Stránky fotografů stojící za shlédnutí...

Tipy na stránky věnované fotografiím.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 21 pro 2009, 20:58

stranky nekompromisniho krajinare. Taky bych chtel prodavat fotku za 17 000 dolaru :) Juknete se na techniku jakou pouziva ...
http://www.clydebutcher.com/
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 21 pro 2009, 21:06

Ty fotky jsou fakt super. ČSOB je má v Praze Radlicích ve své budově. Je jich tam cca 15ks. Ta kvalita je opravdu nekompromisní. Doporučuji. V případě zájmu můžu zajistit prohlídku...

www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 21 pro 2009, 21:09

Nebylo by spatne se na ne juknout v realu... Bezna vystava se v Cechach asi jen tak konat nebude...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 21 pro 2009, 22:43

Jo to máš asi pravdu. V ČSOB jsou ty obrazy na dobu neurčitou neb jsou koupené....až budeš mit chuť tak se ozvy a nějak se domluvíme.

www.pkleiner.com

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 22 pro 2009, 14:52

...když se pořádně podíváte na fotky Clyda Butchera, tak vám začnou některé připadat známé... dost známe.. a není to tím, že ta krajina, která vám tak známá připadá je "jen " podobná české krajině... to je česká krajina.. Butcher hodně průběžně fotí i u nás...
Pentax

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 22 pro 2009, 18:21

Jsou to nejaky z techto? http://www.clydebutcher.com/online-gall ... category=1 Nenasel jsem zadnou ...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 pro 2009, 18:26

na webu bohužel žádnou z čech nemá (ta galerie je tam prázdná)... ale fotek v čr udělal hodně.

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 22 pro 2009, 19:15

k týmto fotkám by som dal varovanie ministerstva zdravotníctva pre astmatikov a ľudí s problematickým dýchaním pretože tie fotky sú doslova "dech beroucí" !!!

pkleiner
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkleiner » 22 pro 2009, 20:45

Na webu se to ještě dá zvládnou, ale v reálu v rozměru 1mx1,4m je to téměř nestravitelné.....;-)

www.pkleiner.com

Jan Hrubý
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Hrubý » 22 pro 2009, 23:10

BenaCZ píše:stranky nekompromisniho krajinare. Taky bych chtel prodavat fotku za 17 000 dolaru :) Juknete se na techniku jakou pouziva ...
http://www.clydebutcher.com/
Několik stejných objektivů mám taky na seznamu (konkrétně 3, jestli dobře počítám), až vyhraju v loterii :)

Taky aby ty zvětšeniny nebyly dechberoucí když jsou zvětšené jenom 4x (kombinace negativu 11x14" a printu 1x1.4m) a samozřejmě nasnímané špičkovou technikou, skla poslední nebo předposlední generace atd...

Nicméně při 4násobném zvětšení mám už občas problémy s ostrostí, malou DOF, kazy na negativu (mám takový pocit. že s rostoucí velikostí filmu se zvětšují i všelijaké ďubky a tečky). Hold kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten se učí.

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 23 pro 2009, 13:25

jj, Clyde je bomba, on totiž třeba taky dokáže čekat i 3 dny na světlo kvůli jedné fotce jak Sudek :D

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 23 pro 2009, 13:43

...nebo Kamarád
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 23 pro 2009, 14:06

Nj... na velikosti "čipu" záleží :o)

http://www.clydebutcher.com/Journalback ... 205x71.jpg

Kamarád... nevim mno. Fotograf je to určitě výborný, ale měl jsem možnost se s ním jednou potkat na živo a docela stačilo.

Kromě toho... jukněte se třeba na tuhle fotku http://www.phototravels.net/namibia/ndv ... -v-49.html (ale klidně i na další v téže galerii) a pak se jukněte na Kamarádovi stránky sem http://www.horolezec.cz/galery/a_gal_66 ... ama04.html (a klidně na mnoho dalších fotek ze stejné galerie).

