SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO
Zdravím, mám nově Pentax K100D Super a chci vyměnit setovej objektiv za něco kvalitnějšího v podobným rozsahu. Zatím jsem rozhodnut pro SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO, dá se pořídit kolem 13.000,-, cenově výš už ani jít nechci. Máte někdo s tímto objektivem zkušenosti, případně víte o zajímavšjším objektivu za podobný peníze? Zatím jsem viděl jen fotky z testů na netu, ale nebylo uvedeno na jakým těle byl použit. Díky za info.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
V testech tohle sklo nedopadá ani zdaleka tak dobře, jak by člověk u objektivu téhle kategorie (konstantní f/2.8 ) čekal a třeba Tamron 17-50 vychází lépe a dokonce při nižší ceně. Bohužel se nedělá s bajonetem Pentax
.
Pokud není nepřekonatelnou překážkou o 1 EV nižší světelnost, preferoval bych Pentax SMC-DA 16-45/4 ED AL. Dá se pořídit i pod 10 000. Škoda, že nový SMC-DA* 16-50/2.8 ED AL (IF) SDM stojí 2× tolik
.

Pokud není nepřekonatelnou překážkou o 1 EV nižší světelnost, preferoval bych Pentax SMC-DA 16-45/4 ED AL. Dá se pořídit i pod 10 000. Škoda, že nový SMC-DA* 16-50/2.8 ED AL (IF) SDM stojí 2× tolik

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
RE
Právě že světelnost je hodně důležitá, protože fotím hodně objekty, který jsou v pohybu a ne vždy je dostatečný světlo. Ten dražší Pentax by sice lepší byl, ale cena kolem 20kkč už je dost nad mou hranici. Fotky z tý Sigmy vypadají na některých snímcích hodně pěkně, co se týče ostrosti apod., ale tam byl použit na Nikonu D200, který je zas jinde, než moje K100D S. 

Re: SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO
Ty Sigmy bych se nebál, jsou na něj kladné recenze, pokud takový objektiv potřebuješ, tak v tuto chvíli nemáš jinou volbu (v dané cenové kategorii). V přímém porovnání je sice takový Tamron 17-50 f2,8 drobátko lepší, ale není známo kdy bude pro P.Marek25 píše:Zdravím, mám nově Pentax K100D Super a chci vyměnit setovej objektiv za něco kvalitnějšího v podobným rozsahu. Zatím jsem rozhodnut pro SIGMA 18-50mm F2.8 EX DC MACRO, dá se pořídit kolem 13.000,-, cenově výš už ani jít nechci. Máte někdo s tímto objektivem zkušenosti, případně víte o zajímavšjším objektivu za podobný peníze? Zatím jsem viděl jen fotky z testů na netu, ale nebylo uvedeno na jakým těle byl použit. Díky za info.
Vážnější výtku, kterou jsem k tomu sklu zaregistroval je náchylnost na protisvětlo, ale třeba takový nový Pentax 16-50 f2,8 má prý stejný problém.
Koukni sem na recenzi:
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses ... /index.htm
Jinak by možná stál za úvahu ještě objektiv Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5, má o něco univerzálnější rozsah, ale i o něco horší světelnost na delší konci.
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses ... /index.htm
Pentax K10D
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dostal som vysvetlenie od skúsených fotografov, že je rozdiel medzi starou Sigmou 18-50/2,8 EX (to sú tie nedobré testy) a novou Sigmou 18-50/2,8 EX MACRO. Tiež mám o tento objektív záujem, tak hľadám. Videl som iba canonácky test so Sigmou a Tanronom: http://www.wlcastleman.com/equip/review ... /index.htm
Ak už máš ten objektív, tak niečo dopíš.
Ak už máš ten objektív, tak niečo dopíš.
Re: RE
Otázka zní Kde jinde?Marek25 píše:Právě že světelnost je hodně důležitá, protože fotím hodně objekty, který jsou v pohybu a ne vždy je dostatečný světlo. Ten dražší Pentax by sice lepší byl, ale cena kolem 20kkč už je dost nad mou hranici. Fotky z tý Sigmy vypadají na některých snímcích hodně pěkně, co se týče ostrosti apod., ale tam byl použit na Nikonu D200, který je zas jinde, než moje K100D S.

K100D Super.....