Vyber objektivu- Sigma 17-70mm foto
Moderátor: Moderátoři
Vyber objektivu- Sigma 17-70mm foto
Tak dneska jsem navstivil servis v praze ohledne odstraneni debug mode a upraveni FF na setaku. Byl sem tam spis jen kvuli tomu debug mode... a k tomu setaku mi pan rekl ze nema smysl to za 600,- serizovat... tak sem mu rekl ze mam v planu koupit tu sigmu 17-70mm a on mi na to povidal ze at se ji neopovazuju kupovat..ze s K20D nejsou vubec kamaradi a ze tam v posledni dobe byli 3 lidi s timhle objektivem...
Tak sem si rekl ze si teda priplatim treba 2tisice a koupim neco lepsiho.
Tak se rozhoduju mezi
TAMRON AF SP 28-75mm F/2.8 - 9300,-
a
TAMRON AF SP 17-50MM F/2.8 - 9900,-
Hlavnim pozadavkem bylo aby byl objektiv svetelny a v tomhle rozsahu jakstaks. Co jsem nasel tady na foru tak tu 17-50mm ste v cervenci poslali v nakym topicu docela do kytek..tak nevim.
Poradte neco:) Diky
Tak sem si rekl ze si teda priplatim treba 2tisice a koupim neco lepsiho.
Tak se rozhoduju mezi
TAMRON AF SP 28-75mm F/2.8 - 9300,-
a
TAMRON AF SP 17-50MM F/2.8 - 9900,-
Hlavnim pozadavkem bylo aby byl objektiv svetelny a v tomhle rozsahu jakstaks. Co jsem nasel tady na foru tak tu 17-50mm ste v cervenci poslali v nakym topicu docela do kytek..tak nevim.
Poradte neco:) Diky
Naposledy upravil(a) Markusss dne 04 lis 2009, 19:56, celkem upraveno 1 x.
no nevim no! ja bych radsi koupil 16-45/4 od pentaxu. 
http://www.fotoaparat.cz/images/0245/024520_full.jpg clona 2,8
Tamron 17-50

http://www.fotoaparat.cz/images/0245/024520_full.jpg clona 2,8
Tamron 17-50
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Osobně jsem si svého času nemohl Tamrona 17-50 vynachválit. Kdybych nepřešel plně na pevná skla, tak by asi bajonet moc neopouštěl. Sice je poněkud větší a sluneční clona je dosti laciná, ale ostrý a kontrastní je na zoom velice. Jinak ta fotka mi nepřijde moc reprezentativní, fotit 2.8 takovou "krajinku" neukazuje na to, co ten objektiv umí, ale spíš co neumí a přitom by ho takhle soudná osoba nepoužila. Jinak jako většina zoomů je na extrémních koncích svého rozsahu trochu měkčí, ale jinak si na něj nelze stěžovat.
Co se týče Pentaxu 16-45, to je velice dobrý objektiv, ale co jsem se tak na fórech rozhlížel, jeho jedinou výhodou proti seťáku jsou dva mm na širokém konci a trochu lepší světelnost, jenže kvalitou fotek je to při mírném přiclonění tak nějak nastejno, to už za to nestojí.
Jinak v tom samém servisu, jako bylo zmiňováno si ten pán dosti chválil Pentax 17-70.
Co se týče Pentaxu 16-45, to je velice dobrý objektiv, ale co jsem se tak na fórech rozhlížel, jeho jedinou výhodou proti seťáku jsou dva mm na širokém konci a trochu lepší světelnost, jenže kvalitou fotek je to při mírném přiclonění tak nějak nastejno, to už za to nestojí.
Jinak v tom samém servisu, jako bylo zmiňováno si ten pán dosti chválil Pentax 17-70.
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších
Záleží, co chceš fotit.... 27-75/2,8 je luxusní sklo. Trochu pomaleji ostří, ale obraz je špička. A pokud Pentax přejde nakonec k FF, neostrouháš... dokonce tohle sklo prodává i Sony pod SAL 27-75 na své FF mašiny.
Ale záleží co chceš... jestli z toho chceš uni sklo, tak pod 27 musíš mít ještě něco. Já tam mam 17-35, pevnou 14mm a ještě rybinu. Jako základní sklo je to na APS-C už hodně dlouhé...
EDIT: samozřejmě jsem myslel 28 -75 :o)
Ale záleží co chceš... jestli z toho chceš uni sklo, tak pod 27 musíš mít ještě něco. Já tam mam 17-35, pevnou 14mm a ještě rybinu. Jako základní sklo je to na APS-C už hodně dlouhé...
EDIT: samozřejmě jsem myslel 28 -75 :o)
Naposledy upravil(a) miky_lbc dne 02 lis 2009, 20:56, celkem upraveno 1 x.
Re: Vyber objektivu pomóóc
mal som len tu sigmu na K20D vyse roka a nezdalo sa mi, ze by neboli kamarati - skor naopak...Markusss píše:tak sem mu rekl ze mam v planu koupit tu sigmu 17-70mm a on mi na to povidal ze at se ji neopovazuju kupovat..ze s K20D nejsou vubec kamaradi...

