Sraz PFS III. NAVRHY! Ceske Svycarsko? Unor?
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
.
Přijedu kamkoliv bude-li to možné časově Ještě vůbec nevím co se bude dít celou zimu
Tělo: K20D+D-BG2,K100D_Super,
Zoom: SMC DA*16-50/F2,8 ED [IF] SDM,SMC DA*50-135/ F2,8 ED [IF] SDM, Pevné: FA 100/F3,5mm MACRO,Auto Revuenon 50/F1,4, MC COSINON-T 200mm / F4
Zoom: SMC DA*16-50/F2,8 ED [IF] SDM,SMC DA*50-135/ F2,8 ED [IF] SDM, Pevné: FA 100/F3,5mm MACRO,Auto Revuenon 50/F1,4, MC COSINON-T 200mm / F4
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Co se tyce oficialnosti/velikosti srazu, tak bych to moc neresil, neni dulezite pojmenovani nebo uplne exaktni forma, dulezite je to slovo SRAZ. Osobne se mi napad na zimni termin libi. Nikdo navic nezakazuje, aby se konal treba i jarni nebo letni nebo podzimni sraz . Ohledne mista to nikdy nemuze byt 100% pro vsechny, vzdy to bude pro nekoho daleko, dulezitejsi je zajimava lokalita (tech jsou desitky ). Ceske Svycarsko toho nabizi urcite hodne. Osobne se ale klidne dopravim i na druhou stranu republiky (mozna i te Slovenske ).
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Napad je to fajn, ale ked som tam nedavno bol a je to pre mna dost daleko tak neviem.
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tož ogaři já su tež pro Švýcary!!!
Omlouvám se klukům moravským jestli tam mám chybu!
Petr z Ústí n.L.
Omlouvám se klukům moravským jestli tam mám chybu!
Petr z Ústí n.L.
I N S T R U K T O R
Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain
http://petr.ipernity.com
Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain
http://petr.ipernity.com
V unoru jeste nevim jak to bude s volnem - tou dobou planuju nejake lyzovacky, ale jeste bez konkretnich terminu. Spis bych byl pro brzke jaro nez pro konec zimy - takze spis nekdy v breznu. Svycarsko by nebylo spatne, jeste me napada treba Sumava - tu docela fotograficky opomijime bohuzel je podobne mimo jako to svycarsko
unor - srazik
Ahoj vsem,
Ceske Svycarsko mohu kdykoliv, ale protoze tam pojedu v prosinci na zimni vylet do jeskyne, tak bych preferoval jinou lokalitu.
Co takhle:
- Broumovso
- Sumava (Cesky les ?)
Preferoval bych jinak trosku pozdejsi termin (duben ?)
Jinak je mi to jedno a budu jeste premyslet, co a kde by se dalo podniknout. Jezdim na srazy rad a tak lokalita a termin vetsinou nerozhoduje.
Tesim se,
Jirka
Ceske Svycarsko mohu kdykoliv, ale protoze tam pojedu v prosinci na zimni vylet do jeskyne, tak bych preferoval jinou lokalitu.
Co takhle:
- Broumovso
- Sumava (Cesky les ?)
Preferoval bych jinak trosku pozdejsi termin (duben ?)
Jinak je mi to jedno a budu jeste premyslet, co a kde by se dalo podniknout. Jezdim na srazy rad a tak lokalita a termin vetsinou nerozhoduje.
Tesim se,
Jirka
K5-II(s), DA 15mm f/4 Ltd, DA 21mm f/3,2 Ltd, DA*50-135/2,8 SDM, DA 50 mm F 1,8, DA 35 mm F 2,4 AL, HD DA 55-300 mm F 4,0-5,8 ED WR, HD DA AF Rear Convertor 1,4x AW, AF-540FGZ, Tamrac Exp.5, Carbon Giottos MTL 8350 / ball head MH 7001-652 / Pano KAIDAN
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tema srazu opet trochu utichlo, tak se ho pokusim rozvirit.
1. Navrhoval bych udelat seznam pripadnych zajemcu o sraz v unorovem terminu, aby bylo jasne, zda ma smysl o necem vubec uvazovat...
