Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.
Moderátor: Moderátoři
-
hoza
- Pokročilý uživatel

Příspěvek
od hoza » 06 lis 2007, 08:20
nijel píše:kartau píše:ahoj,potřebovala bych poradit s výběrem objektivu k pentaxu K 100,teď mam setový 18-55 a chtěla bych si pořídit objektiv s větším zoomem,jezdím na gotické bitvy a priblížení tohoto objektivu je nedostačující,ale zas tak se v tom nevyznam a tak vás prosím o nějakou radu,zkušenost a tip.optimální by byl dobrý výkon za rozumnou cenu.
dík
To jsem řešil asi před měsícem a před dvěma týdny jsem problém vyřešil zakoupením Smc PENTAX-DA 18-250mm F3.5-6.3ED AL [IF]. Celkem jsem se bál toho rozsahu, ale zatím jsem spokojený. Jediné co mě štve, je že je náchylnější na elmag. rušení z okolí (viz jiný thread), ale to tě asi při focení gotických bitev asi trápit nebude

. Pro tebe má ovšem nevýhodu že asi nikdo neví, kdy se bude dát koupit v Česku.
Jinak samozřejmě závisí na ceně kterou jsi ochotná investovat, DA* 50-135 bude určitě lepší sklo

.
Snad letos ještě.
Hele nechceš sem přihrát některé fotky na ukázku?
Tady bude stát kolem 14ti tis. a pokud jsis právě koupil tělo za stejnou cenu asi to je krapet větší investice než si může dovolit. Samozřejmě že to říkám s rezervou protože to za objektiv ještě nic není.
K100D Super.....
-
nijel
- Pokročilý uživatel

-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od nijel » 06 lis 2007, 08:32
hoza píše:
Snad letos ještě.
Tady bude stát kolem 14ti tis. a pokud jsis právě koupil tělo za stejnou cenu asi to je krapet větší investice než si může dovolit. Samozřejmě že to říkám s rezervou protože to za objektiv ještě nic není.
No tady mě stálo v přepočtu cca 10 tis. v kamenném obchodě, ale to je tradiční problém s cenama v ČR. Nějaké fotky jsem dával do
diskuze o tom objektivu.
-
hoza
- Pokročilý uživatel

Příspěvek
od hoza » 06 lis 2007, 10:26
nijel píše:hoza píše:
Snad letos ještě.
No tady mě stálo v přepočtu cca 10 tis. v kamenném obchodě, ale to je tradiční problém s cenama v ČR. Nějaké fotky jsem dával do
diskuze o tom objektivu.
Tak to pak jo. Tady se te tvé ceně přiblížíš pouze pokud to koupíš i s tělem za cca 25 000
K100D Super.....