Samyang offers 14mm F/2.8 IF ED MC Aspherical lens
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
...neboj seRostislav.Linda píše:Já se hlavně bojim toho protisvětla, jinak bych do něj určitě šel....
za pár dní se přesvědšís sám... chystá se test tohoto Samyangu jedním členem, který zde už provedl nějaké testy a myslím, že hodně kvalitně.. viděl jsem už nějaké záběry a protisvětlo a aberace jsou myslím velmi v pohodě.... já vím, v některých testech jsou menší problémy.... ale řeknu to tak... za tu cenu asi nemůžeme chtít kvalitu Carl Zeiss... i když i s tím byl porovnáván a vůbec to nedopadlo špatně... to, co vidím na asi nejběžnějších záběrech mě naprosto přesvědčuje, že není moc o čem přemýšlet....
Pentax
-
- Pokročilý uživatel
...no samozřejmě že je i pro FF... ale to už se tu řešilo dávno... to ej jeho výhova. nasadíš to na ASP-C digi, na stará kina... a když Bůh dá a Pentax udělá FF digy, stále ho nebudeš chtít vyměnitRostislav.Linda píše:Teď jsem se dozvěděl, že je i pro FF, takže tam neni co řešit, koupim starý ME Super a bude
Pentax
....JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ.... )))
...a já se omlouvám za mistifikaci...
rybina je fajn, ale já jsem psal o testu na 85/1,4...
..chystají ještě 14/2,8, ale o té jsem četl, že její start prodeje byl pozdržen z důvodu problematického zvládání protisvětla... ale měli by to vyřešit během prvního čtvrtletí a spustit podobně jako tu 35/1,4...
...je příjemné vědět, že na to nekašlou...
...a já se omlouvám za mistifikaci...
rybina je fajn, ale já jsem psal o testu na 85/1,4...
..chystají ještě 14/2,8, ale o té jsem četl, že její start prodeje byl pozdržen z důvodu problematického zvládání protisvětla... ale měli by to vyřešit během prvního čtvrtletí a spustit podobně jako tu 35/1,4...
...je příjemné vědět, že na to nekašlou...
Pentax
Ono se to tady tak trošku proplétá. Ale věřím, že každej si najde to co chce.
Ta 85/1,4 se mi líbí, ale nemyslím že by mi nahradila DA70/2,4. Sice clona dolů by se hodila, ale zase bez AF se já nechytám.
Šupina AF nepotřebuje, dám tam clonu 5,6 a nastavím 1m a není co řešit, všechno ostrý.
Pokud vyleze FF a budu-li na něj mít, tak budu řešit záklaďák a dokoupím nějakou 100.
Já osobně bych teď nejvíc uvítal Pentaxí světelnej ultraširokáč - něco jako Tokina 11-16/2,8. Často se mi stává, že tech přepočítanýjch 24 mm je mi pořád dlouhých.
Ta 85/1,4 se mi líbí, ale nemyslím že by mi nahradila DA70/2,4. Sice clona dolů by se hodila, ale zase bez AF se já nechytám.
Šupina AF nepotřebuje, dám tam clonu 5,6 a nastavím 1m a není co řešit, všechno ostrý.
Pokud vyleze FF a budu-li na něj mít, tak budu řešit záklaďák a dokoupím nějakou 100.
Já osobně bych teď nejvíc uvítal Pentaxí světelnej ultraširokáč - něco jako Tokina 11-16/2,8. Často se mi stává, že tech přepočítanýjch 24 mm je mi pořád dlouhých.
K20D
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd