Spotreba baterii u K100D Super
Moderátor: Moderátoři
Coraz viac sa utvrdzujem,ze akekolvek baterky typu AA - Ni-Mh sa do zrkadlovky jednoducho nehodia!Toto bol od Pentaxu nepodarený ťah.Stale cakam,ci ma niekto skusenosti s tými Li-on typ CR-V3,lebo este aj v manuale k fotaku ich maju na prvom mieste v pouzití.Len zopakujem,ze mne uz ani Eneloopky nepracuju k spokojnosti.Co je to za fotenie,ak sa musim znervoznovat zap. a vyp. pristroja-napr.pri reportazi,ved to mozu ujst najlepsie momenty.
Ale clovek sa uci na vlastnych chybach!AA do zrkadlovky nepatria.Hlavne nie v zime a v prirode...
Ale clovek sa uci na vlastnych chybach!AA do zrkadlovky nepatria.Hlavne nie v zime a v prirode...
Cr-V3
Tie CR-V3 LiOn baterie budu Ok.Ja som poškuľoval po nabijatelnych CR-V3(viac sa oplatia ako jednorazovky),ale manual piše,že sa nedoporučuju. Pozri ten grip,čo som pisal,su tam v ňom Li-On 2200mAh+nabijačky(2ks) v cene.Každu chvilu by mal doraziť,som nedočkavý.
K100D Super
Pentax 18-55mm/f3,5-5,6 , Tamron 70-300
Pentax 50mm/f1,7 , Vivitar 28mm/f2,8
Vivitar 70-150mm/f3,8 a nejake Heliosy
Pentax 18-55mm/f3,5-5,6 , Tamron 70-300
Pentax 50mm/f1,7 , Vivitar 28mm/f2,8
Vivitar 70-150mm/f3,8 a nejake Heliosy
Dik srsen za rychlu reakciu,ja som sa rozhodol predsa len pre Voltcraft - mam ho objednany od Conrada.Daj potom vediet ako je to s tym gripom,vyzera celkom zaujimavo.Ak to bude jednoznacna "výhra" - mozno kupim aj ten.Zaujimave,ze posledne nabitie Eneloop - v orig.
nabijacke mi teraz drzia,neukazuje tu chybu - len stale treba pofoteni vypnut fotak.
nabijacke mi teraz drzia,neukazuje tu chybu - len stale treba pofoteni vypnut fotak.
Tak jsem ztratil trpělivost a koupil GP Recyko+ 4 ks cca 260 Kč a je pokoj. Moje Anshmany i GP ( oboje 2700 mAh ) mají od 2300 do 2850 mAh a cca 1,4 V tzn. že problém musí být v okamžitém zatížení a baterie už prostě nedá tolik, kolik foťák vyžaduje. Přitom v nabíječce při vybíjení 500 mAh vydrží spolehlivě přes 4 hodiny.
Pentax K 30, K 100 D, Setové objektivy DA 18-55 I i II, DA 18 - 135 WR, DA 50-200 a DA 12-24, DA 35/2,8 Macro Limited
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Problém baterie Pentax K100
Zdravím....jsem moc ráda, že jsem tady objevila tuto diskuzi...
Mám poslední dobou se svým Pentaxem K100 stejné problémy s bateriemi.
Taky mi Pentax vypíná ...hlavně po použití vestavěného blesku...
přečetla jsem diskuzi a zjistila jsem , že musím vyměnit své baterie za eneloopy(používám několik sad 2700)
hlavně nepoužívat tak silné....
prosím jestli máte zase nějaké nové poznatky,
napište je tady.....budu ráda, za každou radu....Dana
Mám poslední dobou se svým Pentaxem K100 stejné problémy s bateriemi.
Taky mi Pentax vypíná ...hlavně po použití vestavěného blesku...
přečetla jsem diskuzi a zjistila jsem , že musím vyměnit své baterie za eneloopy(používám několik sad 2700)
hlavně nepoužívat tak silné....
prosím jestli máte zase nějaké nové poznatky,
napište je tady.....budu ráda, za každou radu....Dana
Pentax K5
PentaxK100super D
objektiv:setový 18-55
objektiv sigma 17-70...
nějaké starší sklíčka přes redukci M42
PentaxK100super D
objektiv sigma 17-70...
