je opravdu K-7 tak dobrá?

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 27 led 2010, 15:12

Machro píše:Ja len tolko, nic nefoti lepsie ako Canon. Zober si to k srdcu a sir to dalej v tej vasej kopirkarskej komunite, kde mate vsetci 350D, 400D, 10cm siroky popruh EOS a bez vynimky setaky. Stretavam Vas pravidelne, vsetci fotite na blondie rezim, ale tvarite sa ako keby ste mali FF. Pekny den.
:D LOL
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

majster333
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od majster333 » 27 led 2010, 15:22

tak to možno je provokatér... ale možno je to len dieťa čo nevie ako sa má správať a vy sa tu necháte vytočiť.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci :-), fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 27 led 2010, 15:40

Ja myslim, ze nik sa tu nerozculil, vsetko stale v norme, v slusnych medziach... no a pred deti jedine Canon 500D :wink:
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 27 led 2010, 15:41

majster333 píše:tak to možno je provokatér... ale možno je to len dieťa čo nevie ako sa má správať a vy sa tu necháte vytočiť.
Musim nez souhlasit :)
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 27 led 2010, 15:49

majster333 píše:tak to možno je provokatér... ale možno je to len dieťa čo nevie ako sa má správať a vy sa tu necháte vytočiť.

ano, může to být taková varianta... ale popravdě, teď jsi ho sám sjemul s krásnou grácií... :-D))))
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 27 led 2010, 15:54

...nechci tu působit jako nějaký soudce, moralista... jen, prostě mě štve, že dnes pokora je skoro sprosté slovo... a nevím, zda se mi chce přesvědčovat člověka, který sem vrazí stylem mistra světa a "všechno vím, všude jsem byl"... proč mrhat energií, když není cítit alespoň malý náznak vůle se opravdu něco dozvědět, o něčem se přesvědčit....

navíc před cca 14 dny tu taky byl zvláštní koment.. ale už si nevybavuji, co to bylo...
Pentax

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 27 led 2010, 16:24

fjo: máš pravdu, není to tak dlouho co se tady navážel do K-x, myslím. A ten nick mi utkvěl v hlavě. Takže s...e na něj!
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Myval
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Myval » 27 led 2010, 16:49

Zdravím,

toto téma se mi hodí k otázce, kterou se zabývám už nějakou dobu. Je opravdu K7 tak dobrá vzhledem k ceně a vzhledem ke K-X? Srovnání s C a N nemám zájem, značku mám vybranou.:) Teď mám Optio SVi a jsem spokojený, malý a poměrně výkonný. Ale brousím si zuby na foto krajiny a divokých zvířat, mysliveckých honů a občas nějaké rodinné foto a proto chci pořídit zrcadlo. Jedinou výhodu má K7 v utěsněném těle a hledáčku, ostatní fce chybějící u K-X mě netrápí(možná ty ostřící body,ale nemám zkušenosti). Vydrží K-X aspoň mírny déšť či mrholení po dobu nutnou k focení zhruba 5-10fotek zhruba 3-4roky? Objektivy by byly zatím základní+mám m42 200/3,5 doma. Díky za radu.

Michal

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

K7

Příspěvek od uray » 27 led 2010, 17:02

tak aspoň toto provokativní téma poslouží trochu užitečně...
na divoké zvířata, hony atd. bych šel do K7, ale je to otázka financí... základ je dobrý objektiv, ostření bych nepodceňoval > ale nevím o kolik je v tomto Kx horší. Co se týče výdrže těla, měl jsem K100DSuper (bez utěsnění) a bez problémů v slabém dešti(mrholení/sněžení) 2 roky. Je ale potřeba před uskladněním dobře vysušit třeba ručníkem. Záleží ale na objektivu, jak se ti dostane voda do útrob těla, je problém...
Osobně bych na tvém místě koupil starší tělo (třeba K10) a k tomu setový 50-200 WR (nebo DA200 či DA300) a nemusíš se ničeho bát. Časem zjistíš, zda potřebuješ, nebo jenom chceš K7 :-)

Myval
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Myval » 27 led 2010, 17:21

Díky za radu.

K10 bych nechtěl(záruka, slabší ISO).

Do zrcadla jdu na půl s otcem. Prvně byl nadšen z K7(utěsnění), ale pak jsem mu řekl, že KX má lepší kvalitu fotek za zhoršeného světla a od té doby jenom přemýšlíme jestli komfort zvítězí :) Ja si myslím, že on nějaký šum nepozná, ale je extrémista a chce vše do těch nejtežších podmínek a také je starší a větší hledáček by se asi hodil. Peníze jak říkal nejsou problém, když bude vědět, že kupuje kvalitu. Já jsem ještě uvažoval, jestli seťák není na 14MPx hodně, nemá někdo srovnání?

