Pentax K-X specifikace
Moderátor: Moderátoři
Koupil jsem si K-m, a později k němu 50-300, pak 17-70 a ještě mám v plánu širokáč. Řekl bych, že se nedá takto zobecňovat. Na těle mi tolik nezáleží, možná mám menšinový názor, ale nebál bych se, že by tento zákaznický segment nezajistil vůbec žádné zázemí pro příjmy do budoucna.elho_cid píše:Myslím, že K-x vytvoří arzenál lidí, kteří nemají ambice kupovat další objektivy, příslušenství, lepší foťák a fotit. Spíš se bojím, aby nevytvořil arzenál lidí nasraných na Pentax.
Podle mě větší chuť na upgrade je u lidí, co si koupili nějaký K200D, protože to jsou typicky ambicióznější kreativní fotografové, kteří jen nechtějí za tělo dávat 30000.
Stejné je to třeba u aut... jaké jste měli své první a jaké máte dnes?;)
-
- V.I.P člen
Nedá sa porovnávať auto s fotoBiG FooT píše:Koupil jsem si K-m, a později k němu 50-300, pak 17-70 a ještě mám v plánu širokáč. Řekl bych, že se nedá takto zobecňovat. Na těle mi tolik nezáleží, možná mám menšinový názor, ale nebál bych se, že by tento zákaznický segment nezajistil vůbec žádné zázemí pro příjmy do budoucna.elho_cid píše:Myslím, že K-x vytvoří arzenál lidí, kteří nemají ambice kupovat další objektivy, příslušenství, lepší foťák a fotit. Spíš se bojím, aby nevytvořil arzenál lidí nasraných na Pentax.
Podle mě větší chuť na upgrade je u lidí, co si koupili nějaký K200D, protože to jsou typicky ambicióznější kreativní fotografové, kteří jen nechtějí za tělo dávat 30000.
Stejné je to třeba u aut... jaké jste měli své první a jaké máte dnes?;)
Auto kupuješ celé, ale foto je tvorene z viacerých dielov , kde jeden diel vieš nahradiť ako lepším tak aj horším... Ak už zainvestuješ veľa peňazí do jedného systému, ťažšie sa Ti prechádza na iný, ale ni je to nemožné
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
Já bych to tak černě neviděl,po čase člověk chce víc než má a začne se poohlížet po něčem lepším a vybavenějším.A část těch nas*anejch,co nebudou spokojený s foťákem třeba přejde k C nebo N a po čase zjistí že to není přístrojem ale elementem mezi foťákem a zemí.elho_cid píše:Myslím, že K-x vytvoří arzenál lidí, kteří nemají ambice kupovat další objektivy, příslušenství, lepší foťák a fotit. Spíš se bojím, aby nevytvořil arzenál lidí nasraných na Pentax.
... Pavle a neprotiřečíš si náhodou trochu?pavel_m píše:Já bych to tak černě neviděl,po čase člověk chce víc než má a začne se poohlížet po něčem lepším a vybavenějším.A část těch nas*anejch,co nebudou spokojený s foťákem třeba přejde k C nebo N a po čase zjistí že to není přístrojem ale elementem mezi foťákem a zemí.elho_cid píše:Myslím, že K-x vytvoří arzenál lidí, kteří nemají ambice kupovat další objektivy, příslušenství, lepší foťák a fotit. Spíš se bojím, aby nevytvořil arzenál lidí nasraných na Pentax.
no když to po sobě čtu..tak máš pravdu,moc jsem původní myšlenku zestručnilmiky_lbc píše:... Pavle a neprotiřečíš si náhodou trochu?pavel_m píše:Já bych to tak černě neviděl,po čase člověk chce víc než má a začne se poohlížet po něčem lepším a vybavenějším.A část těch nas*anejch,co nebudou spokojený s foťákem třeba přejde k C nebo N a po čase zjistí že to není přístrojem ale elementem mezi foťákem a zemí.elho_cid píše:Myslím, že K-x vytvoří arzenál lidí, kteří nemají ambice kupovat další objektivy, příslušenství, lepší foťák a fotit. Spíš se bojím, aby nevytvořil arzenál lidí nasraných na Pentax.
