Tak nakonec definitivně zůstávám u Pentaxu...
Moderátor: Moderátoři
Tak nakonec definitivně zůstávám u Pentaxu...
Říkám si, že se musím podělit o své dnešní "starosti"...
... blíží se konec roku a dnes byla v podstatě poslední možnost, kterak nakoupit v tomto fakturačním období. Protože nám v "kasičce" zbyly ještě nějaké kačky, které bylo třeba utratit (nebo zaplatit na daních), řešil jsem velké dilema. Už týden jsem úspěšně odkládal otázku, za co budou tyto peníze utraceny.
Možnost 1 bylo 1Ds M3 + 2 pevná skla
Možnost 2 bylo 5D M2 + komplet všechna skla co chci
Možnost 3 Pentax K7 + něco dalšího.
Po mnoha hodninách úvah nakonec vyhrálo srdíčko (a do značné míry proto, že bych sem bez Pentaxu už tolik nezapadl :-)... takže jsem objednal K7 + 2 placky (DA40 a DA70) a za zbytek peněz jsem si vzal Eizo CG řady, pořádnej stativ + pořádnou hlavu a ještě jeden bateriovej generátor pro venkovní focení.
Tak doufám, že Pentax nezklame a fakt přijde s 645D a bude to stát za to. Protože teď už bych od něj nerad odcházel.
Konec (zbytečného) hlášení... :o).
... blíží se konec roku a dnes byla v podstatě poslední možnost, kterak nakoupit v tomto fakturačním období. Protože nám v "kasičce" zbyly ještě nějaké kačky, které bylo třeba utratit (nebo zaplatit na daních), řešil jsem velké dilema. Už týden jsem úspěšně odkládal otázku, za co budou tyto peníze utraceny.
Možnost 1 bylo 1Ds M3 + 2 pevná skla
Možnost 2 bylo 5D M2 + komplet všechna skla co chci
Možnost 3 Pentax K7 + něco dalšího.
Po mnoha hodninách úvah nakonec vyhrálo srdíčko (a do značné míry proto, že bych sem bez Pentaxu už tolik nezapadl :-)... takže jsem objednal K7 + 2 placky (DA40 a DA70) a za zbytek peněz jsem si vzal Eizo CG řady, pořádnej stativ + pořádnou hlavu a ještě jeden bateriovej generátor pro venkovní focení.
Tak doufám, že Pentax nezklame a fakt přijde s 645D a bude to stát za to. Protože teď už bych od něj nerad odcházel.
Konec (zbytečného) hlášení... :o).
Na příští rok prý Canon chystá EOS 3D. Má to mít rozumně velký tělo jako 5D, ale AF jako 1D. No prostě jako filmová trojka, chtějí tím oslovit trh svatebních fotografů.
Jinak myslím, že jsi nakoupil dobře. Dobrý monitor se na kvalitě výstupu podepíše hodně, světla a stativ jsou na fotce pozvat víc než použité tělo a často i než objektiv.
Konkrétně tyhle dvě DA limited mi přišly trochu nemastné-neslané, ale ty s nima určitě uděláš luxusní fotky.
Jinak myslím, že jsi nakoupil dobře. Dobrý monitor se na kvalitě výstupu podepíše hodně, světla a stativ jsou na fotce pozvat víc než použité tělo a často i než objektiv.
Konkrétně tyhle dvě DA limited mi přišly trochu nemastné-neslané, ale ty s nima určitě uděláš luxusní fotky.
Hele... EOS 3D. Asi takhle... už se o něm mluví cca 5 let a upřímně řečeno, nemyslím si, že někdy bude. Myslím, že EOS 3D je 7D. Ale jestli ho někdo udělá, bude to asi fajn volba. Přijde mi, že ten TOP nemá Canon moc odšéfnutej.elho_cid píše:Na příští rok prý Canon chystá EOS 3D. Má to mít rozumně velký tělo jako 5D, ale AF jako 1D. No prostě jako filmová trojka, chtějí tím oslovit trh svatebních fotografů.
Můžeš si vybrat 5D (dle mého dost nedotažené tělo), 1Ds (supr tělo... ale za šílenou cenu a X let staré)... vybírá se z toho těžko.