S nějakou 300mm počítám, ale nejspíš to bude pentacon 300/4, já peníze zatím řeším :)

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 27 led 2010, 17:46

WR setak je dobry. Kdyz to ale chces do takovych podminek, tak je to prakticky jedna ze dvou utesnenych variant. Ta druha je DA*16-50/2.8 neco pres 20tis.
Rozhodne se ti neztrati, maximalne ho od tebe nekdo rad odkoupi, v setu je fakt za dobrou cenu.

otrekr
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od otrekr » 27 led 2010, 18:02

Šlo my o to,rozvinout téma ohledně šumění K-7.Podruhé zase chlazení čipu. :lol: Když odšumím fotku,tak ztratím detaily a zase naopak.Bavíme se o kvalitě fotek,a né vychytávek ,,outdoor" provedení nějakého umělého horizontu,variometru,anometru,speedmetru a tak dále podobně. :P Z foťáku udělají vychytávky profesionální foťák?Proč získal K-7 titul profesionální?Za co?Za to že má hliník tělo a pár věciček z palubní desky boeingu 737?Co je tedy hlavní NOooo u K7?Jaká jeho vlastnost je nejlepší?

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 27 led 2010, 18:20

Tak toto vsechno neni problemem si vygooglit.
Recenzi na K7 je dnes uz vsude na webu dost a dost. Dokonce i srovnavacich testu.
* * *
Je to spousta otazek z nichz vetsina nema odpoved na jednu vetu.
A cpat sem vety vytrzene nekde z kontextu... to mi neco silne pripomelo... dobu davno minulou :)
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 27 led 2010, 18:21

otrekr píše:Šlo my o to,rozvinout téma ohledně šumění K-7.Podruhé zase chlazení čipu. :lol: Když odšumím fotku,tak ztratím detaily a zase naopak.Bavíme se o kvalitě fotek,a né vychytávek ,,outdoor" provedení nějakého umělého horizontu,variometru,anometru,speedmetru a tak dále podobně. :P Z foťáku udělají vychytávky profesionální foťák?Proč získal K-7 titul profesionální?Za co?Za to že má hliník tělo a pár věciček z palubní desky boeingu 737?Co je tedy hlavní NOooo u K7?Jaká jeho vlastnost je nejlepší?
noooo.... jaká je nejlepší vlastnost např. Škodovky Oktávky??? Doporučuju si K7 vyzkoušet.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 27 led 2010, 18:23

Vychytávky jsou dobré pro příjemnou, rychlou práci, pomáhají k lepšímu záběru... ale to je myslím jasné... proto horizont (rovnání horizontu otáčením v editoru kurví ostrost snímku hlavně ve středu snímku), jasný hledáček je taky jasný... kontrola ostření jako taková a možnost ostření s manuálními skly...

..ale pokud jde o kvalitu výstupu, tak dlouhodobě se Pentax DSLR kritizují pro vyšší šum... ale taky proběhlo nemálo porovnání, kdy se nižší šum konkurence projeví ve ztrátě jemných detailů... ale... filozofie Pentaxu j etaková, že se snaží dělat jak těla (snímač, SW) i skla pro reálný provoz a ne pro laboratoře... a "ladí" se převážně pro tištěný výstup, méně pak pro monitor...

...jinak rozdíly mezi srovnatelnými těly nejsou tak propastné (50D, D300)... takže žabomyší války na ostří nože vedou hlavně technokrati, kteří z převážné většiny neudělali kloudnou fotku....

...jak začneš fotit, začneš řešit úplně jiné věci... třeba světlo... jak s ním pracovat.. blesky, světla, odrazné desky, filtry...

...a samozřejmě objektivy... a to je silná stránka Pentaxu... ano, C i N mají taky výborná skla.. ale Pentax má výborná skla v obou exkluzivních řadách.. STAR (označené v názvu hvězdičkou, např. DA*50-135/2,8) a Limited (označení za názvem zkratkou... DA 15/4 Ltd.)

...každý Ti řekne, že ten jeho výrobce má nej ergonomii těla.. je to o zvyku... ale pravdou je, že i když se mi dříve líbila velká těla, která "jsou vidět" :-D tak dnes naopak doceňuji menší rozměry těl Pentaxu...

...ono vlastně neexistujte objektivní porovnání.. vždy bude subjektivní podle potřeb konkrétního uživatele...

...chápu, že bez zkušeností s DSLR a prací s ní se těžko na počátku orientovat, kam šáhnout... co vlastně budeš potřebovat a co méně...
Pentax

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“