Dana : Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium nebo ekvivalent jiných výrobců (GP Recyko ...) je solidní řešení napájení pomocí AA. Jako nabíječku IPC-1 (IPC-1L) a je po problémech. Původní NiMH s kapacitami nad 2300 mAh šly po nějaké době do ekodvora, 2300 mAh je budou rychle následovat. Používám teď jen Eneloop/Infinium - 3 sady a nemohu si stěžovat. Pro focení v zimě za nízkých teplot se dá použít AA lithiovka (primární článek, nikoliv nabíjecí) - netrpí tak nízkými teplotami, jako NiMH.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Baterie-problém.
horiz:já bych byla ráda, kdyby mi Pentax fungoval s některými baterkami třeba i při pokojových teplotách...
na mráz raději ani nevycházím...
dneska budu kupovat ty eneloopy a hned tady budu po vyzkoušení podávat informace....
na mráz raději ani nevycházím...
dneska budu kupovat ty eneloopy a hned tady budu po vyzkoušení podávat informace....
Pentax K5
PentaxK100super D
objektiv sigma 17-70...
PentaxK100super D
objektiv sigma 17-70...
Danka, daj eneloop a IPC-l nabíjačku. Tak ako píše iMD, je to bezvadná kombinácia. Ja mám eneloopky Sanyo 2000 mAh 4 sady (dve v stroji a v gripe) a ani neviem, kedy som naposledy použil nabíjačku. Samovybíjanie je fakt minimálne. Mám to otestované: po 7 mesiacoch urobili 240 záberov a 2x prenos do PC.
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)
Mne sa osvedcilo prenasat fotky do PC pomocou citacky,vrele doporucujem,zo zaciatku som mal na to iny nazor...citacky su lacne,vybrat kartu trva cca 5 sek. pokial clovek dava pri manipulacii s kartou aspon trochu pozor,nic nehrozi.Lebo prenasat plnu kartu RAW-vov z fotaku moze celkom slusne stavit baterky.Este k Eneloopom:kto uz ma Voltcraft IPC-1,nevahal by som ich 3x za sebou(nove)spotrebovat uplne do "dna".Zakazdym znova nabit(predpokladam,ze Vam je jasne - jedine 200mA) a az potom obcas urobit "refresh".Zaklad je tych 200 mA.Nechcite od ziadnej baterky,aby vydrzala dlho pri 700 mA...!
Moja reč horiz. Tým prenosom do PC som len chlel poukázať, že eneloop-ky fakt vydržia dosť. Prenos samozrejme pocítili - ulazovateľ šťavy bol na polke, ale po pauze bol zas akože plný 8O .
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Eneloopy samozrejme jdou nabijet i na tech 700mA, to je pri kapacite 2Ah pouze 1/3C, to je pro clanky 'tvrde jako prase' jeste zcela v pohode :]. Ale na 200mA se nabiji lepe a setrneji, to je bez debat. Akorat na to neni vzdy cas ;).
A vydrzi opravdu neuveritelne moc, uz se mi dvakrat povedlo clanky skoro znicit v bleskach, nejdrive v tom podvodnim, byl zapnutyu asi tri dni a neustale sosal z clanku stavu (ani Voltcraft se s tema clankama 'nechtel bavit' - pomohlo 'oziveni' v shitoidni nabijecce a dobiti ve voltcraftu) a podruhe to same, akorat kolega si zapnul externi levny blesk a uz ho nevypnul, clanky po dvou dnech opet zcela na nule. Stacilo pouzit v obou pripadech oziveni clanku (v nabijecce) a opet maji plnou kapacitu, neuveritelne. Zkousel jsem to na poctu fotek v kompaktu s bleskem, stav je +-5% stejny jako pred tihle dvojnasobnym nicenim.
Takze doporucuji, uz ponekolikate zde, prave u K100D mi tyhle clanky vyresily vsechny problemy s acu :].