myšleno to bylo asi takhle:Nebojím se,že by lidé kupujicí K-x neměli ambice v budoucnu pořídit si lepší sklo a postupem času o model vyšší třídy(tím myslím ty ,co budou se značkou Px spokojení).A samozřejmě se mezi kupci objeví skupina nespokojených,kteří neúspěchy budou přičítat hlavně foťáku..budou nas*aní..přejdou jinam a co zjistí,jsem již nastínil.No snad jsem to napsal trochu lépe,holt je pátek odpoledne
Já Ti rozumim... ale spíš mi jde o ten princip.pavel_m píše:no když to po sobě čtu..tak máš pravdu,moc jsem původní myšlenku zestručnilmiky_lbc píše:... Pavle a neprotiřečíš si náhodou trochu?pavel_m píše: Já bych to tak černě neviděl,po čase člověk chce víc než má a začne se poohlížet po něčem lepším a vybavenějším.A část těch nas*anejch,co nebudou spokojený s foťákem třeba přejde k C nebo N a po čase zjistí že to není přístrojem ale elementem mezi foťákem a zemí.
myšleno to bylo asi takhle:Nebojím se,že by lidé kupujicí K-x neměli ambice v budoucnu pořídit si lepší sklo a postupem času o model vyšší třídy(tím myslím ty ,co budou se značkou Px spokojení).A samozřejmě se mezi kupci objeví skupina nespokojených,kteří neúspěchy budou přičítat hlavně foťáku..budou nas*aní..přejdou jinam a co zjistí,jsem již nastínil.No snad jsem to napsal trochu lépe,holt je pátek odpoledne
Protože skupinu fotografů, které si Pentax vychoval a teď čekají na vhodný model, má Pentax už nyní.
Ano,to máš pravdu,ale je i dost lidí,kteří ještě Pentaxem osloveni nebyli a pro ně by mohl být tento model zajímavou pozvánkou k značce Pentax.Jen by to chtělo opravdu dobrý marketing.Já se například o značku Pentax začal zajímat asi před rokem díky své práci.Mimo řezanou grafiku dělám i šablony z fotek a dost nadávám,co mi zákazníci posílají jako podklady(a podle EXIFů i z opravdu dobrých foťáků) .Ani jedna do té doby nebyla z Px..a právě před rokem jsem dostal jeden portrét,který byl hodně povedený..a byl z K10D.Tak jsem se začal o tuhle značku víc zajíma a číst vše dostupné (samozřejmě i zde )..a bylo rozhodnuto.To je jen na dokreslení,stačí prostě jen impuls a člověk se začne o danou značku zajímat.A K-x má zatím papírově předpoklady být impulsem pro ty budoucí majitelé.Teď už jen záleží,jak s tímto potencionálem naloží marketing.Buď se zlepší a díky vyššímu prodeji lidé čekajicí na nový model vyšší třídy se dočkají dříve.Nebo bude stále mdlý a pak ...odpověď zajisté víš..miky_lbc píše:
Protože skupinu fotografů, které si Pentax vychoval a teď čekají na vhodný model, má Pentax už nyní.
pavel_m píše: ... a po čase zjistí že to není přístrojem ale elementem mezi foťákem a zemí.
Mě hned napadl stativ
Ale možná to bude i hlavou
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K-X je snad nejlepší počin Pnetaxu poslední doby, a dobře načasovaný
K-7 je výborný foťák přesně věrný strategii značky, kvůli které jsem si ji vybral
Až vyjde "k-2" (nemám důvod v ní nevěřit, pokud určité zakomplexované živly nebudou odhánět lidi od Pentaxu) a bude mít vše co "nutně potřebujete", stejně pochybuji, že si hodně z vás stěžovačů koupí, určitě na ní najdete něco typu: malej snímač, žádná budoucnost, nestabilizované objektivy mi neumožní dostatečně rychle zaostřit..
Možná toto pentax tuší, tak na Vás technofily "kašle" ...
