Stativ Velbon
Moderátor: Moderátoři
Stativ Velbon
Nazdar lojte. Ja chcem tiež nejaký statívik. Potrebujem ľahký, spratný, rýchly, jednoduchý no a hlavne primerane pevný. Viac ako kilo-kilo tridsať na ňom nebude. Prvá voľba padla na Ultra Maxi F od Velbona. Je tento statív použitelný? Vďaka za radu.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na snadné přenášení jsem si koupil Gorillapod. Klasický stativ to samozřejmě není, ale nezabere tolik místa a člověk většinou najde něco na co jde přidělat .
ja mam od velbonu CX540 a davam naneho 1,5 kg. ked uz som ho kupil tak ho pouzivam, ale keby som kupoval este raz, tak si to lepsie rozmyslim. kym je stativ rozlozeny cca na polovicu vysky, je este celkom tuhy, ale ak ho vysuniem na max (nohy+vysuvacia trubka), tak sa uz trasie, aj pri nie velmi silnom vetre. ale na atelierove pouzitie myslim staci.. teraz ked mam trochu casu rozmyslam ze si spravim nejake hroty na nohy, aby sa to dalo zaryt do zeme ako geodeticky stativ , tie gumene paprcky v terene velmi nedrzia.. pri rozhodovani aky stativ kupit som prihliadal na cenu, nie na hmotnost, a to bola asi chyba.. na totalnu stabilizaciu fotaku by ale ajtak asi bolo treba nieco taketo : http://www.geoport.sk/produkt.php?id=80 ... f11d488695
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz jsem si porizoval stativ tak jsem si rekl ze nebudu moc setrit, protoze stativ je univerzalni a jde pouzit na jaky koliv fotak. Nakonec jsem si poridil Manfrotto 055 ProB a jsem nad miru spokojen. Po nake dobe jsem odhalil jeste jednu vyhodu drazsich stativu kdyz se neco rozbije tak nemusim kupovat cely novy stativ, ale u drazsich stativu se da koupit jen urcity dil. Kdyz fotim na teleobjektiv tak stativ drzi necela 3kg plus obcas jeste batoh nebo brasnu jako pridavnou nebo vyrovnavaci (kdyz fotim na sibenici) zatez.
Tak pravil Dr.Chocholousek
Já si před pár rokama koupil Velbon CX640 a zatím jsem byl vždy spokojený. Neb jsem ho zatím moc ve větru nepoužil pokud ale vysunu vysouvací tyč tak je skoro se stabilitou konec neb se pěkně henglá. Až na tu vysuvnou tyč je si myslím velmi stabilní. Teď bych ale šel zřejmě do něčeho jiného. Se Stativem moc nefotím tak pokud se mi nepokazí, výměna zatím nehrozí.
K100D Super.....
Tak problémy jsou ale v malé míře, ten tamron je lehoučký Tele.nomadm píše:a s tim tvym velbonem nemas problemy ani kdyz mas na fotaku toho Tamrona 70-300?
Největší mínus je asi utahovaní vertikální polohy kdy člověk musí hodně utáhnout aby se mu foťáček stále neukláněl, zvlášť když koukám na něco na zemi. Jinak stabilita se mi zdá dobrá, ale neměl jsem moc možnost porovnání tak moje slova berte s rezervou. Abych nezapoměl moje priorita při výběru byla i výška rozloženého stativu. Měřím 191cm a foťák při max vytažení je ve výšce 162cm. Hledáček pak ve výšce 170cm. Tak se lehce skloním a fotím Můj další stativ by musel být ještě vyšší. Protože jinak se focení pro mne stává vcelku nepříjemné ve chvílích focení ohňostrojů a jiných podobných akci kdy prostě člověk tam několik minut stojí a jenom exponuje a exponuje
K100D Super.....
V této kategorii zkus vybrat mohutnější,ale stejně skladný - Velbon Ultra Luxi SF.Je sice relativně malý,ale dost robusntí,v pohodě i se Sigmou 70-300.
Plně respektuji pravdu o menší použitelnosti lehkých stativů,....ale i nejlepší stativ světa je k ničemu pokud jej (pro nechuť se s tím tahat) nemám u sebe.
Plně respektuji pravdu o menší použitelnosti lehkých stativů,....ale i nejlepší stativ světa je k ničemu pokud jej (pro nechuť se s tím tahat) nemám u sebe.