chlapik, ktory ju odo mna zobral sa stazoval, ze na jeho K10D ma FF/BF a dal si to nastelovat
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple

http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
No já si myslim, že rozhodovat se mezi Sigmou 17 - 70 a Tamronem 28-75 moc rozumné naopak neni :-).Markusss píše:No vypada to ze si koupim ve VKFOTO tu sigmu a necham si ji na vyzkouseni, a kdyz bude blba tak ji vratim zpatky.
Ale budu si pripadat jak blbec kdyz si budu brat na dobirku z obchodu kterej mam 10minut pesky od baraku...
Kdyz bude spatna, tak vezmu toho tamrona 28-75mm asi.
To je rozumny ne?
Pochopil bych, kdyby jsi se rozhodoval mezi S 17-70 a T 17-50. Pochopil bych, kdyby jsi se rozhodoval mezi S 17-70 a T17-35 a T28-75. Ale Ty sozhoduješ mezi hodně odlišnejma sklama.
Spíš by jsi měl asi nejdříve zapřemýšlet, jaký rozsah by se Ti opravdu hodil... zůstal bych na seťákách tak dlouho, než v tom budeš mít jasno.
Tamron 17-50 jsem si osahával a je to slušný základní zoom, ten 28-75 je bezva na portréty a nádherně ostrý na cropu. Na FF jsem ho osobně nezkoušel, ale prý je to bída.
Pokud nutně nepotřebuješ f2,8 tak Px 16-45 je výborný sklo, fotky co jsem s ním udělal se mi moc líbily. Za tu cenu co se dá koupit je neskutečnej.
Sigmu 17-70 jsem zkoušel jen na Canonu, tak nevím, já bych s ním na Pentaxu fotit nemoh, když má obrácený ovládání.
Pokud nutně nepotřebuješ f2,8 tak Px 16-45 je výborný sklo, fotky co jsem s ním udělal se mi moc líbily. Za tu cenu co se dá koupit je neskutečnej.
Sigmu 17-70 jsem zkoušel jen na Canonu, tak nevím, já bych s ním na Pentaxu fotit nemoh, když má obrácený ovládání.
-
- V.I.P člen
No objednal sem vcera tu Sigmu, a kdyz se potvrdi co rikal pan v servisu + nektery dohady lidi tady tak ho pujdu zase vratit. A koupim toho tamrona asi.
S tim PX 16-45mm na eBay - nikdy nekoupim objektiv ze zahranici bez uctenky. Takze eBay je dead pro me..
I kdyz toho pentaxe sem videl za 320$ novej. Jenze to bylo zrovna v dobe kdy sem na nej cetl jen osklivy recenze...
zejtra sem nahazim naky testovaci fotky z ty sigmy a poprosim o zhodnoceni oproti treba tomu pentaxu atak.
S tim PX 16-45mm na eBay - nikdy nekoupim objektiv ze zahranici bez uctenky. Takze eBay je dead pro me..
I kdyz toho pentaxe sem videl za 320$ novej. Jenze to bylo zrovna v dobe kdy sem na nej cetl jen osklivy recenze...
zejtra sem nahazim naky testovaci fotky z ty sigmy a poprosim o zhodnoceni oproti treba tomu pentaxu atak.
Já jsem ale nenarážel na optickou kvalitu... ale na rozsah. 28-+ je prostě něco úplně jiného než 17+.
Jestli 28-75 plánuješ jako základní sklo, je to prostě moc dlouhé...
Co se týká jeho FF použitelnosti... já naopak slyšel, že to je nejlevnější FF opravdu použitelné sklo, v tomhle rozsahu.
Něco o tom vypovídá i fakt, že ho rebrandovalo Sony a prodává ho jako FF SAL 28-75 k FF A850. A docela těch 24 MPX prej zvládá bez zadejchání...
Ale to už by byla jiná debata...
Jestli 28-75 plánuješ jako základní sklo, je to prostě moc dlouhé...
Co se týká jeho FF použitelnosti... já naopak slyšel, že to je nejlevnější FF opravdu použitelné sklo, v tomhle rozsahu.
Něco o tom vypovídá i fakt, že ho rebrandovalo Sony a prodává ho jako FF SAL 28-75 k FF A850. A docela těch 24 MPX prej zvládá bez zadejchání...
Ale to už by byla jiná debata...
Ja sigmu 17-70 mel a jak jsem psal.. Myslim ze byla vyborna. Zalezi jak trefis..
Vcera jsem na digiforu slysel vykladat si dva chlapky a ten jeden povidal druhemu, ze svou Sigmu 105mm macro by neprodal ani za 20 000,- Trefil proste vyborny kus a ani L skla co ma se na ni nechytaj...
Vcera jsem na digiforu slysel vykladat si dva chlapky a ten jeden povidal druhemu, ze svou Sigmu 105mm macro by neprodal ani za 20 000,- Trefil proste vyborny kus a ani L skla co ma se na ni nechytaj...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM