PENTAX ZVEREJNIL NOVÝ FIRMWARE PRE K-x
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
-
- Nový uživatel
-
- Nový uživatel
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj a jak dlouho ti baterie vydrží (nebo kolik fotek s nimi zvládneš)? Já používám Panasonic 2000mAh a přijde mi že vydrží dost a dlouho. Tak mi to jen zaujalo.Lokaj Stanislav píše:no dopadlo to blbě, na servisu mi řekli, že jim to tam mám poslat, ale já se nechci zbavit nového foťáku kdoví na jak dlouho, no a tak sem to oželil, fotit to fotí akorát tan ukazatel, nu což až pojedu do města tak to tam vezmu osobně. ahojky. P.S. do města se servisem to mám asi 300 km
Zkoušel jsi i jiné baterie? Jestli nakonec nejsou vadné ty co máš doma.
-
- Nový uživatel
to premacz: baterie jsem zkoušel obyč, recyka a teď sem koupil eneloopy 2050 mah a je to pořáád to samé, nabíječku sem koupil tu kvalitní od volcrafta tu IPC - 1 , nafotím asi 50 ks + nejaké video, ukazatel stavu spadne na polovinu ale jede to dál, vypnu po nějaké době zapnu a zas je to plné a tak to jde dokola, takže baterky to nejsou je to asi ten měřák napětí či co. čau
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to: Lokaj Stanislav
Dneska jsem to zkoušel a je pravda že mě ten ukazatel taky blbne. Do teď jsem si toho nevšímal. Fotím v sériích a když ji dojedu, tak foťák vypnu. Dneska jsem to schválně sledoval a ukazatel mi dělá to co tobě. Po cca. 50-ti fotkách je již oranžový. Když foťák ale vypnu a po chvíli znovu zapnu, tak jsou zase plně nabité a než ukazatel opět klesne, tak to trvá třeba dalších 40-50 snímků. Myslíte že to je nějaká vada čidla stavu baterií nebo je to jen nějaká soft. Chyba?
Pro jistotu jsem si ke svým dobíjecím bateriím koupil dvě sady Eneloop baterií abych měl zásobu pro všechny případy.
Dneska jsem to zkoušel a je pravda že mě ten ukazatel taky blbne. Do teď jsem si toho nevšímal. Fotím v sériích a když ji dojedu, tak foťák vypnu. Dneska jsem to schválně sledoval a ukazatel mi dělá to co tobě. Po cca. 50-ti fotkách je již oranžový. Když foťák ale vypnu a po chvíli znovu zapnu, tak jsou zase plně nabité a než ukazatel opět klesne, tak to trvá třeba dalších 40-50 snímků. Myslíte že to je nějaká vada čidla stavu baterií nebo je to jen nějaká soft. Chyba?
Pro jistotu jsem si ke svým dobíjecím bateriím koupil dvě sady Eneloop baterií abych měl zásobu pro všechny případy.
premacz píše:to: Lokaj Stanislav
...chlapi, z toho si nic nedělejte... to mi dělá i K100D s GP 2700 nabíjené na GP nabíječce a stejně tak s Varta Aku...
Pentax
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono to není ani tak problém jako nepříjemnost. Baterie vydrží opravdu kolem 500 snímků (když foťák průběžně vypínám a zase zapínám), ale mě štve že se nemůžu spolehnout na ukazatel. Sice s sebou teď nosím dvě sady baterek navíc, ale nemám jistotu v jakém stavu ty baterie opravdu jsou. Nicméně s tím nic nenadělám a skutečně se s tím budu muset smířit, protože je to jinak skvělý stroj.fjo píše: ...no, to asi neuklidnilo... ale asi je potřeba se smířit a odsledovat výdrž podle počtu vyfocených snímků...
Re: PENTAX ZVEREJNIL NOVÝ FIRMWARE PRE K-x
A zpět k tématu - nový FW 1.02 přidává podporu karet SDXC:
http://www.pentax.jp/english/support/digital/k-x_s.html
http://www.pentax.jp/english/support/digital/k-x_s.html