Fill-in u Sigma 530 Super

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 03 lis 2009, 00:25

Já jsem vybíral blesk podle použitelnosti, proto mám AF360. Míval jsem velkou silnou cihlu od Metze, ale stejně jsem jí kvůli váze nechával doma a vadilo mi na ní nepraktické ovládání.
Pentax blesky mají všechno ovládání na přímo, žádné menu, všechno je ihned k dispozici. Kvalita použitých plastů a konstrukce na té AF360 je nejen lepší než na Metz48 (který má přítelkyně a byl dvakrát v reklamaci) ale i než u srovnatelných blesků Canon.
Když chtěl kamarád poradit levný blesk, šli jsme spolu ke Škodovi vyzkoušet Sigmu 500. První nefungovala, druhá také ne. Navíc to oproti Pentax blesku vypadalo jako vyrobené doma na koleni. Takže už má taky AF360.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bukic » 03 lis 2009, 10:06

Ta sigma 500 je ako by si skusal starsi model pentax blesku. K10 a dalej, nevedia ovladat tieto blesky.
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 03 lis 2009, 11:33

Byl to samozrejme DG blesk, cili mel poporovat P-TTL. Kdyz rikam nefungoval, tak tim myslim, ze nefungoval. Sigma je co do kvality blesku skoro na urovni Dorr a podobnych.

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 03 lis 2009, 13:05

Bukic píše:Nepovazoval som za nutne rozpisovat do posledneho detailu kedy som si poprve vsimol, ze nie vsetky blesky osvetluju rovnako,...
Myslim, ze miky_lbc celkem presne a vystizne napsal ja blesk muze ovlivnit barevnost fotky. Ja bych blesk urcite nevybiral podle fotek na flikru, podle toho jaky tam maji barvicky. Cim a jak dotycny vyrovnaval bilou, jak mel zkalibrovany monitor, jaky byly v miste foceni barevny podminky (steny, dalsi svetla apod.) a co s tim pak provadel v monitoru.
Takze jestli vliv blesku na barvy je radove v jednotkach procent, tak ostatni vlivy na barvu mohou byt v desitkach i stovkach procent :-)
A prave ty ostatni, mnohem dulezitejsi vlivy na barvu fotky nezjistis.
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“