objektivy pro K100D

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Pavel Menšík
Nový uživatel
Nový uživatel

objektivy pro K100D

Příspěvek od Pavel Menšík » 05 črc 2007, 21:18

Zdravim, jsem stastnym majitelem K100D + 18-55mm. Set se dvema objektivy jsem pres veskerou snahu do prazdnin nesehnal, takze jsem koupil alespon zaklad a ted resim teleobjektiv. Libi se mi napr. Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2. Muze mi nekdo zodpovedet otazku: jsou se shanenim objektivu pro Pentax vzdycky takove problemy? Nikde je nemaji a co vic, nikdo nevi, kdy budou. Pripomina mi to minule casy. Ceka snad nekdo, ze si znovu stoupneme do front?

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 05 črc 2007, 23:34

Zkus Šilara z Předměřic: http://nakoukni.cz/fotos/. Je celkem dost vstřícný.

Jenom bych si dovolil malý varovný vztyčený prst:
Jseš si jistý, že tě 70-300/4-5.6 uspokojí? Když člověk vidí těch lidí co si na objektivy téhle třídy stěžují a radši se jich rychle zbavují, šetří na 70-200/2.8 a litují peněz vyhozených za 70-300...
Z vlastní zkušenosti to posoudit nemůžu - na mě jsou tyhle objektivy moc dlouhý. ;-)

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 06 črc 2007, 00:23

Pavle - Tamron 70-300 tě bude mrzet - časem. Je tam obrovská daň za rozsah zoomu a prostě ta kresba není dobrá. Někomu to stačí, ale pokud to myslíš s focením vážně, tak bych to neuspěchal. V různých bazarech lze koupit lepší skla v podobném rozsahu např. na aukro je tedka pentax 100-300, ale to je jen příklad. Co se dá doporučit je bezpochyby Pentax 50-200, který se dodává v kitu jako druhý objektiv. Je to jeden z nejlepších objektivů v poměru cena/výkon. Lepší ze setových objektivů v poměru cena/výkon má už jen Olympus a to Zuiko 40-150. Takže Pentax 50-200 je fakt hodně dobrá volba a momentálně je to jediný AF objektiv na který si brousím zuby. Když se koukneš k nám do galerie tak tam najdeš hodně snímků, které jsou s tímto objektivem foceny.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Pavel Menšík
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Pavel Menšík » 06 črc 2007, 10:38

Díky.[/quote]
Naposledy upravil(a) Pavel Menšík dne 06 črc 2007, 12:00, celkem upraveno 1 x.

Pavel Menšík
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Pavel Menšík » 06 črc 2007, 11:57

Pavel Menšík píše:Dobrý den pánové, moc díky za reakce. Teleobjektivem jsem nikdy nefotil, takže sháním něco pro seznámení, nicméně nerad bych rychle měnil. Sháněl jsem set s oběma objektivy, ale to je zřejmě pro dovozce neřešitelný problém (jen mě zaráží, že v zahraničí jsou všude skladem a za úplně jiné ceny-bohužel na tuto skutečnost se uvnitř naší rodiny EU budeme muset my bohatí členové zvyknout) a "náš zákazník-náš pán" vybaven notnou dávkou trpělivosti, což mně bohužel chybí. Po přečtení Vašich příspěvků a některých recenzí se skutečně zřejmě pustím do shánění Pentaxího teleobjektivu (bude to skutečně shánění, nikoliv nákup, jak by se v našem světě převahy nabídky dalo čekat). Jen mě bude mrzet ten rozdíl v ceně. Neví někdo náhodou, jestli není někde PENTAX-DA 50-200mm F4-5.6 ED skladem? Předem díky.
pmdu

Franki55
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Franki55 » 06 črc 2007, 13:58

môžem len potvrdiť to čo vraví maZec o 50-200 , kúpil som ho v sete spolu z 18 -55 , je to skutočne výborné sklo, dokonca aj slabšia svetelnosť nie je neprekonatelná, v kombinácii ISO 800 a SR fotí skoro po tme.... :wink: , vrelo doporučujem

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 06 črc 2007, 14:39

zmatkar
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Objektiv 50-200

Příspěvek od zmatkar » 14 črc 2007, 16:57

Já jsem sehnal celej ten set, 18-55 + 50-200 na pixmania.cz, sice jsem měl zatnuto, protože požadujou platbu předem, ale nakonec to dorazilo všechno a v pořádku. Akorát mám návod francouzsky.
Zkus se podívat po tom 50-200 tam.

Gaprielko
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Gaprielko » 16 črc 2007, 19:22

Zdravim, moze mi niekto poradit? Co sa tyka digitalnych zrkadloviek tak ziadnu som zatial nevlastnil, no v najblizsej dobe sa chystam zakupit K100D telo + objektiv SIGMA 18-200mm F3,5-6,3 DC. Rad by som mal totiz pokryty takyto rozsah vzdialenosti bez nutnosti menit objektiv. Je takato volba ok? pripadne ma niekto s danou kombinaciou telo - objektiv prakticke skusenosti ?? Vdaka

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 16 črc 2007, 21:07

Ahoj tyhle rozsahy zoomu 18-200 já jsem na to skepticky, ale kdybych si měl vybrat v tomto rozsahu šel bych asi spíš do Tamrona 18-200
Tady máš recenzi http://www.fotografovani.cz/art/forec_p ... 8_200.html

Tady máš přímé srovnání té sigmy a tamrona
http://www.digitalcamaralens.com/Html/N ... 18-200.htm
Obrázky mluví za vše. Ten rozdíl tam je veliký a nevím tedy jaký je rozdíl cenový, ale pokud chceš univerzál na sigmu 18-200 raději zapomeň.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Pavel
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Pavel » 18 črc 2007, 14:19