Nechci nikoho urazit, ale z těch lidí, které si já řadím do složky "stěžovačů" mě snad nikdo svými fotografiemi nezaujal, a z těch, kteří mě tu nějak vážně zaujali (a třeba bych rád byl tak dobrý jako oni) většinou pentax chválí (typem: mohlo by být líp, ale přeci je dobře), nebo si stýskají po nějakých konkrétních věcech, ale ze známostí s uživateli canonů vím, že tam je stejné
K-7 je výborný foťák přesně věrný strategii značky, kvůli které jsem si ji vybral
Až vyjde "k-2" (nemám důvod v ní nevěřit, pokud určité zakomplexované živly nebudou odhánět lidi od Pentaxu) a bude mít vše co "nutně potřebujete", stejně pochybuji, že si hodně z vás stěžovačů koupí, určitě na ní najdete něco typu: malej snímač, žádná budoucnost, nestabilizované objektivy mi neumožní dostatečně rychle zaostřit..
Nechci nikoho urazit, ale z těch lidí, které si já řadím do složky "stěžovačů" mě snad nikdo svými fotografiemi nezaujal, a z těch, kteří mě tu nějak vážně zaujali (a třeba bych rád byl tak dobrý jako oni) většinou pentax chválí (typem: mohlo by být líp, ale přeci je dobře), nebo si stýskají po nějakých konkrétních věcech, ale ze známostí s uživateli canonů vím, že tam je stejné
Mno... to byla jedna z prvních věcí, co mě napadla .fjo píše:...v souvislosti s K-x mě udivuje jedna věc....
...a totiž, že se tu ještě nikdo nepozastavil nad tím, co bude následovat ohledně volby snímače pro případné další modely.... v současně době je portfolio snímačů SONY je hodně zajímavé, zvláště po tom, co všem předvádí Nikon...
Myslim, že by to mohlo znamenat:
1. oficiální ukončení spolupráce se Samsungem
2. pokud v dohledné době přijde full frame, bude to Soňáckej 24 MPX, který má i D3X
3. Full frame by mohl přijít relativně rychle... protože Sony jiné profi APS-C čipy než použitý (docela kvalitní) 12.3 MPX nevyrábí. Určitě o moc rychleji než se Samsungem, který nemá na full frame vůbec výrobní technologii (lépe řečeno umí čip slepit... ale nikdy to nedělal u FF komerčně).
Já si nemyslím, že jde o odklon. Pokud vím, CCD 10 Mpix byly vždy od Sony, v tom se nic nezměnilo. Proslýchalo se cosi o exkluzivních smlouvách Sony - Nikon, díky kterým Nikon dostával nejnovější čipy s roční exkluzivitou (s výjimkou použití u Sony) a pak je mohl dávat ostatním. Prostě se u Sony uvolnily k použití pro Pentax nové technologie, tak se teď používají, proto to zaostávání u Pentaxu vždy tak o půl až třičtvrtě generace. No a když Samsung vyvinul kvalitní 14.6 mpix CMOS, Pentax ho v rámci toho "partnerství" použil, protože prostě na trhu neměl obdoby. Takže bych neviděl ani ukončování partnerství se samsungem (aspoň u senzorů) ani nějaké převratné partnerství se Sony.
K-5, pár moderních objektivů a sklárna starších
No Kix bych zatím moc nechválil, kdo ví co z toho vyleze. Ale jinak souhlasím. Od RH taky nikdy nikdo neviděl kloudnou fotku a většina těch, kdo chtějí FF, argumentují jen nižším šumem - často jen proto, že si neumějí posvítit, nebo jsou líní nosit stativ. A pak z takového technofila vypadne, že zkouší ostření na hladkou bílou zeď a nevisí mu na ní žádná jeho fotka, protože je dává jen na web.ByWondra píše:K-X je snad nejlepší počin Pnetaxu poslední doby, a dobře načasovaný
Já teda pokud bych po FF slintal, tak leda kvůli tomu, abych kreativně využil nižší DOF na širokoúhlých objektivech. Ale zatím slintám po K-7.