2. Co se tyka lokality, tak se nabizi i Morava.
a) Napr. oblast Chribu (krasne vlnita krajina plna bukovo dubovych lesu, vinic, sadu a ruznych zajimavych mist jako je zamek Buchlovice a jeho park, nedaleky hrad Buchlov, poutni misto Velehrad, daleko to neni ani do Kromerize, coz by mohlo byt rovnez zajimava lokalita (jeji zahrady a architektura je jiste vsem znama), blizko je pak napr. Holesov se zameckym parkem, zidovskym hrbitovem atd.
b) "Provarena" oblast Palavy, Lednicko-Valtickeho arealu, Pohansko, Mikulov, Valtice, Nove mlyny atd.
Jinak jeste obecne ke srazum. Myslim, ze se jedna o velice prijemne straveny cas, lze poznat nove lidi s podobnopu uchylkou (mam na mysli foceni, ne napr. svlekani na verejnosti ), vyzkouset novou foto techniku, divat se na svet ocima jinych fotografu, objevit zajimava mista v CR. Nikdo se nemusi bat zucastnit, naopak, nove tvare jsou vitany, navic kdo jednou okusi Pentax sraz, priste uz neodola (horsi jak cokolada nebo pivo )... ale dost agitace, jen jsem chtel rici, ze srazu neni nikdy dost a clovek by si mel zivot uzivat a jak jinak nez skrze hledacek.
Pokud se uchyti napad s nezavaznym seznamem pripadnych zajemcu o unorovy sraz, tak:
1. jasanek
1. Navrhoval bych udelat seznam pripadnych zajemcu o sraz v unorovem terminu, aby bylo jasne, zda ma smysl o necem vubec uvazovat...
2. Co se tyka lokality, tak se nabizi i Morava.
a) Napr. oblast Chribu (krasne vlnita krajina plna bukovo dubovych lesu, vinic, sadu a ruznych zajimavych mist jako je zamek Buchlovice a jeho park, nedaleky hrad Buchlov, poutni misto Velehrad, daleko to neni ani do Kromerize, coz by mohlo byt rovnez zajimava lokalita (jeji zahrady a architektura je jiste vsem znama), blizko je pak napr. Holesov se zameckym parkem, zidovskym hrbitovem atd.
b) "Provarena" oblast Palavy, Lednicko-Valtickeho arealu, Pohansko, Mikulov, Valtice, Nove mlyny atd.
Jinak jeste obecne ke srazum. Myslim, ze se jedna o velice prijemne straveny cas, lze poznat nove lidi s podobnopu uchylkou (mam na mysli foceni, ne napr. svlekani na verejnosti ), vyzkouset novou foto techniku, divat se na svet ocima jinych fotografu, objevit zajimava mista v CR. Nikdo se nemusi bat zucastnit, naopak, nove tvare jsou vitany, navic kdo jednou okusi Pentax sraz, priste uz neodola (horsi jak cokolada nebo pivo )... ale dost agitace, jen jsem chtel rici, ze srazu neni nikdy dost a clovek by si mel zivot uzivat a jak jinak nez skrze hledacek.
Pokud se uchyti napad s nezavaznym seznamem pripadnych zajemcu o unorovy sraz, tak:
1. jasanek
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
-
- Pokročilý uživatel
Jasanek: Lokality o kterých píšeš mám "za humnama", ale osobně si myslím, že vhodná doba pro tato místa právě minula. Obávám se, že ani nádherná Podzámecká zahrada, ani Květná zahrada v Kroměříži neuchvátí návštěvníky v únoru, o Buchlovských kopcích nemluvě...Že tam je nádherně, o tom není pochyb, ale fakt si myslím , že v únoru ne. Když už v únoru a na Moravě, tak si domluvit někde na Slovácku domácí zabíjačku, aby bylo co fotit a čím se jistit proti případné nepřízni počasí. Jinak Česko-saské švýcarsko jsem projel v loňském roce o dovolené, tak nevím, jestli jel. Jinak jako skvělou základnu pro pobyt bych vám poradil obec Mikulášovice, kde je výborná hospoda s ubytováním a kolem spousta penzionků... Do Německa kousek,
Budyšín 35 km, kousek vedle Zhořelec atd.
Budyšín 35 km, kousek vedle Zhořelec atd.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu