

Dle mých orientačních propočtů by odpočet měl trvat něco mezi 9 a 16 dny.

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 10 úno 2010, 16:04

miky_ ...to Tvoje hodnotenie K7 a jej vrátenie ma nijako neprekvapuje...
Mám jednu z vôbec prvých K7 na Slovensku, rozpaky z nej ma po viac ako pol roku stále neprešli a netajil som sa nimi ani v tomto fóre, ani inde...
Nie je to zlé telo, ale K10 má vo viacerých veciach navrch.
Ja som ju ale nevrátil ....žijem s jej muchami.

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 10 úno 2010, 16:40

heh OT JAK PRASE!! :. taky sem nic jineho necekal. konecne muzes vypadnout k tomu vysnenemu canonu. prodavaji k nemu i nove oci? ze bych taky presel! :lol:

ty objektivy vypadaji suprove. akorat si je nikdy nekoupim :lol: cekam furt jen na nejakho nastupce DS s max cipem 10MP, Iso 25-XXXXX, Xsyn 1/500, tuzkovky a svetelny hledacek a zadne zbytecne tlacitka. Staci jen AV,M,B.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 10 úno 2010, 17:21

cunesk8: každý to vidí inak, aj inak prežíva...na tom nevidím nič zlé.
Možno je to aj v tom, že môj prechod z EVF na DSLR bol zásadný, každý ďalší v rámci DSLR sa mu predpokladám už nevyrovná, tie telá sú plus mínus podobné, ale v podvedomí som očakával skok k mnohému lepšiemu...a nebol.
Tragédia to nie je, deti nezostali hladné, ja som o niečo múdrejší, fotím tým, čo mám a radosť z fotenia pretrváva...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 17:35

bobo2 píše:miky_ ...to Tvoje hodnotenie K7 a jej vrátenie ma nijako neprekvapuje...
Mám jednu z vôbec prvých K7 na Slovensku, rozpaky z nej ma po viac ako pol roku stále neprešli a netajil som sa nimi ani v tomto fóre, ani inde...
Nie je to zlé telo, ale K10 má vo viacerých veciach navrch.
Ja som ju ale nevrátil ....žijem s jej muchami.
Njn... fakt hodně mě to mrzí. Myslel jsem to s ní "vážně" :-).

Ale zase jen kuli nápisu Pentax to nebudu lámat přes koleno. Někomu K7 dost možná vyhovuje, ale mě boužel ne... vím, že mě tu za to ostatní (už se to děje) ukřižují, ale to mě nějak extra nebere :-).

Ještě před definitivním přechodem ale počkám, co vyleze z těhle novinek... kdyby to bylo ohlášení něčeho hodně zajímavého (nízká cena 645D + skla s centrální závěrkou nebo nástupce K7) ještě tu nějak vydržim. A koupim třeba další jetou K10D nebo K20D jako náhradu.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 10 úno 2010, 17:39

cunesk8 píše:heh OT JAK PRASE!! :. taky sem nic jineho necekal. konecne muzes vypadnout k tomu vysnenemu canonu. prodavaji k nemu i nove oci? ze bych taky presel! :lol:

ty objektivy vypadaji suprove. akorat si je nikdy nekoupim :lol: cekam furt jen na nejakho nastupce DS s max cipem 10MP, Iso 25-XXXXX, Xsyn 1/500, tuzkovky a svetelny hledacek a zadne zbytecne tlacitka. Staci jen AV,M,B.
Kdyby byl Canon mojí vysněnou značkou, tak už bych na něm byl dávno :o). A jako takovej OT mi to zase nepřijde.

Foťák jakej chceš, Ti nikdo nikdy nevyrobí. Ale Kx se mu docela blíží.

Kéž bych byl potenciální zájemce o Kx... ten vypadá dost slušně.

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 10 úno 2010, 17:49

jo KX vypada suprove,ale par veci me na ni S**E. Jelikoz prevazne fotim manualnimy skly, tak indikace zaostreni na stred se sem tam hodi. pak se mi nelibi volic rezimu na prave strane, jeste nejakou chybku sem nasel, ale uz si nevzpominam :roll: Stajne na zadne telo v nejblizsi dobe mit nebudu, i kdyby pentax krachnul tak mi to je jedno. koupil bych pak aspon nejaky stary stroj za levnocha a s tim bych si vystacil do konce zivota :D

Kdyby mel prachy, tak zacnu skupovat stredoformatove skla a pak je zacnu prodavat za nekolika nasobnou cenu. 8) :D Cena techto skel podle me poleze dost nahoru.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“