Koniec pradaja K20D
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jistá souvislost zde je, tak to umísťuji sem: Technet uveřejnil poměrně obsáhlou reportáž z letošního berlínského veletrhu IFA : http://technet.idnes.cz/cim-budete-brzy ... c_foto_pka a o "našem" Pentaxu není v článku ani zmínka. K tomu jen taková řečnická otázka: "Proč?"
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja som inak stále váhal či ísť do Pentaxu lebo som sa rozhodoval pre mojú prvú zrkadlovku. Špekuloval som s kadečím napr, že počkám na novú Sony Alpha A550 ale keď som sa dopočul že K20D skončila a že začína byť problém ju zohnať v hodine dvanástej som si ju objednal... Už predtým som sa sem tam dostal ku K10D ktorým fotí moj kamoš a dosť sa mi pozdával a keďže ergonomia je u K20D rovnaká tak som sa neobával a myslím že ako prvá DSLR mi bude bohato postačovať. takže už sa netrpezlivo teším kedy mi príde domov ))
P.S: A dúfam že Pentax bude žiť ešte dlhé roky a ak aj nie tak budem dúfať že štafetu prevezme Samsung a bude vyvíjať minimálne tak intenzívne ako Sony
P.S: A dúfam že Pentax bude žiť ešte dlhé roky a ak aj nie tak budem dúfať že štafetu prevezme Samsung a bude vyvíjať minimálne tak intenzívne ako Sony
Kolik si za ni dal?Schneider píše:Ja som inak stále váhal či ísť do Pentaxu lebo som sa rozhodoval pre mojú prvú zrkadlovku. Špekuloval som s kadečím napr, že počkám na novú Sony Alpha A550 ale keď som sa dopočul že K20D skončila a že začína byť problém ju zohnať v hodine dvanástej som si ju objednal... Už predtým som sa sem tam dostal ku K10D ktorým fotí moj kamoš a dosť sa mi pozdával a keďže ergonomia je u K20D rovnaká tak som sa neobával a myslím že ako prvá DSLR mi bude bohato postačovať. takže už sa netrpezlivo teším kedy mi príde domov ))
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pentax K20D + DA 18-55 II AL a dal som zaň 698eurMarkusss píše:Kolik si za ni dal?Schneider píše:Ja som inak stále váhal či ísť do Pentaxu lebo som sa rozhodoval pre mojú prvú zrkadlovku. Špekuloval som s kadečím napr, že počkám na novú Sony Alpha A550 ale keď som sa dopočul že K20D skončila a že začína byť problém ju zohnať v hodine dvanástej som si ju objednal... Už predtým som sa sem tam dostal ku K10D ktorým fotí moj kamoš a dosť sa mi pozdával a keďže ergonomia je u K20D rovnaká tak som sa neobával a myslím že ako prvá DSLR mi bude bohato postačovať. takže už sa netrpezlivo teším kedy mi príde domov ))
Taky doufam ze nebudes litovat, ja sem koupil K20D za 699$ se setakem a po trech dnech putovala zpet do usa na vymenu. Snad nebudes mit problem s hotpixelama, docetl sem se ze K20D na to celkem trpi chudera:( Pochopitelne sem se o tom docetl az po koupy. Tak snad prijde uz v poradku dalsi, a pokud ne tak si kupuju Nikona ve stejny tride...pac by ve me pentax po dvou kouskach spatnych nebudil duveru..Schneider píše:Pentax K20D + DA 18-55 II AL a dal som zaň 698eurMarkusss píše:Kolik si za ni dal?Schneider píše:Ja som inak stále váhal či ísť do Pentaxu lebo som sa rozhodoval pre mojú prvú zrkadlovku. Špekuloval som s kadečím napr, že počkám na novú Sony Alpha A550 ale keď som sa dopočul že K20D skončila a že začína byť problém ju zohnať v hodine dvanástej som si ju objednal... Už predtým som sa sem tam dostal ku K10D ktorým fotí moj kamoš a dosť sa mi pozdával a keďže ergonomia je u K20D rovnaká tak som sa neobával a myslím že ako prvá DSLR mi bude bohato postačovať. takže už sa netrpezlivo teším kedy mi príde domov ))
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ja fakt dufam že to bude v pohode..som sa rozhodoval hlavne medzi K20D a Nikonom D90 tak dúfam som sa rozhodol správne...ale treba byť optimista:) Ká dvacka je fajn mašina a každý foťák v podstate má svoje muchy;) Aj Nikony trpia pár deckými chorobami čo som čítal po fórachMarkusss píše:Taky doufam ze nebudes litovat, ja sem koupil K20D za 699$ se setakem a po trech dnech putovala zpet do usa na vymenu. Snad nebudes mit problem s hotpixelama, docetl sem se ze K20D na to celkem trpi chudera:( Pochopitelne sem se o tom docetl az po koupy. Tak snad prijde uz v poradku dalsi, a pokud ne tak si kupuju Nikona ve stejny tride...pac by ve me pentax po dvou kouskach spatnych nebudil duveru..Schneider píše:Pentax K20D + DA 18-55 II AL a dal som zaň 698eurMarkusss píše: Kolik si za ni dal?
No, rozdil je porad skoro 1/3 ceny, tedy 10kkč... za vicemene to same (pro nekoho).elho_cid píše:V případě Nikonu jsou to spíš stařecké choroby, řekl bych. Osobně se stejně divím, že ty K20 ještě někdo kupuje, když už je K-7.
Navic hodne lidi ceka na recenzi na DPReview, bo to prece je jedina seriozni recenze )) Ovsem nevim, jestli K7 neskonci driv ve vyprodeji, nez ji tam ti napisou... )
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ja by som bral K-7, ale presne mám ten istý problém a to je že som bol limitovaný cenou na K-7 som proste nemal. A už mi došla dnes konečne ká dvacka:)) už ju zahrievam pokusmi asi tri hodiny a zatiaľ je všetko v pohode :D tak hádam budem mať šťastie na vydarený kus hehe no niektorí tu písali že sa im hneď pototo tak som mal obavy, ale až čas ukáže či je to v pohode... Takže som sa konečne pridal do tej vašej komunity pentaxákov:)
-
- Pokročilý uživatel
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000PD8Markusss píše:Prave ta cena no...v cechach se pod 30k sehnat neda a v zahranici se pod 25k sehnat neda. Az bude pod 20k tak strelim K20 a koupim K7
Pentax