Mezi fotografy se už "tak nějak" zabydlelo, že Kamarádovi se opravdu nevyplatí dávat GPS souřadnice míst vlastních fotek (ono slušný fotograf se v tomhle případě třeba nechá místem inspirovat, ale fotku úplně neobšlehne) a lepší se snad s ním ani nebavit vůbec. Myslim, že krásnej příklad jsou třeba právě netové debaty nad těmahle 2 fotkama, kde jeho vystupování je velmi povýšené. Člověk by čekal, že pokud se jde jeden rok zeptat někoho na "adresu" místa a druhý rok přinese jeho fotografii jak z kopírky (včetně polohy stínu), alespoň uzná, že to není úplně v pořádku.

Chápu, že některá místa jsou dost podobná, turisticky frekventovaná... orloj také fotila spousta fotografů. Ale vždycky je možnost se k fotce nějak postavit s vlastním rukopisem. A pokud se jedná o strom uprostřed pouště, asi to platí dvojnásobně :o). A i kdyby neplatilo a fakt ten strom vyfotit jinak nešel... já osobně bych nefotil fotku, která bude ze 100% stejná, jako fotka někoho přede mnou (ještě k tomu čecha-přítele, který mi dá přesnou polohu místa). A rozhodně bych jí pak neprodával za desítky tisíc korun. To už je na mě prostě moc. A myslim, že tohle bude jen špička ledovce.

Nevim no... jak říkám, technicky skvělý fotograf (což dokazuje i zde nahraná fotka, která je dle mého lepší než "originál") ale jako člověk asi nic moc.

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 23 pro 2009, 15:07

no já vím, že Kamarád je samorost, ale s tou fotkou bych to nestavěl až tak, i když je ze stejnýho místa pořízená můj názor je, že je jiná minimálně tou kvalitou a u soudu by to asi taky neprošlo, notabene takový lidi, který by si schovávali souřadnice GPS k čemu by jim to jako bylo takové malé sladké GPS tajemství :D
Nemám moc rád lidi co se neustále tváří jak tajemnej hrad v karpatech, Kamarád je vcelku transparentní co se jeho tvorby týče.
Navíc máš možnost volby bud si koupíš fotku od něj za desetitisíce :D a nebo od toho druhýho...asi bude levnější :wink:
Ještě vtipnější jsou jeho příhody s lezcama...on fotil a oni měli pocit, že museli všechno odmakat za něj od těch dob asi jezdí sám :D
a stejně mám radši Sudka...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 23 pro 2009, 15:47

Hele... o soudu se tu nikdo nebaví. Původnímu autorovi (se kterým jsem se měl tu čest taky potkat osobně a na rozdíl od Kamaráda mi nejen odpověděl na pozdrav, ale celkem přívětivě mi věnoval i pár minut svého času) to za nějaký soud fakt nestálo.

Ale přesně o tom to schovávání GPS souřadnic je... myslim, že většina z nás (minimálně skoro všichni úspěšnější) jsou vstřícní lidé, kteří nemají problém pomoci kolegovi. Jenže vyfotit "fotokopii" není to samé, jako vyfotit podobnou nebo místem inspirovanou fotku.

Já neříkám, že je špatně se inspirovat... sám to dělám neustále. Ale tohle tu tenkou čáru značně překračuje. Obzvláště úsměvné je, že právě teď na svých stránkách třeba veřejně linčuje nějakou malířku, která prodala jeho překreslenou fotku.

Tím neříkám, že překreslit něčí autorskou fotku a pak jí prodat, jako své dílo, je v pořádku. Ale z mého pohledu se to od toho stromu (a těch fotek je více než jen ten strom) vůbec neliší.

Ale to jen na okraj... chtěl jsem tím jen napsat, že Kamarád je sice určitě perfektní fotograf a výborný horolezec. Ale pokaždé když vidím jeho dílo, má pro mě už nahořklou pachuť.

Odpovědět

Zpět na „Stránky o fotografování“