Ekvivalent ke K20D
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
uz taky mlcim, pac to by se zarucene zvrhlo....miky_lbc píše:smích.... díky za upozornění. Jj, koukám... čajíčekypres.bass píše:miky_lbc: zkus se podívat na ty linky co má cunesk8 v podpisu a pochopíš že ses zapletl s něčím protí čemu je kocáb čajíček
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Já teda nevim... ale kvalita zvuku u videa ze zrcadlovky je stejně asi to poslední, co bych u videa na zrcadlovce hodnotil. Nevim jak ostatní, ale pro mě osobně by byla zrcadlovka spíše příležitost na něco kreativního. Domácí záběry si raději udělám kamerou s pevným diskem. Mikrofon je asi dobré, že tam alespoň nějakej je... ale extrení by mě fakt nenapadlo připojovat ).elho_cid píše:Takže K-7. Video z D5000 nebo 500D nemusí být špatný, ale nemají konektor na mikrofon, takže to použitelnost je tím limitovaná.
Normální DV videokamery mají slušný mikrofon, ale zrcadlovky to mají jako doplňkovou funkci a zvuk tam bude jako když máš video z kompaktu nebo mobilu.
Nicméně trochu OT ... kvalitu videa na D5000 ani 500D neznám.
Jen tak mimochodem... právě jsem pomáhal kamarádovi vybírat foťák.
Tak jsme teď seděli u alfy a probírali a probírali... a když jsme všechno hodili na papír (tělo + skla ekv rozsahů dle jeho požadavků). Zůstal nám jako kandidát Pentax K7 a Canon 5DII.
A finanční rozdíl byl zhruba 1.600,- Kč (Pentax byl levnější).
Z čehož mi tak-nějak vylejzá, že ať si skalní "zastávači" říkají co chtějí, pokud srovnáváme K7 + ekvivalentní značková skla k němu s konkurencí, je to prostě mimo mísu.
Sám jsem nečekal, že ten rozdíl bude tak malej... až bude chvilka, možná to rozepíšu do samostatného vlákna.
Tak jsme teď seděli u alfy a probírali a probírali... a když jsme všechno hodili na papír (tělo + skla ekv rozsahů dle jeho požadavků). Zůstal nám jako kandidát Pentax K7 a Canon 5DII.
Z čehož mi tak-nějak vylejzá, že ať si skalní "zastávači" říkají co chtějí, pokud srovnáváme K7 + ekvivalentní značková skla k němu s konkurencí, je to prostě mimo mísu.
Sám jsem nečekal, že ten rozdíl bude tak malej... až bude chvilka, možná to rozepíšu do samostatného vlákna.
Podobných srovnáni jsem už pár viděl a je to na prd. Nedá se normálně srovnat 1:1, protože výrobci nechtějí jít čelem proti sobě se stejnou nabídkou, ale všichni se snaží nabídnout něco jiného než má konkurence.miky_lbc píše:Jen tak mimochodem... právě jsem pomáhal kamarádovi vybírat foťák.
Canon má vynikající objektivy, některé za parádní ceny, ale dost ztrácí na kvalitě ne-L objektivů a spolehlivosti AF (jak se kamarád natrápil s EF85/1,8). Taky těla nejsou tak vybavená (i když ta nejdůležitější výbava - obrazový snímač - je na 5DII bezkonkurenční).