Nikdo te nenuti ho kupovat. Prudis s tim svym brblanim skoro jako RH.aes píše: Cena 650$ = 650 EUR, co uz nie je az take lakave za entry level ,vyhodit skoro 20 kk byvalych SK.
Pentax K-X specifikace
Moderátor: Moderátoři
V takom stave urcite kupovat nebudem.
Ved ja ti nebranim byt nekonecny optimista,mne ale na tomto fotaku za tu cenu co-to chyba.
Ved ja ti nebranim byt nekonecny optimista,mne ale na tomto fotaku za tu cenu co-to chyba.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
-
- V.I.P člen
Myslím že cena je priaznivá. Ak ostane K-m na trhu tak jeho cena pôjde dole, ale to čo ponúka K-x je super. Cena D5000 od Nikona je na približne rovnakej báze. Ale tá variácia farieb je úžasná. Limited edition od K-m mala úspech a K-m sa aj celkovo predáva veľmi dobre. V Japonsku na šiestom mieste v rámic jednotlivých modelov. Super...aes píše:V takom stave urcite kupovat nebudem.
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
...ja nevim... myslim, ze prvni, co by me na novem fotaku zajimalo je nejprve vystupni kvalita... ta pokud neni, je vse ostatni na nic..
...podle prvnich snimku zde uverejnenych, to vubec nevypada zle... a az pak bych resil to, co stroj nabizi dale... a to si opravdu nemohu pomoci, ale za tu cenu, ktera stejne jako pred tim v historii bude rychle klesat, je vybaveno luxusne... rekl bych, ze valna vetsina dnesnich DSLR dokaze vice mene splnit i docela vysoke pozadavky beznych fotografu a nechci zase opakovat to omilane, ze (treba D3X) z nas TOP fotografy neudela, pokud nebudeme videt, citit... ja vim, taky me nekdy mrzi, ze ma soucasna K100D pomalu ostri, nema rychle seriove snimani a se sumem taky nijak neexceluje... proti tomu je K-x maly zazrak...
...podle prvnich snimku zde uverejnenych, to vubec nevypada zle... a az pak bych resil to, co stroj nabizi dale... a to si opravdu nemohu pomoci, ale za tu cenu, ktera stejne jako pred tim v historii bude rychle klesat, je vybaveno luxusne... rekl bych, ze valna vetsina dnesnich DSLR dokaze vice mene splnit i docela vysoke pozadavky beznych fotografu a nechci zase opakovat to omilane, ze (treba D3X) z nas TOP fotografy neudela, pokud nebudeme videt, citit... ja vim, taky me nekdy mrzi, ze ma soucasna K100D pomalu ostri, nema rychle seriove snimani a se sumem taky nijak neexceluje... proti tomu je K-x maly zazrak...
Pentax
No mě taky. Ale něco mi chybí na každém foťáku. Na Nikonu D5000 a Canonu 500D, proti kterým Kix stojí, by mi taky ukrutně chybělo druhé kolečko a stavový displej a utěsnění a kdovíco ještě.aes píše:V takom stave urcite kupovat nebudem.
Pentaxu budiž čest, že se pokusil prorazit s K200D, která tohle do nižší třídy přinášela. Nepovedlo se a byl to (v porovnání s K-m) prodejní propadák.
K-m se prodává výborně a vytáhla Pentax ze ztráty. Kix teď navazuje na ten úspěch a znovu je to Pentax, který poráží C/N ne v robustnosti a odolnosti, ale v jednoduchosti, rychlosti a malých rozměrech.
[quote="elho_cid"
a znovu je to Pentax, který poráží C/N ne v robustnosti a odolnosti, ale v jednoduchosti, rychlosti a malých rozměrech.[/quote]
Dobre ti to ide , ako z mark. priucky, ja by som zas nebol taky optimista...
Skor realista. Najvacsi kolac su zoomisti pokukujuci po zrkadle nizsej triedy a co im asi kazdy predajca odporuci ked C/N/ maju model do 460€.
Pripadny rozdiel 100-200 EUR to pochova. Ludia su ovce.
Su to zatial plane diskusie, cena nabola stanovena.. inak zas raz riadna haluska. Pentax zahlcuje informaciami fora, mailinglisty, ale taky detail cena, nie je stanovena, nevie to ani zastupca Pentaxu v SR... 8O
a znovu je to Pentax, který poráží C/N ne v robustnosti a odolnosti, ale v jednoduchosti, rychlosti a malých rozměrech.[/quote]
Dobre ti to ide , ako z mark. priucky, ja by som zas nebol taky optimista...
Skor realista. Najvacsi kolac su zoomisti pokukujuci po zrkadle nizsej triedy a co im asi kazdy predajca odporuci ked C/N/ maju model do 460€.
Su to zatial plane diskusie, cena nabola stanovena.. inak zas raz riadna haluska. Pentax zahlcuje informaciami fora, mailinglisty, ale taky detail cena, nie je stanovena, nevie to ani zastupca Pentaxu v SR... 8O
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
-
- V.I.P člen
Dobre ti to ide , ako z mark. priucky, ja by som zas nebol taky optimista...peppe píše:[quote="elho_cid"
a znovu je to Pentax, který poráží C/N ne v robustnosti a odolnosti, ale v jednoduchosti, rychlosti a malých rozměrech.
