Digiobchod.cz

Poraďme se kde nakupovat.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Digiobchod.cz

Příspěvek od uray » 12 říj 2009, 15:52

Nemilá zkušenost (ze soboty) se mi stala při nákupu FA 35mm f/2.

Objednal jsem zboží, dostal potvrzení mailem (rezervace na prodejně) dvakrát tel. potvrdil a v sobotu jsem se vydal do Prahy pro nové sklo... plný nadšení.

Na prodejně sem objektiv vyzkoušel, vše bylo OK, a když sem chtěl zaplatit 9,600,-kč (na objednávce a i na rezervaci) tak prodavač odešel na 5 min "dozadu" na poradu s kolegou a když se vrátil, řekl, že ten objektiv může sehnat tak za 18,000 kč.

Holohlavého prodavače sem po pár chvílích hádání poslal do pr*ele a zabouch dveře... už se k nim nikdy nevrátím.

Stalo se to v prdodejně AARON (asi mají nový web. obchod digiobchod.cz) v Praze - Ječná 32

teď mají "aktuální" cenu 19.190,-kč

dobré světlo a lepší prodejce

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 12 říj 2009, 16:09

No to muselo asi dost "boliet". Dobre vediet, ze su aj taki. Vdaka za info. SOm si skukol tie ich ceny a su vskutku neskutocne. Vyzera to skor ako "pracka" nez poctivy obchod :(
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 12 říj 2009, 16:39

Jestliže máš od nich potvrzenou cenu na objednáce, nenech se odbýt. Jsou popovinni ti objektiv prodat za cenu na objednávce, vše ostatní je jejich problém. A když se budou cukat, klidně to žeň přes ČOIku, v tomhle nemůžeš prohrát.

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 12 říj 2009, 17:51

ammiga píše:Jestliže máš od nich potvrzenou cenu na objednáce, nenech se odbýt. Jsou popovinni ti objektiv prodat za cenu na objednávce, vše ostatní je jejich problém. A když se budou cukat, klidně to žeň přes ČOIku, v tomhle nemůžeš prohrát.
To je pravda, tedy pokud nemají vysloveně napsáno v obchodních podmínkách, že cena při rezervaci není závazná, ale pokud ti vystaví fakturu (v podstatě by měla stačit objednávka), cenu musí dodržet, nebo ti při přeplatku vrátit peníze navíc. V tomto je největší strašák Úřad na ochranu spotřebitele, ČOI jen kontroluje a dává pokutu, ale nepomůže ti, ten úřad je zdarma, ale jen ve větších městech a nemá zrovna non-stop. A nebo pak advokáta, to je tutovka a když tě bude stát třeba 15000,- furt na tom vyděláš.

Toto je pěkná vyje*ávka.
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 12 říj 2009, 22:06

Je naprosto jasné, že jej měli nakoupený ještě před zdražením. A ta cena 9600,- už obsahovala pěknou marži, protože před zdražením šel koupit za cenu kolem 8000,-.
Prostě nemohli unést myšlenku, že by si přišli na tak "málo", když teď je nákupní o tolik vyšší.
Jsou to pěkné děfky, a právě kvůli takovým lidem vznikají "vtipy" o pražácích.
Patřilo by jim jít k soudu, prohrát, prodat ti to za 9600,- a ještě zaplatit co možná nejdražšího právníka a všechny soudní výlohy.

Omluva za trochu emocí. Proti ostatním lidem z Prahy nic nemám, viz proběhnuté srazy.
Hezký večer.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 13 říj 2009, 00:42

Osobne take tohle "chovani" nechapu. Bud to je opravdu nenazranost, nebo proste nekdo udelal 'chybu' a neobjednal co mel a pak uz to slo koupit jen mnohem draz. V kazdem pripade by mel mit nekdo ve firme koule na to priznat chybu, zatnout zuby a proste vyresit vse tak, aby byl spokojeny zakaznik. Pochybuji, ze to je forma viralni reklamy a navic je to nazorny priklad toho, ze jednoho nespokojeneho zakaznika nevyvazi ani padesat spokojenych, z hlediska povesti spolecnosti.

Mne osobne tohle staci jako dukladne varovani v tom, abych si o tyhle chachary ani neoprel kolo .. Posli jim klidne odkaz na tuto diskuzi, pokud nemaji IQ ve vysi venkovni teploty, treba pochopi ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 13 říj 2009, 08:09

ByWondra píše:
ammiga píše:Jestliže máš od nich potvrzenou cenu na objednáce, nenech se odbýt. Jsou popovinni ti objektiv prodat za cenu na objednávce, vše ostatní je jejich problém. A když se budou cukat, klidně to žeň přes ČOIku, v tomhle nemůžeš prohrát.
To je pravda, tedy pokud nemají vysloveně napsáno v obchodních podmínkách, že cena při rezervaci není závazná, ale pokud ti vystaví fakturu (v podstatě by měla stačit objednávka), cenu musí dodržet, nebo ti při přeplatku vrátit peníze navíc. V tomto je největší strašák Úřad na ochranu spotřebitele, ČOI jen kontroluje a dává pokutu, ale nepomůže ti, ten úřad je zdarma, ale jen ve větších městech a nemá zrovna non-stop. A nebo pak advokáta, to je tutovka a když tě bude stát třeba 15000,- furt na tom vyděláš.

Toto je pěkná vyje*ávka.
s ČOI mám zkušenosti - neřeší ale spory... na to je SOS ... sdružení na ochranu spotřebitele (oficiálně se nejmenují úřad...). Chystám se tam kvůli jiné věci - pomůžou vám sepsat i nějaké dokumenty (zdarma), e-maily zdarma. Ale platit za právníky se mi nechce, i když znám pár "slušných lidí" mezi nimi, myslím si, že obecně to jsou... no za prachy. A navíc čas radši věnuju focení.... :)

Musel jsem si spravit náladu, investoval jsem do stativu (bazar) Gitzo + Cullmann hlava... a sem velmi spokojený.

Odpovědět

Zpět na „Internetové obchody, bazary a zkušenosti“