S odpovědí na Tamrona 70-300 souhlasím a nesouhlasím. Předem napíšu, že sem ho v zimě kupoval. Bylo (a bohužel pořád je) to mý první tele, peněz za něj rozhodně nelituju a na seznámení a první focení parádní záležitost. I když hned na začátku mi bylo jasný, že to nebude poslední dlouhý sklo, co kupuju. Nedávno jsem začal pošilhávat po novým a ještě delším :) na focení ptactva a než jsem se rozhoupal, tak mě vykradli byt a mám jiný problémy, než jakej si koupit objektiv :( Foťák naštěstí doma nebyl, takže můžu pořád fotit "aspoň" tím tamronem. Tím nechci říkat, že každého vykradou, ale spíš, že než šetřit půl roku na objektiv za 20-25k tak si radši koupím hned obyčejnej, naučím se s tím, zjistím, jestli mě vůbec bude dlouhý sklo bavit a pak časem si dopřeju trochu luxusu a hýčkání třeba tou 70-200/2.8.

hoza
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od hoza » 05 říj 2007, 22:11

Pavel píše:S odpovědí na Tamrona 70-300 souhlasím a nesouhlasím. Předem napíšu, že sem ho v zimě kupoval. Bylo (a bohužel pořád je) to mý první tele, peněz za něj rozhodně nelituju a na seznámení a první focení parádní záležitost. I když hned na začátku mi bylo jasný, že to nebude poslední dlouhý sklo, co kupuju. Nedávno jsem začal pošilhávat po novým a ještě delším :) na focení ptactva a než jsem se rozhoupal, tak mě vykradli byt a mám jiný problémy, než jakej si koupit objektiv :( Foťák naštěstí doma nebyl, takže můžu pořád fotit "aspoň" tím tamronem. Tím nechci říkat, že každého vykradou, ale spíš, že než šetřit půl roku na objektiv za 20-25k tak si radši koupím hned obyčejnej, naučím se s tím, zjistím, jestli mě vůbec bude dlouhý sklo bavit a pak časem si dopřeju trochu luxusu a hýčkání třeba tou 70-200/2.8.

Přesně jak píšeš. Naučit se stím Tamronem to je můj cíl. Tak už jen aby mi ho dodali co nejdříve aby mohlo začít školení :D A těch peněz rozhodně litovat nebudu protože to je pakatel, pokud mi nepošlou cihlu
:D
K100D Super.....

kartau
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od kartau » 05 lis 2007, 19:17

ahoj,potřebovala bych poradit s výběrem objektivu k pentaxu K 100,teď mam setový 18-55 a chtěla bych si pořídit objektiv s větším zoomem,jezdím na gotické bitvy a priblížení tohoto objektivu je nedostačující,ale zas tak se v tom nevyznam a tak vás prosím o nějakou radu,zkušenost a tip.optimální by byl dobrý výkon za rozumnou cenu.
dík

hoza
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od hoza » 05 lis 2007, 20:58

kartau píše:ahoj,potřebovala bych poradit s výběrem objektivu k pentaxu K 100,teď mam setový 18-55 a chtěla bych si pořídit objektiv s větším zoomem,jezdím na gotické bitvy a priblížení tohoto objektivu je nedostačující,ale zas tak se v tom nevyznam a tak vás prosím o nějakou radu,zkušenost a tip.optimální by byl dobrý výkon za rozumnou cenu.
dík
Ahoj
Tak tohle řeší snad každý kdo si koupil zrcadlovku ale každý na ten nový objektiv má jiné požadavky i když chtějí všichni větší zoom. Proto není jeho výběr jednoduchý a dá se o tom diskutovat do aleluja. Ale pokud to vezmu tak jak jsem to dělal já úplný laik. Tak jsem za 1. nastudoval co nejvíce na internetu např.
http://digiarena.zive.cz/default.aspx?t ... ticle=4401
2. jsem prošel některé diskuze a prošel internetové obchody s objektivy o kterých se v diskuzích píše porovnal ceny a svojí peněženku, pak koupi objektivu prodiskutoval třeba zde. A pak jsem si ho šel zkusit naživo abych přišel na to že Pentax smc P-DA 50-200mm f/4-5.6 ED je nejlepší volbou pro moje každodení focení vzdálenejších objektů apod.... http://www.pbase.com/equipment/image/63826965
K100D Super.....

nijel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nijel » 06 lis 2007, 04:40

kartau píše:ahoj,potřebovala bych poradit s výběrem objektivu k pentaxu K 100,teď mam setový 18-55 a chtěla bych si pořídit objektiv s větším zoomem,jezdím na gotické bitvy a priblížení tohoto objektivu je nedostačující,ale zas tak se v tom nevyznam a tak vás prosím o nějakou radu,zkušenost a tip.optimální by byl dobrý výkon za rozumnou cenu.
dík
To jsem řešil asi před měsícem a před dvěma týdny jsem problém vyřešil zakoupením Smc PENTAX-DA 18-250mm F3.5-6.3ED AL [IF]. Celkem jsem se bál toho rozsahu, ale zatím jsem spokojený. Jediné co mě štve, je že je náchylnější na elmag. rušení z okolí (viz jiný thread), ale to tě asi při focení gotických bitev asi trápit nebude :-). Pro tebe má ovšem nevýhodu že asi nikdo neví, kdy se bude dát koupit v Česku.

Jinak samozřejmě závisí na ceně kterou jsi ochotná investovat, DA* 50-135 bude určitě lepší sklo :-).

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“