pentax k-x a video

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 18 led 2010, 10:05

bigfoot píše:no objektiv s kvalitou zvuku nema vobec nic
Něco málo společného přece jenom mají. Pokud budeš natáčet video teleobjektivem, tak rostoucí vzdálenost od natáčené scény umocní nedostatky integrovaného mikrofonu. Další problém může být hlučnost objektivu při zoomování nebo ostření. HINT: směrová charakteristika, citlivost, odstup signál šum.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Simaja
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: pentax k-x a video

Příspěvek od Simaja » 18 led 2010, 18:06

dyndy píše:Zdravím. Plánuji přechod z ulrazoomu (Canon S5iS) na dslr ( k-x). Mohl by někdo z vlastní zkušenosti porovnat natáčení videa kxkem a ultrazoomem? Teorii mám načtenou, ale zajímá mě praxe. Jsem zvyklý s Canonem občas natočit krátké rodinné video (jsem majitelem dvou malých kluků) a to následně zpracovat v pinnaclu. Je to pro mě doplněk k focení, ale nerad bych přišel o možnost mít vše v" jedné krabici". Je natáčení videa s kxkem pro běžného uživatele reálná záležitost, nebo je to "vyšší dívčí" - hlavně mám na mysli manuální ostření. Také nevím jaký má kxko zvuk( (vím, že mono, bez větrného filtru), ale zajímá mě subjektivní pocit uživatele. Omlouvám se, že ve fotofóru otravuju s dotazem na natáčení videa a jsem si vědom toho, že dslr je na focení, ale zvykl jsem si mít foťák i kameru pohromadě. Díky.
Taky mám dva malý kluky a K-X vlastním cca měsíc,ale dle mého je na video nepoužitelný.Kvalita obrazu by šla,ale bez zvuku.Je slyšet víc pohyb foťáku než hlasy.Jako foťák je k-x bezva,pro mne láska na první pohled,ale jako kameru fakt neé.
Pentax K-X,Pentax Da 18-55,Pentax 28-70 f4,Sigma 28-135 4.5-5.6 macro
Fuji FinePix F11
batoh Kata 465

ďaur
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ďaur » 18 led 2010, 18:17

no já nevím: "cpát video do zrcadlovky je hloupost" - vždyť se jedná jen o SW - kdo ho chce, použije, kdo nechce, nepoužije. Nemyslím si, že by to extra zvyšovalo cenu. Sám su rád, že foťáky, ať už jakékoliv, video mají, přestože mám i kameru, protože mnohdy stačí krátké video pro zpestření prezentace fotek nebo "zachycení okamžiku" a kameru nemusím pro ten krátký časový úsek nosit ssebou. A že video výstup je docela kvalitní, o tom se přít nebudu, s amatérskou kamerou je pro takové případy srovnatelný, ne li lepší. Zvuk je kategorie jiná, pro zachycení kvalitního zvuku při použití teleobjektivu dle mého amatérského mínění je třeba externí mikrofon jak na foťák, tak na kameru, už jsem se dlouho na ceny nedíval, ale byly tak nějak na úrovni právě ceny té kamery nebo více. U UZ C S5 rozumné zúmování (relativně pomalé) či ostření ve zvuku není slyšet vůbec, nebo málo........ Samozřejmě záleží na tom, co vlastně je slyšet, pokud je klid, stejně se zvuk v tom místě v programu vystřihne

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 18 led 2010, 18:20

Tak nějak to píšou i tady:
http://www.camcorderinfo.co.uk/content/ ... -37380.htm

K-x je laciný amatérský foťák a video je tam jako takový malý bonus. Kdo chce s foťákem opravdu natáčet video, musí si připlatit za K-7, nebo možná rovnou Canon 7D.
Nebo se spokojit s horšími fotkami a vzít kompakt typu Canon SX20IS.

Simaja
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Simaja » 18 led 2010, 18:26

A nebo pokud netrváš na zrcadle,tak Canon G.

Já měla G9 ,fotky i video dost dobrý.I když já na video foťák nepoužívám,ale ten Canon je dobrý kompromis.Nyní je už i G10 a G11 a ty budou zas o fous vylepšený.
Pentax K-X,Pentax Da 18-55,Pentax 28-70 f4,Sigma 28-135 4.5-5.6 macro
Fuji FinePix F11
batoh Kata 465

Lokaj Stanislav
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lokaj Stanislav » 18 led 2010, 19:54

to bigfoot: to se teda velice pleteš že objektiv nemá se zvukem nic společného, má kamošku a moc. ten zumovací obj. 55-300mm je tak dlouhý, že máš problém ho jen udržet a natož tak s nám točit a proto dostává stabilizátor hóóóódně na prdel a projevuje se to zvýšenou hlučností až rachotem a to samožřejmě mikrofony zachytí, to s tou pevnou 50 je pravda, že se používá k vůli HO ale i k vůli střihu, kdy podobného efektu dosáhneš střihem, jinak zum si musíš poctivě odběhat. ještě k tomu videu v zrcadlovkách - tak jak se postupně uchytilo v kompaktech tak se postupně uchytí i v zrcadlech, tak jak nesmyslně výrobci valí megapixly na miničipy tak postupně bude video ve všech zrcadlech, vždyť je už i v profi zrcadlech canon EOS 1D MARK 4 atd.

