Skúsenosti s K10D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

MichalN
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalN » 29 říj 2007, 13:41

fjo: Tak to som teda nečakal, takú veľkú dilemu! Normálne som skoro zblbol z porovnávania. Vyšlo mi, že Sigma 18-50/2,8 kreslí o kus mäkšie a mne imponovala kontrastná kresba u 16-45/4. Je mi ľúto tej svetelnosti, no musím priznať, že 16-45/4 robí parádne fotky. Neviem vôbec posúdiť, či tá Sigma by na K10D robila kontrastnejšie fotky, skoro všade bola na Nikone. Čo si myslíš?

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 říj 2007, 13:55

MichalN píše:fjo: Tak to som teda nečakal, takú veľkú dilemu! Normálne som skoro zblbol z porovnávania. Vyšlo mi, že Sigma 18-50/2,8 kreslí o kus mäkšie a mne imponovala kontrastná kresba u 16-45/4. Je mi ľúto tej svetelnosti, no musím priznať, že 16-45/4 robí parádne fotky. Neviem vôbec posúdiť, či tá Sigma by na K10D robila kontrastnejšie fotky, skoro všade bola na Nikone. Čo si myslíš?
...mohu Ti ted sdelit moji dalsi zkusenost, ktera me tak zaskocila, ze jsem tu o ni zalozil i diskuzi... mam pujceny setak 18-55, ktery nema nijak zazracnou svetelnost, ale to poznani spociva v tom ze ve spolupraci s K10D zvlada pro me na vybornou spatne svetelne podminky a pocitove je na tom lepe i co se tyka ucinnosti stabilizace (v porovnani se starym manualnim objektivu bez elektroniky Pentax M50/1,7). Vyvozuji z toho jedine. Pokud na K10D nasadis moderni Pentax objektiv s elektronikou, je vzajemna vazba na takove urovni, ze relativne nizka svetelnost nemusi byt prvotne na zavadu. A kdyz k tomu pripoctes ostatni opticke vlastnosti DA 16-45/4, tak to hodne napovida... zase to neber tak, ze Te odrazuji od Sigmy, jen bych pri porovnavacim testu ja osobne vsadil na celkoveho viteze Pentax 16-45/4...

Mimochodem, taky ted po nem prahnu (Pentax DA 16-45/4) a kdyz se zadari, bude i za prijemnych cca 345,- USD novy... a s dnesnim kurzem... :-)

..ale nerad bych to zakriknul...
Pentax

MichalN
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalN » 29 říj 2007, 14:15

Kde majú také dobré ceny?

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 říj 2007, 14:21

MichalN píše:Kde majú také dobré ceny?
...hledej :-)

...ba ne.. tak skoukavam ruzne aukce... tohle je ebay
Pentax

MichalN
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalN » 29 říj 2007, 17:48

Vŕtal som sa tu v starších témach v snahe nájsť niečo o 16-45/4, ale zistil som, že sa priznal iba jeden človek k nemu...
Fotky s ním vyzerajú parádne, ale väčšinou každý zháňa iný objektív. Veď v sete s telom je celkom výhodný... :?:

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 29 říj 2007, 18:29

MichalN píše:Vŕtal som sa tu v starších témach v snahe nájsť niečo o 16-45/4, ale zistil som, že sa priznal iba jeden človek k nemu...
Fotky s ním vyzerajú parádne, ale väčšinou každý zháňa iný objektív. Veď v sete s telom je celkom výhodný... :?:
...v sete s telem je teprve kratce mam takovy pocit, ze vetsina lidi resi delsi ohniska a na kratsi jim staci setak 18-55... nebo maji pocit, ze f4 svetelnost je opravdu mala... nevim, ale ja kdyz koukam na snimky porizene 16-45/4, tak stale vidim to, co Ty jsi zjistil za poslednich par hodin... :-) ,,,navic jeste donedavna to nebyl zrovna levny objektiv...
Pentax

rakosnik
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od rakosnik » 30 říj 2007, 01:00

MichalN píše:Vŕtal som sa tu v starších témach v snahe nájsť niečo o 16-45/4, ale zistil som, že sa priznal iba jeden človek k nemu...
tak ja se teda priznavam jako druhy k vlastnictvi 16-45/4 :) nicmene v soucasne dobe moc nefotim, resp. uz cca mesic vubec nic, protoze proste nemam cas :cry:
K10D GP2007 + smc DA 16-45mm F4 ED AL, MZ50 + 28-70 F4 AL, 80-320/3,5-5,6

Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoltan » 04 lis 2007, 09:54

Pridám aj ja svoj krátky príspevok. Mal som záklaďák 18-55, bol so ním relatívne spokojný, ale stále som mal taký divný pocit. Čosi mi na snímkach chýbalo, akási "šťava". Po dlhších úvahach som sa rozhodol zainvestovať do 16-45 a dodnes neľutujem. Má skutočne krásnu kresbu a snímky sú o 100 % lepšie - aspoň na mňa tak pôsobia. Pôvodný záklaďák som chcel predať, ale vo väčšine bol o neho taký záujem, ekeby som mu ho dal zdarma. Nakonesom ho predal aj s ist DS, keď som si zadovážil K10D. Ešte pokukujem po Pentax 2,4/70 Limited a budem absolútne spokojný.
Zoltan

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 04 lis 2007, 11:44

Zoltan píše:Pridám aj ja svoj krátky príspevok. Mal som záklaďák 18-55, bol so ním relatívne spokojný, ale stále som mal taký divný pocit. Čosi mi na snímkach chýbalo, akási "šťava". Po dlhších úvahach som sa rozhodol zainvestovať do 16-45 a dodnes neľutujem. Má skutočne krásnu kresbu a snímky sú o 100 % lepšie - aspoň na mňa tak pôsobia. Pôvodný záklaďák som chcel predať, ale vo väčšine bol o neho taký záujem, ekeby som mu ho dal zdarma. Nakonesom ho predal aj s ist DS, keď som si zadovážil K10D. Ešte pokukujem po Pentax 2,4/70 Limited a budem absolútne spokojný.
...tak jsem rád, že se mé doporučení jen a jen potvrzuje :-) ...a Ltd skla.. mnjam :-) ty jsou.. ta 70/2,4 Ltd je paradni... ja uvazuji i o 40/2,8 Ltd. Taky nádherná kresba a z řady Ltd. je nejlevnější...
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“