A vydrzi opravdu neuveritelne moc, uz se mi dvakrat povedlo clanky skoro znicit v bleskach, nejdrive v tom podvodnim, byl zapnutyu asi tri dni a neustale sosal z clanku stavu (ani Voltcraft se s tema clankama 'nechtel bavit' - pomohlo 'oziveni' v shitoidni nabijecce a dobiti ve voltcraftu) a podruhe to same, akorat kolega si zapnul externi levny blesk a uz ho nevypnul, clanky po dvou dnech opet zcela na nule. Stacilo pouzit v obou pripadech oziveni clanku (v nabijecce) a opet maji plnou kapacitu, neuveritelne. Zkousel jsem to na poctu fotek v kompaktu s bleskem, stav je +-5% stejny jako pred tihle dvojnasobnym nicenim.
Takze doporucuji, uz ponekolikate zde, prave u K100D mi tyhle clanky vyresily vsechny problemy s acu :].
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Baterie-problém.
Děkuji moc za vaše cenné rady...)ani jsem netušila, že my "Pentaxisti" si tak můžeme radit a pomáhat...opravdu díky...Dana.
Ps.Dneska jsem si objednala předplatné Digifota a jako dárek tam je nabíječka eneloop a 2 sady po 4ks ...baterie eneloop...takže až přijdou , budu zkoušet...
Ps.Dneska jsem si objednala předplatné Digifota a jako dárek tam je nabíječka eneloop a 2 sady po 4ks ...baterie eneloop...takže až přijdou , budu zkoušet...
Pentax K5
PentaxK100super D
objektiv sigma 17-70...
PentaxK100super D
objektiv sigma 17-70...
-
- Nový uživatel
Jsem rád,že se tady už výdrž baterií rozebírá.Mám sice K200D,ale mám stejný problém.Používám nabíječku Volcraft IPC-1L.Ve fotaku jsem mam dve sady baterii GP 2600mAh a Varta 2700mAh v Battery Grip.Když jsem koupil Varty,tak při testu na Volcraft byly v pořádky všechny 4ks.Když jsem koupil GP,tak při testu byly špatné hned 2ks,jak je to možné?
A ted cca po roce a pul co mam tyto 2 sady baterii,i po ,,obnove,, na nabiječce Volcraft vyfotim par fotek a fotak me klekne,jak je to možné?
Baterie jsem vždy pomalu vybil a pote pomalu nabil,takže si myslim,že mnou nebo nabijeckou to neni,zbyva pouze KVALITA baterii nebo MOZNA nevyuzitou vysokou kapacitou baterii.
Dám na Vaše rady a pořídím 2sady Sanyo Enelop
A ted cca po roce a pul co mam tyto 2 sady baterii,i po ,,obnove,, na nabiječce Volcraft vyfotim par fotek a fotak me klekne,jak je to možné?
Baterie jsem vždy pomalu vybil a pote pomalu nabil,takže si myslim,že mnou nebo nabijeckou to neni,zbyva pouze KVALITA baterii nebo MOZNA nevyuzitou vysokou kapacitou baterii.
Dám na Vaše rady a pořídím 2sady Sanyo Enelop
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tiež sa mi po 3 a pol roku používania K100D začal vyskytovať podobný problém. U mňa boli na vine vyšúchané pliešky ktoré dosadajú na batérie a zrejme tam bol vysoký prechodový odpor. Vyriešil som to vytrorením špičky priebojníkom v strede pliešku...odvtedy ide ako nový...
Čo sa tých batérii týka, tak asi najvhodnejšie sú Eneloopy od Sanya lebo dlhšie držia vyššie napätie a prístroj ich nevyhodnotí ako vybité (toto bol problém u K100D). Napätie na GP Recyko+ klesne rýchlejšie...
Čo sa tých batérii týka, tak asi najvhodnejšie sú Eneloopy od Sanya lebo dlhšie držia vyššie napätie a prístroj ich nevyhodnotí ako vybité (toto bol problém u K100D). Napätie na GP Recyko+ klesne rýchlejšie...
K-5, K100D, DA12-24, FA50/1.4, Tamron 17-50/2.8 + 28-75/2.8 + 70-200/2.8, Sigma 24/2.8 SWII, Samyang 8/3.5, Helios 44-3, MIR-1, AF-540FGZ, Metz 58AF-1, Giottos MT7370-MH1300-657 + MML3270B, Triopo GT-3228X8C
http://picasaweb.google.sk/velijura100
http://picasaweb.google.sk/velijura100