Světel už mam sice dost, ale tohle mi spíš ušetří pohodlí. Je to malá krásná krabička, kterou lze vzít na dovolenou a má 1100 Ws. Takové výletní osvětlení :o).
S těma DA je to těžké... 40 a 70 jsou jediné, které jsou pro mě použitelné. Navíc fungují +- i na FF (byť jsou DA). A výstup z té 70 se mi docela líbí. Tou 40 sice přesvědčenej nejsem, ale zase se mi líbila myšlenka, že vezmu malou K7 bez gripu do jedné kapsy. Do druhé dám 2 placky a do tašky ke svačině dám 1 kg bateriovej generátor a můžu fotit "profi" fotky. Tak asi tak :o). Bez té 40 bych ještě musel tahat nějakej zoom, takže už by to nebylo ono.
Už se ale těšim na 645D... moc doufám, že bude.
Neboj se, nejen 70, ale i 40 je příjemné sklo a dá se s ním pěkně čarovat. Donutí Tě to dělat jiné kompozice a podle mých, sice krátkých, zkušeností také stojí za to...miky_lbc píše: S těma DA je to těžké... 40 a 70 jsou jediné, které jsou pro mě použitelné. Navíc fungují +- i na FF (byť jsou DA). A výstup z té 70 se mi docela líbí. Tou 40 sice přesvědčenej nejsem, ale zase se mi líbila myšlenka, že vezmu malou K7 bez gripu do jedné kapsy. Do druhé dám 2 placky a do tašky ke svačině dám 1 kg bateriovej generátor a můžu fotit "profi" fotky. Tak asi tak ). Bez té 40 bych ještě musel tahat nějakej zoom, takže už by to nebylo ono.
Jak jsem říkal.... 70 se mi vyloženě líbí.Jeff píše:je fakt, že ta 40-ka může lákat i cenově, záleží jestli pro ni najdeš využití, co 35-ka macro ta tě neoslovila? 70-ku mám a veliká spokojenost, vše parádně ostrý s minimem aberace, když px tak určitě s palačinkama :D
Přemýšlel jsem i o 43 a 77. Ale 77 mi přijde perfektní v barevném a kontrastním podání, ale 70 se mi zdá z fotek o trochu ostřejší. Navíc si hodně lidi stěžují na velmi pomalé ostření.
Co se týká 40 vs 35. Hodně jsem přemýšlel. Drobný cenový rozdíl by nebyl problém. 35 mi přišla asi o kousek lepší, ale rozdíl to nebyl nějak extra propastný. Původně jsem chtěl vzít jí, nicméně rozhodly její výsledky na FF těle. 40 je v podstatě použitelná na FF bez problému už od plné díry... na F4 už je to úplně oki (stejně jako DA70). 35 je na FF bohužel prakticky nepoužitelná.
Takže vzhledem k tomu, že makro nefotím vůbec, vybral jsem tu DA 40 (navíc jako bonus díky absenci makra dostanu rychlejší AF). Navíc je i menší a lehčí. Společně s K7 už to bude fakt nenápadnej "kompakt", což se občas může hodit. Zvláště pak, pokud si pořídim 645D.
Ale jsem zvědav, jak nakonec dopadne moje osobní srovnání :o).
Myslím ze s K7 jsi neudělal vůbec chybu, mám ho doma už od před vánoc a nemůžu si ji vynachválit. K7 je fakt supr. Zatím jedu jenom v režimu testování a na něco pořádného jsem se zatím nezmoh, ale v novém roce bude snad o víkendech více času. Teď jsem na konci roku zasekaný prací.
K-1: Px DA 10-17, Tam 17-35/2.8-4, Px DA 35/2.4, Px FA 50/1.4, Px DA 70/2.4, Tam 90/2.8, Px 135/2.8, Tam 70-200/2.8
https://adamkovi.com
https://adamkovi.com
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, K-7 s 15/4 , to sa moze kenonistom len snivat, ved nemaju na tie prasce svoje ani poriadny sirokac, placu ake je 17-40/L blato
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro