K7 - prve dojmy
Moderátor: Moderátoři
Ja jsem si vybral K10D, protoze ostrila lip nez Nikon D80 a pokud pominu horsi AF-C tak se docela dobre srovnava s EOS 30D moji pritelkyne. Kdyz ma nekdo fakt spatny ostreni tak nad tim nema mavnout rukou s tim, se je to "jen Pentax". Pentax ma dobry AF, ktery staci ve vetsine situaci a me s dobrym objekivem chyta i za sera.
Hm vychazim z toho ze s K10D fungoval AF rekl bych znatelne lepe...
Naopak telo s jinym objektivem ostri normalne. Leda by byl problem v kombinaci...
Nicmene jen se spatnym pocitem do servisu prijit nemuzu. Vyzkousel by ze objektiv ostri, maximalne by zkontroloval FF/BF a tim by to uzavrel. Myslim ze rychlost by moc neresil...
Naopak telo s jinym objektivem ostri normalne. Leda by byl problem v kombinaci...
Nicmene jen se spatnym pocitem do servisu prijit nemuzu. Vyzkousel by ze objektiv ostri, maximalne by zkontroloval FF/BF a tim by to uzavrel. Myslim ze rychlost by moc neresil...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Takze dneska dalsi zkousky K-7. AF pri rychlejsi akci velmi slusne. Co me ale trosku neda spat je, ze kdyz jsem nasadil blesk (metz 58 af-1 digital) tak se fps zpomalilo tak na 3sn/sec .. blesk jsem nemel zapnuty pouze nasazeny .. nema nekdo z majitelu K-7 s timhle zkusenost proc dojde ke zpomaleni? Zda se mi, ze to blbne ve vice situacich .. napr. jsem nastavil na manual f9, cas 1/4000 a melo by to slehat bez ohledu na parametry 5.2 fps a ono zase ne .. nemam zapnute zadne veci jako korekce ca, apod.. proste vsechny funkce navic vyple ... s tim bleskem mi to hlava nebere .. pokud to takhle bude delat porad, tak to je pekne na hovno .. pokud se nkede neco nastavuje tak me nakopnete
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
+Zelený a jiný světla fakt nesnáším. Nedovedu si přestavit jak fotím reportáž a šajnuju zeleným světlem někomu do tváře. Leda tak možná Paroubkouvi aby měl pocit, že přiletěli marťani......Wink)kolouch píše:Abych pridal par zkusenosti
- Zelene svetlo, ktere sviti pri horsich svetelnych podminkach je v podstate k nicemu, pze pri pouziti Da* 16-50 ci 70-200 s nasazenou slunecni clonou to sviti akorat tak na tu slunecni clonu ....
- Prepinac af.s, af.c, mf je stejny "sunt" jako na k10d, asi pouzivaji porad stejny mechanismus, ale pri prepinani clovek ceka kdy mu to upadne, navic polohy prepinace nejsou vubec jasne, ma to nejakou vuli ..
- u vsech pentaxu vcetne k-7 mi chybi nejaky crop raw, myslim ze to maji canony (pokud se nepletu) tj. moznost treba snizit rozliseni na 10Mpix s vystupem do RAW - hodi se napr. pro reportaze, pripadne pro veci, ktere vim, ze budou publikovane jen na webu, setri to mistem apod
+ video jsem zatim zkousel jen chvilicku v pomeru 16:9 a vysledek se mi moc libil
+ beep pri zaostreni je hlasitejsi, coz me treba hodne vyhovuje, kolikrat pri rychlejsi akci nestiham cist informace v hledacku a pipnuti u k10d bylo takove jak od kurete, kdyz byl trosku kraval kolem, neslo to slyset
celkovy dojem je vyrazne plus, pro me je to od pentaxu prvni hodne pouzitelna digitalni zrcadlovka, kde se nebojim vysledku pri foceni koncertu, reportazi apod za horsiho osvetleni .. proste pro pentaxaky je to velky skok, pri srovnani s konkurenci nevim
+ Prepinac af.s, af.c, mf je . prosím tě jak často tuhle věc při focení používáš?
+ crop raw- tohle fakt netuším k čemu je dobré. .......snížiš rozlišení na 10mb a ušetříš 2mb na kartě? To je o ničem....
+ beep pri zaostreni- další věc kterou nesnáším. Několikrát jsem to zažil při focení v kostele. Fakt děsný. K čemu to vlastně je? CO s tou informací uděláš? Začneš ostřit rychleji...nebo budeš přepínat mezi af.s, af.c, mf...Wink)
+ video- pouštěl jsem si ho v HD kvalitě na TV s úhlopříčkou 117 a je to fakt bomba!!!
www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner
K7-
K 10D už je moje druhá kamera
Nikon je moje 3 kamera
www.pkleiner.com
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
- beep, to je to nejlepší co na PX je, ne joke. Ja se taky na to hodně spoléhám, jednou jsem si to dal off, a byl jsem z toho uplně mimo, nevěděl jsem kdy už má zaostřeno, fakt des.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
To je první co na nové kameře hledám. Kde se to pípání a jiné blbé zvuky dají vypnout.
To přece vidíš a taky slyšíš tedy pokud neostříš mauálně, jestli je zaostřeno. Mě to fakt rozčiluje a vytrhává od focení...
To přece vidíš a taky slyšíš tedy pokud neostříš mauálně, jestli je zaostřeno. Mě to fakt rozčiluje a vytrhává od focení...
www.pkleiner.com
K7-
K 10D už je moje druhá kamera
Nikon je moje 3 kamera
www.pkleiner.com
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
co na to říct, jsem na to zvyklej.
S tím se nic nenadělá... je to můj style
EDIT: Jinak pěkné foto
S tím se nic nenadělá... je to můj style
EDIT: Jinak pěkné foto
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
Moje první dojmy po pěti dnech používání K7 jsou jen a jen dobré. Sice si musím ještě zvykat na všechny možnosti foťáku, ale jde to celkem rychle. Tím že nemám žádnou zkušenost s digi zrcadlovkou, mi všechno přijde úžasně rychlé. O tom, že autofocus bude stíhat třeba racka za letu se mi s kompaktem ani nesnilo. Zpracování foťáku je perfektní a ergonomie jak by smet. I sigma na mě udělala dobrý dojem...
Na hlubší hodnocení si netroufám. Jednak nejsem žádný zkušený fotograf a jednak jsem fotil jen na dovolený, kde jsem neměl na focení klid a čas. To je tak někam jet s někým kdo nefotí.
Na hlubší hodnocení si netroufám. Jednak nejsem žádný zkušený fotograf a jednak jsem fotil jen na dovolený, kde jsem neměl na focení klid a čas. To je tak někam jet s někým kdo nefotí.
Pentax KP, K-7
CZJ 75/1.5, CZJ 58/2, SMC PENTAX-DFA MACRO 1:2.8 100mm WR, HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited, SMC PENTAX-DA 1:2.8 35mm Macro Limited, SMC PENTAX 1:1.2 50mm
Berlebach Report 8023
-
- Významný člen
Pořád jsem to nechtěl zakřiknout, když přece jsem došel k tomu, že upgrade z K20 nemá smysl... až jsem K7 chvíli držel v ruce - a byl jsem v tom Už je doma celé dva dny.
Především - možná, že už mi to nepálí tak rychle, ale je dost věcí, které se liší, teda ne to, že jsou lepší (rychlejší, nižší, apod.), ale i prostě jinak. Takže začínám znovu. A to nemluvím o videu - první pokus dopadl katastrofálně a přinutil mne prostudovat manuál a hlavně tahle dvě fóra (PFS.eu a PF.com). Pokorně přiznám, že zkušenosti z mojí Panasonic VHSC jsou mi naprd...
Ale je to radost! (Na stará kolena )
Především - možná, že už mi to nepálí tak rychle, ale je dost věcí, které se liší, teda ne to, že jsou lepší (rychlejší, nižší, apod.), ale i prostě jinak. Takže začínám znovu. A to nemluvím o videu - první pokus dopadl katastrofálně a přinutil mne prostudovat manuál a hlavně tahle dvě fóra (PFS.eu a PF.com). Pokorně přiznám, že zkušenosti z mojí Panasonic VHSC jsou mi naprd...
Ale je to radost! (Na stará kolena )
Pavel
Já udělal stejnou chybu jako Pavel41. V Ostravě na setkání fotografů jsem si ošahal všechny vystavované DSLR, ale to jak mne chytla K7, to se nedá popsat. Užasný pocit ho držet a to mám i po roce a půl K20D jak novou.
Tak vám všem Ká sedmimičkářům závidím, nebo spíš gratuluji...
Tak vám všem Ká sedmimičkářům závidím, nebo spíš gratuluji...
Čekatel na K-3, DA35/2,8ltd., A50/1,7