Su to zatial plane diskusie, cena nabola stanovena.. inak zas raz riadna haluska. Pentax zahlcuje informaciami fora, mailinglisty, ale taky detail cena, nie je stanovena, nevie to ani zastupca Pentaxu v SR... 8O[/quote]
K-x + smc PENTAX DA L 18-55mm $649.95
K-x + smc PENTAX DA L 18-55mm a 50-200mm $749.95
K-x + smc PENTAX DA L 18-55mm a 55-300mm $849.95
Ceny v Eurách bývaju jedna k jednej približne, no možno sa podarí dostat so základným objektívom pod hranicu 600 eur. AK nie tak len telo, ak sa dostane do predaja iba samotne, bude pod 600 eur urcite
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- V.I.P člen
Proč..??Jan Hrubý píše:mmch:
http://kmp.bdimitrov.de/bodies/film_K/KX.html
měli by bejt obezřetnější ve volbě názvu...
...podkud to myslíš tak, že KX už existovala, tak to byl od PX úmysl... a myslím, že to není poprvé...
Pentax
-
- Uživatel
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
opravdu to není poprvé, tentokrát je to alespoň zrcadlvka, jeden kompakt se jmenoval MX, stejně jako nejvyšší model M řady. Kdyby se jednalo o víc rozšířené a všeobecně známé přístroje, tak budiž, ale kdo zná KX?fjo píše: Proč..??
...podkud to myslíš tak, že KX už existovala, tak to byl od PX úmysl... a myslím, že to není poprvé...
K1000 -> K2000 má logický základ, obojí jsou/byli entry zrcadlovky.
bude zmatek v bazarech, za nějaký ten rok...
Pro mě je to taky zásadní problém. Ale odhaduju, že pro cílového uživatele snad až tolik ne.vjacesslav píše:Inak ma zarazili dve veci. Prvou je podľa špecifikácie rovnaký autofocus ako má K10D aj K20D. A druhá s tým súvisí a to je, že aj keď je 11 bodový AF, tak v hľadáčiku sa mi nezobrazí ten, podľa ktorého je zaostrené. To je asi jediná vec, ktorá mi vadí...
BTW ještě k ceně - K-m byl před rokem ohlášen za cenu 699$ za nejlevnější kit. Nemůžou už dál prodávat jednodušší zrcadlovku jako byla K-m, protože na těhle cenách kolem 400$ bude za půl roku bezzrcátková konkurence (oly a paňák) s daleko lepší marží.
...kdo v cizině zná Škodu Superb z myslím čtyřicátých, padesátých let minulého století..?? )) ani většina čechů neví, že Superb již existoval..Jan Hrubý píše:opravdu to není poprvé, tentokrát je to alespoň zrcadlvka, jeden kompakt se jmenoval MX, stejně jako nejvyšší model M řady. Kdyby se jednalo o víc rozšířené a všeobecně známé přístroje, tak budiž, ale kdo zná KX?fjo píše: Proč..??
K1000 -> K2000 má logický základ, obojí jsou/byli entry zrcadlovky.
bude zmatek v bazarech, za nějaký ten rok...
...ale máš pravdu, mohlo by to trochu mást.. i proto je tam ta pomlčka...
Pentax
Rychlé vyjádření ke k-X
1. Název K-X bych fakt neviděl jako reálný problém . Myslim, že člověk, který si bude kupovat v bazaru za 5 let K-x, se bude orientovat podle doplňujícího údaje "digitální zrcadlovka" . To je fakt argument o prdu...
2. Celkově na mě K-x působí dle parametrů dost slušným dojmem. Osobně bych byl asi raději, kdyby se Pentax vydal cestou super entry modelu pod 8.000/tělo (6-10 MPX, základní vybavení, plast) a pokročilejšího modelu ala K-x s druhým kolečkem (display je fajn... ale je už dost drahej).
3. Cena se mi zdá OK vzhledem k funkcím a použitému čipu. Věřim, že bude mít úspěch
4. Co mě ale spíše vadí je to, že se Pentax očividně soustředí na low-end segment trhu. Je sice moc pěkné, že generuje vyšší zisk, ale je to "zisk na dluh". Chápu, že tu sice někdo fňuká, že mu to přijde drahé... ale jsou tu i lidi, kteří nemají problém dát třeba 60tis za samotné tělo. A těm Pentax prostě nic nenabízí...
... závěr. K-x je dle mého názoru parametricky povedenější nástupce než byla K7. Pro někoho je to fajn zpráva. Pro mě je to třeba jen další důkaz, že Pentax jde jen po zisku a soustředí se na low-end segment trhu. A na fotografy jako jsem já kašle.
1. Název K-X bych fakt neviděl jako reálný problém . Myslim, že člověk, který si bude kupovat v bazaru za 5 let K-x, se bude orientovat podle doplňujícího údaje "digitální zrcadlovka" . To je fakt argument o prdu...
2. Celkově na mě K-x působí dle parametrů dost slušným dojmem. Osobně bych byl asi raději, kdyby se Pentax vydal cestou super entry modelu pod 8.000/tělo (6-10 MPX, základní vybavení, plast) a pokročilejšího modelu ala K-x s druhým kolečkem (display je fajn... ale je už dost drahej).
3. Cena se mi zdá OK vzhledem k funkcím a použitému čipu. Věřim, že bude mít úspěch
4. Co mě ale spíše vadí je to, že se Pentax očividně soustředí na low-end segment trhu. Je sice moc pěkné, že generuje vyšší zisk, ale je to "zisk na dluh". Chápu, že tu sice někdo fňuká, že mu to přijde drahé... ale jsou tu i lidi, kteří nemají problém dát třeba 60tis za samotné tělo. A těm Pentax prostě nic nenabízí...
... závěr. K-x je dle mého názoru parametricky povedenější nástupce než byla K7. Pro někoho je to fajn zpráva. Pro mě je to třeba jen další důkaz, že Pentax jde jen po zisku a soustředí se na low-end segment trhu. A na fotografy jako jsem já kašle.