Lokaj Stanislav
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Lokaj Stanislav » 19 led 2010, 19:06

zdravim, tak sem to video zkoušel s vypnutým stabilizátorem a je to dobré, bez pazvuků, se záklaďákem je to OK, se zumem je to koukatelné tak do 150 mm, se zavřenýma očima tak do 200 mm. ale nejlepší to asi bude s tím pevným sklem, už šetřím. čauky

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 20 led 2010, 08:25

Lokaj Stanislav píše:já "točil" s 55-300mm obj. děcka na kopci na saních zdálky a ten zvuk na konkrétně tomto obj. je příšerný.
to si napisal a na to som ti aj odpovedal. Jednoducho objektiv nema vplyv na zvuk a mozes tvrdit co chces. To ze ti robi rachot stabilizacia nieje chyba objektivu ale tvoja, mas pouzit stativ a budes to mat bez rachotu! Alebo si myslis ze ked pouzijes pevny 300mm za 100tis tak budes mat lepsi zvuk ako so setakom? :lol:
Ked chces kvalitny zvuk musis pouzit kvalitny externy mikrofon. Inej cesty niet.
Ak mas sum a praskot na videu s pouzitim zabudovaneho mikrofonu tak sa s tym zmier pretoze lepsie to nebude. Ten totiz snima akukolvak vibraciu pristroja okrem zvukov ktore by si chcel.
Lokaj Stanislav píše:to s tou pevnou 50 je pravda, že se používá k vůli HO ale i k vůli střihu, kdy podobného efektu dosáhneš střihem.
o com to tocis? Strihom dosiahnes malu HO ci co? Vies co je strih videa?
Lokaj Stanislav píše:k tomu videu v zrcadlovkách - tak jak se postupně uchytilo v kompaktech tak se postupně uchytí i v zrcadlech, tak jak nesmyslně výrobci valí megapixly na miničipy tak postupně bude video ve všech zrcadlech, vždyť je už i v profi zrcadlech canon EOS 1D MARK 4 atd.
tu nejde o uchytilo, nikto normalny si nekupi fotak koli tomu aby tocil video. Dali to tam iba koli marketingu a ako som uz pisal, kto by si kupil drahu zrkadlovku bez videa ked si moze kupit kompakt s videom? Tak ho dali aj do zrkadloviek. Pre fotografov je to iba bonus na rozptylenie.

ďaur >> v podstate mas pravdu, ide o software vo fotaku, ale tomu musia prisposobit aj procesor v nom. V konecnom dosledku je dopad na vyrobnu cenu veskery zadny.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 07 bře 2010, 09:23

....toto je spíše o tom, co má ten človíček v hlavě, než o technice.. ale i s levnou technikou natočil (a samozřejmě se podepsal výborný střih) parádní video...

http://vimeo.com/9489708
Pentax

majster333
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od majster333 » 07 bře 2010, 09:57

super
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci :-), fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 07 bře 2010, 10:07

To video ( Jae ) - vynikající ... myslím že za chvíli bude každýkdo má nápad - dobrý nápad - moci dělat filmy ... toto se mi velmi líbilo
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 07 bře 2010, 11:04

fjo píše:....toto je spíše o tom, co má ten človíček v hlavě, než o technice.. ale i s levnou technikou natočil (a samozřejmě se podepsal výborný střih) parádní video...

http://vimeo.com/9489708

jj, nedumal nad blbostma, jako že nevidí ostřící body apod., zkrátka začal přemýšlet jak to jde než jak to nejde, prostě šel tvrdě na věc, paráda :D

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 07 bře 2010, 20:10

...a ještě jedno video... tentokrát technického rázu....

http://www.vimeo.com/9638954

...co mě hodně zaujalo je jednoduchý nápad se snímáním zvuku na digi diktafon.... co je jednoduššího pak použít zvukovou stopu při post-produkci.... a nemusela by být ani taková konstrukce kolem.. mikrák upevnit do sáněk a diktafon je tak malý a lehký, že může být kdekoliv... třeba na šňůrce na krku... s dostatečně dlouhým kabelem...
Pentax

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 07 bře 2010, 21:31

No, mozno pentax ani nevie o tom, ze zabrdol do niecoho velmi zaujimaveho. Mozno by bolo zaujimave spravit kameru kde by sli pouzivat dslr objektivy, pripadne zlepsit kompresiu na predlzenie zaznamu.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

juhele
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

K-x a video

Příspěvek od juhele » 11 bře 2010, 09:20

tak jsem včera vyzkoušel video se seťákem a jak říkáte - se zapnutým stabilizátorem jsou tam ty pazvuky, ale to je moje chyba.

Na druhou stranu kvalita nebyla až tak hrozná, ten dobrý čip se slušnou citlivostí má něco do sebe.

Jinak samozřejmě je nutné video prohnat nějakým konvertorem (používám MediaCoder), páč je děsně velké - to je ale taky problém snad všech foťáků. Po převedení do XVID avi s MP3 zvukem se to krásně smrskne :)

Fakt je, že třeba s mojí Fuji se filmuje možná líp - lze bez problému plynule zoomovat, krásně a potichu sama ostří, problémem je ale samozřejmě VGA rozlišení a někdy ten šum. I když na točení venku to je docela v pohodě a pokud se nepřehání zoom, tak ani stabilizátor tak nechybí.
tělíčka: Pentax K-70, K-x, v kapse Nikon Coolpix P300 :-)
sklíčka: Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro C, Pentax 18-55 DA L, Samyang 8 mm Fisheye

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“